Cześć Dziewczyny!
Stresujący czas mam ostatnio...Przyznaje, że Was podczytuje,a na odpisanie dziś mnie wzięło:-)Szanowny M na dyżurze to komputer cały dla mnie
Za radą
Rekinasi drogiej-
"cioci dobra rada" wprowadziłam rytuał usypiania i odnosimy sukces
Kąpiemy Marcysię w okolicach 19 lub zaraz po bajusi i potem nie wychodzimy juz z jej pokoiku,by sie nie rozpraszać np. tv. czytana jest opowiastka- katujemy "Pawła i Gawła", Marcelek ją uwielbia
,potem gasimy światełko i zasypiamy. Trwa to zwykle ok. 0,5 h,ale jest dobrze. Wreszcie moje dziecko zasypia o przyzwoitej godzinie! Wprawdzie w nocy jest kilka pobudek:-(ale jakoś dajemy radę i śpiocha do okolic 8 rano :-)
Dziś tez dzwoniłam do alergologa i wyszłoże jest uczulona na roztocza:-( Musze zrobić remanent w mieszkaniu,usunąć dywany (co wtym mieszkaniu będzie problemem) i zasłony i jeszcze częściej sprzątać
Od razu wzięłam się za pokoik Marcelutka, zrobiłam demolkę w łóżeczku,wyprałam wszystkie pluszaki-jutro musze zrobić porządek z oknem. A w nowym mieszkanku po prostu będę miała mniejsze wydatki na urządzenie,bo odejdą mi chociażby te nieszczęsne zasłony i dywany
Za tydzień w czwartek idziemy na kontrolę do alergologa,mam nadzieję że będzie dobrze. A teraz niestety sezon grzewczy i to najlepszy czas dla roztoczy:-(-musimy przeżyć:-)
Rekinasiu-jestem na wezwanie:-) Ale nie jest ze mna tak bardzo źle,przecież całkiem niedawno się odzywałam;-)(str 1174). Laleczki są cudne,też mi sie bardzo podobają
Jak Iguś,byliście u lekarza?
Rekinasia,Anna-Ajra- dziewczyny ja nawet mam okazję na ten weekendowy wypad 6-8 list.(wyjazd służbowy), ale nie mam co z Marcelkiem zrobić 6,11- Karol ma dyżur i nie da się go zamienić:-( A zresztą ja chyba jeszcze nie jestem gotowa na taki wyczyn...
Kluska- u nas też nocnikowanie bierze w łeb:-( Jeszcze niedawno nam się udało parę razy go zapełnić,ale ostatnio marcelinka nawet nie spogląda w jego kierunku
Myslisz,że nasze dzieci w końcu zakumają o co chodzi? Ciesze się,że u Piotrusia ok
:-)
Margaritka- oczywiście,ze tylko było jedno ukłucie na pobranie krwi
Robirnie testów skórnych nie ma sensu u takiego maluszka. Mam nadzieję,że Twoja Nikusia juz ok
Patrysia, Przyszlirodzice- wszystkiego naj z okazji Waszych Rocznic :-):-)
Patrysia-syrop z cebuli i u nas sie sprawdza
A sewcio nizły kombinator z tymi pampkami,może tak jak radzi
Ania_ajra spróbuj z innej firmy
. U nas, na noc świetnie sprwdzaja się pieluchomajteczki Pampers
Gosiaczku-ciesze się że sie odzywasz
U nas zasypianie tak jak pisałam powyżej
W ciagu dnia wróciliśmy do normy-czyli drzemka idzie w zapomnienie,chyba że pogoda dopisuje i biorę Marcysię do wózka na spacer to wtedy potrafi śpiochnąć
Dziś niestety u nas pogoda obrzydliwa:-(,a zatem spania nie było... Dużo zdrówka dla Jasieńka! Fajnie,że udaje się Wam bez chłopaków na randkę:-)
Korzystaj póki jestes u mami
Mysza-jak fajnie,że jesteś czasem:-) Z tym skrobaniem to jestem taka blondynka "inteligentna" że pierwsze co mi przyszło do głowy to szyby w Twoim nowym mieszkaniu
Ale wiem,że to chodziło o szyby w samochodzie
A a propo jak tam remoncik? Liczę na Twoje dobre rady juz wkrótce;-)
Spokojnej nocki dla Was wszystkich!