reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

QUOTE="Mahoniowa, post: 21333207, member: 179900"]
Kup zurawit od razu. Tak mam dość często. Ostatnio miałam 70 i brałam zurawit. Powtórz mocz bo mogło być źle pobrane też.
Kupię zurawit. Ale miałaś leukocyty czy erytrocyty? Leukocyty w normie ale erytrocytow sporo.
[/QUOTE]

Skonsultuj to z lekarzem . Każda z was jest inna i powód powstania erytrocytów w moczu może byc rożny . To ze np. Mnie i Ciebie zacznie ze tak brzydko powiem swędzieć nie znaczy ze koniecznie z tego samego powodu .
Tez zrobiłam badanie moczu i coś mi tam wyszlo chyba leukocyty ciut podwyższone jeśli dobrze pamietam . Byłam pewna ze to pęcherz . Zrobiłam posiew na polecenie lekarki - bakterie nieliczne - lekarka mówi ze wszystko w normie . Pobraliśmy wymaz z małej i bang mamy to . Wyszla infekcja piśki . Dostałam antybiotyk i mała wyleczona - a ze tak powiem nie miałam żadnych oznak .
Może jestem zabardzo uczulona ale teraz nie odpowiadasz już tylko za swoje zdrowie ale i zycie dzieciątka . Zurawit oczywiście nie zaszkodzi ale jak koleżanka wyżej napisała bierze je z polecenia lekarza . Wiec pewnie lekarz musiał infekcje pęcherza stwierdzić . Zapobiegawczo pij sok z żurawiny , witaminę c i porozmawiaj ze swoim lekarzem 💪

reklama
Domyślam sie, że z dziećmi nie da się pospać jak przychodzi zmęczenie
Nie. Nie da się 🤣
Ja wręcz spie ostatnio mniej jak wcześniej 🤯
Uroki lata i duchoty w nocy mimo otwartego okna
No to ja spałam wczoraj od 19:00 z przerwami typu "mamo tata włączył swoją bajkę", albo "mamo śpisz?", albo "mamo zrobiłam siku" w pierwszej ciąży to chociaż człowiek mógł zdychać w ciszy i samotności ;-)
Ja podziwiam mamy decydujące sie na kolejne majac niemowlaka w domu bo jak zaczyna chodzić to aie zaczyna latanie🤣🤣🤣 wiem ze kazdy z nas ocsywscie ma swoje powody z dabego stanu rzeczy.

Miedzy najstarszym a córka jest 3. 5 roku różnicy i wspominam milo. Moglam polezec przy moim 3 latku. Jeszcze pamiętam jak sie starał ubierac czy kocem mnie przykrywał. Byl taki kochany i posluszny i tyle juz potrafil a ten moj teraz najmlpdszy to kochany diabel wcielony 🤣🤣🤣🤣 az jestem ciekawa jak to bedzie później bo taki uparciuch ze głowa mała 🤯 sie charakterek trafił 🤭 a do 1.5 roku jakos byl takim ciagle śmiejącym sie aniołkiem to teraz tylko usmieszku jokera mu brakuje jak cos zbroi 🤣

Ale wg miesiączki 6+5 tylko owulacja była później. Naprawdę nie ma co porównywać co do dnia i tygodnia do innych, tak jak wcześniej bety do bety u innych. Każdy organizm jest inny. I każdy zarodek wg mnie rozwija się w swoim tempie a później noworodek, dziecko itd. Na początku jest takie malutkie, że może szybciej widać u tych, którzy trafili na lepsze USG. A wystarczy kilka dni i usg wychwyci wszystko. Bo i zarodek bardzo szybko rośnie.
Otóż to. Ciaze i dzidziulki beda rozwijaly i rosły w swoim tempie.
Pozatym czytalam ze za przyrost bhcg odpowiedzialny jest material z którego zbudowany jest pecherzyk a nie zarodek wiec wszystko w swoim czasie bez wzfledu na przyrost . Ale nie czytalam nic dalej na ten temat wiec nie mam potwierdzenia.

Ostatnia edycja:
No to ja spałam wczoraj od 19:00 z przerwami typu "mamo tata włączył swoją bajkę", albo "mamo śpisz?", albo "mamo zrobiłam siku" w pierwszej ciąży to chociaż człowiek mógł zdychać w ciszy i samotności ;-)
Ooooo, mam to samo odczucie 🤣🤣🤣 wczoraj w nocy jak wstałam dać mleczko synkowi (11 miesięcy) to pierwsze co pomyślałam, że w ciąży z nim nie spałam pół nocy bo w dzień mogłam odespać a jedynym obowiązkiem jaki miałam a w sumie to była przyjemność to ugotowanie obiadu. A teraz nie ma przebacz, budzik w postaci małego urwisa o 6 rano 🤣🙈
Plus taki, że w tamej ciąży, ponieważ byłam po poronieniu, obserwowałam moj organizm, każde uklucie, lekki ból, cokolwiek przerażał mnie a teraz nie mam czasu myśleć czy kłuję mnie od ciąży czy od noszenia małego bo jeszcze nie umie chodzić i czasem po schodach muszę go znosić 🤣🤦🤷

Kiedy najlepiej iść do ginekologa?
Wg aplikacji mam dzis 4+4.
6-9tydz. Wtedy zapewne będzie już serduszko bijące. Ja byłam w 7tyg.serduszko i dzdzia już były, tydzień później okazało się że pojawił się krwiak. Wizytę mam za dwa dni a stres nie odpuszcza.

Po 10tyg to już będzie można się umawiać na prenatalne ale najlepiej udać się przed 10tyg., wcześniejszą wizytą w 4tyg.nie jest konoeczna

Ooooo, mam to samo odczucie 🤣🤣🤣 wczoraj w nocy jak wstałam dać mleczko synkowi (11 miesięcy) to pierwsze co pomyślałam, że w ciąży z nim nie spałam pół nocy bo w dzień mogłam odespać a jedynym obowiązkiem jaki miałam a w sumie to była przyjemność to ugotowanie obiadu. A teraz nie ma przebacz, budzik w postaci małego urwisa o 6 rano 🤣🙈
Plus taki, że w tamej ciąży, ponieważ byłam po poronieniu, obserwowałam moj organizm, każde uklucie, lekki ból, cokolwiek przerażał mnie a teraz nie mam czasu myśleć czy kłuję mnie od ciąży czy od noszenia małego bo jeszcze nie umie chodzić i czasem po schodach muszę go znosić 🤣🤦🤷
W tamtej ciąży pilnowałam się żeby nie podnosic nic ciężkiego a teraz muszę nosić moja córeczkę😊 mój budzik jest bardziej wyrozumiały bo nastawiony między 7-8 ,😊

Hej dziewczyny powiedzcie mi jestem w 8/9 tygodniu miałyście może jeden dzień taki wyjęty z życia ? Ja miałam przedwczoraj myślałam ze umrę 🤦🏼‍♀️ Co zjadłam to zwymiotowalam dreszcze gorączka 37,5
I nagle ustąpiło czasem mam lekkie nudności 🤔

reklama
Kochana 80% to wcale nie jest szybki przyrost . Niektóre dziewczyny miały po ponad 200% ja dopóki mierzyłam to 110-130% rosła Beta . Na spokojnie 5+5 to bardzo wczesnie jeszcze , sugerowanie się tym ze ktoś już wtedy miał a ja nie jest błędne . Każda z nas ma inny organizm , różnie wyglądający , trwający cykl także na spokojnie 💪. Wizyta wszystko wyjaśni💪
Przepraszam nie 80 a 180😃

Do góry