reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Czesc dziewczyny
rozpieszczam sie fakt ciaza to nie choroba ale musze troszke witaminek wiecej ogólnie to ok ale trzeba ponarzekać przy M zeby zdjał ze mnie troszke obowiazku ze spraw domowych i przy dzieciach pogadałam mu wczoraj wiec zobaczymy
Wczoraj na wizycie u giny słyszałam serduszko babelka i na poprzednej czyli 15 tc takze Ja łożysko mam na scianie tylnej wiec jest ok tego dowiedziałam sie na usg lekarz napisał w opisie (przynajmniej u mnie)

reklama
witam wszystkich!!!!

ania 31, masz rację , przy trójce dzieci mąż też musi włączyć sie do pomocy:-), tymbardziej teraz, kiedy musisz odpocząc.

pozdrawiam mamy i zycze milego dnia.

Hej
Dziewczyny - u mnie cała ładna pogoda poszła do Agawy:-) mam nadzieje że to coś pomoże przy tych pękających rzeczach :-) Już widać eksperta mamy - jak będę się kiedyś budować - to się do Agawy zgłoszę :-)
Ika_s - fajnie, że lekarz już badania porobił :-)
Najka - jak tam wyniki?
przyszlirodzice - nie wiem co to oznacza ten temat dla mnie to też nowość:confused:
U mnie zaczął się kiepski okres... :-(Uwaga :-) będę narzekać :szok: głowa mnie zaczęła boleć, oczka też nie najlepiej - nadal czekam na zastrzyk energii drugiego trymestru :-D Chyba mnie jednak jakieś choróbsko łapie... U mnie w pracy co druga osoba kicha:no::wściekła/y:

Pozdrawiam Myyyszaaa

Cześć dziewczyny!:happy2:
Uff... trochę mnie nie było, a tu tyle do czytania...:yes:

Myyszaaa - oglądałam ostatnio całą aferę związaną z corocznym winobraniem w Zielonej Górze. Celnicy chcieli skonfiskować całe wino!:szok: Nie do wiary...
kropecka - śliczne masz paznokcie!:rolleyes::cool: Bardzo mnie się podobają! Dzięki za wyczerpujące informacje o łożysku przodującym, bo też nie wiedziałam na czym to polega.:biggrin2:
Ania31 - pewnie nie jest łatwo leniuchować gdy ma się 3 super synów i męża...:sorry2: Ale co tam, zadbaj o siebie! W końcu jesteś w ciąży!:-D
Śliczny nowy suwaczek! Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok. :happy: No i te serduszko... super!:-)
Gosia 78 - trzymaj się cieplutko!:wink:
Ika_s - długo Ciebie nie było... Tak bardzo się dla Ciebie/Was cieszę, że wyniki trzymają się norm!:-D
Gratuluję tak wspaniałych wieści!!!:rofl::-D:rofl: Jak fajnie, że będzie u Ciebie upragniona dziewczynka! Byłoby super!:happy: Ale jestem happy... a co do łożyska, to może od niego były te plamienia???
przyszlirodzice - owszem, jest dużo spraw do załatwienia przed ślubem, ale za to pamięta się ten dzień do końca życia.:laugh2: Wszystko będzie dobrze!:yes:
Ja z mężem pierwszy raz usłyszeliśmy bicie serduszka na badaniach genetycznych w 3miesiącu 10/12 tydz. Podczas badań kontrolnych u mojego gin. prowadzącego bicie serduszka usłyszeliśmy w 16/18 tyg.
W przyszłym tygodniu we wtorek jedziemy na drugie badania genetyczne i w piątek na kontrolną wizytę do mojego gin. Także dopiero wtedy będę mogła więcej powiedzieć o naszym maluszku. Mam nadzieję, że jest wszystko ok. Już codziennie czuje ruchy mojej dzidzi,:-D więc jestem spokojniejsza.
lileczka,
sylka_k , cloe, Najka - :wink:
agawa1 - czytałam co się stało na waszej budowie... hmm... ciężka sprawa. Nie zazdroszczę... Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy! Jestem dobrej myśli, choć domyślam się, jak mocno może się to odbić na waszej kieszeni...

Ściskam Was mocno
Buziaczki

Hej dziewczynki…

Dawno nie pisałam, ale byłam z Wami cały czas, należałam tylko do czytających. Nie ma dnia abym nie zajrzała na BB.
Ruchy dzidziusia już mam bardzo wyczuwalne, bardzo się z tego powodu cieszę, bo wiem, że z dzieckiem jest wszystko dobrze. Na początku ruchy czułam tylko rano i wieczorem po jedzeniu, ale teraz czuję je i w czasie dnia. Bym powiedziała, że moje dziecko należy do bardzo ruchliwych dzieci jak na razie.
Zapisałam się na USG 4D ale to dopiero 19 października już nie mogę się doczekać tak bardzo bym chciała już zobaczyć moją dzidzię, już nawet przez głowę przeszła mi myśl aby zrobić sobie zwykłe usg u mnie w mieście aby móc ujrzeć moją kruszynkę, ale postaram się wytrzymać do 19.X.

Upatrzyłam sobie już wózek i łóżeczko a raczej kołyskę, też już coś sobie upatrzyłyście?
Ja wszystkie te rzeczy znalazłam w Internecie i jak pójdę do szpitala rodzić to mąż będzie wiedział co ma zamówić.

Na dworze raz zimno raz ciepło mój mąż przyniósł już do domu z sobą chorobę, nawet nie śpi ze mną bo nie chce mnie zarazić, bardzo smutno mi z tego powodu a i jemu też…. :-(

Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich brzusie.

dziewczyny normalnie mnie nastraszylyscie:( moze cos nie tak jest z moja ciążą:( ale przeciez lekarz by cos powiedzial:( a nie mowil nic mowil ze wszytko w pozadku nie mam zadnych plamien no tylko jedynie jakies klucia i skurcze ale to niby te wiezadla boje sie:(:-(

przyszlirodzice, skoro lekarz mowi że w porzadku to wydaje mi sie ze tak jest.
jezeli byloby cos nie tak to musialby poinformowac o tym. Wiec spokojnie , bez nerwow:-)

:cool:lowiczanka ja juz tez upatrzylam sobie wozek, niestety wiecej nie zdazylam bo musze lezec. Ale jak bede mogla to sie rozejrze i wszystko wybiorę , żeby potem mozna było tylko jechac i kupic. Część rzeczy np kocyk , rożek mam zamiar wcześniej kupić, żeby późnije nie szalec.:-D

przyszlirodzice, nie martw sie. w tekscie ktory wkleilam na poprzedniej stronie wyraznie napisane jest

"jeżeli w 16 tygodniu ciąży zrobiłaś badanie USG i powiedziano ci, że łożysko jest nisko umiejscowione, jeszcze nie ma się czym przejmować, bo zdarza się to dość często. W większości przypadków łożysko z czasem przesuwa się ku górze. Kolejne badanie ultrasonograficzne zostanie wykonane prawdopodobnie w 32 tygodniu ciąży. Jeżeli łożysko nadal będzie w dolnej części macicy - wtedy można mówić o łożysku przodującym"

ps. a tak przy okazji to tak dziwnie mi sie pisze twoj nick, ktory jest w liczbie mnogiej. taki troszke dla mnie bezosobowy jest. no i nie bedzie pasowal jak juz dzidzia sie urodzi :) tylko sie nie gniewaj, po prostu jakos tak dziwnie mi sie po prostu do ciebie pisze :)

reklama
Przyszlirodzice nie stresuj sie na zapas. Jeśli to ci pomoże to idz jeszcze raz do gina i niech ci wszystko wyjaśni ale skoro nic nie mówił to znaczy ze wszystko ok.;-)
Łowiczanko Lileczko ja wszystko a właściwie prawie wszystko mam po Julci wiec az tak szaleć nie muszę Jedynie dokupie cieplejsze ciuszki bo Julka urodziła się w czerwcu w największe upały:tak:Wtedy choć skwar wykańczał i mnie i dzidziusia było wygodnie pod jednym względem : Julka całe lato przeleżakowała w body teraz zima już tak dobrze mieć nie będę. No i jeszcze będzie trzeba w domu trzymać wyższą temperaturę . Ja lubie jak jest ok 20 stopni ale dla noworodka to może byc za zimno
Acha kolejne USG będę miała 4 pażdziernika wtedy dowiem sie czy będzie dziewczynka czy chłopiec

Do góry