reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

U mnie mała mega maruda, zęby jej idą i wszystko ładuje w buzi. Dziś drugi raz podałam jej Pedicetamol i było trochę lepiej. Teraz wieczorem też podam jej to może noc spokojniejsza będzie.
Mała czworakuje i pełza z prędkością światła. Zaczyna próby wstawania.

reklama
U nas tez maruda ale nie ma tragedii. Bardzo duzo sylabizuje - ciagle mamam bababa :D i nauczyla sie papa i brawo. Czworakuje tez jak strus pedziwiatr i co chwile wstaje i podskakuje. Wyszlismy dzisiaj na randke z mezem a mala zostala z babą i wszystko spoko ale jak wrocilismy to wpadla w histerie i dala mi do zrozumienia ze przesadzilam :D pozniej wisiala na cycu.

Z innej beczki. Czeka mnie zalozenie aparatu stalego na zebiszcza ale wczesniej wyrwanie dwoch osemek. Macie jakies doswiadczenia? Mialam dolne wycinane operacyjnie i to byl koszmar ale teraz bedzie wyrwanie takich juz przebitych. Boje sie! Podobno przy kp mozna znieczulac

Z ósemkami nie pomogę, bo mam wszystkie na miejscu. Znieczulać można, bo sama leczyłam kanałowo ząb w czasie kp i bez problemu poszło.
U nas papa i brawo też jest. Teraz doszło pokazywanie jaka duża jestem i straszenie przez wołanie bu, buu (czeka na reakcje czy wystraszyła). W kąpieli pytana czy umyła już głowę to przechyla ja do tyłu i nurkuje mocząc sobie całe włosy. Odpadło płukania głowy 🤣 Ubaw z niej jest.
Jak starszy ma wracec że szkoły to siedzi. I czeka na niego na przedpokoju a jak mąż z pracy robi to samo. Oboje o różnych od siebie porach są w domu.

U nas tez maruda ale nie ma tragedii. Bardzo duzo sylabizuje - ciagle mamam bababa :D i nauczyla sie papa i brawo. Czworakuje tez jak strus pedziwiatr i co chwile wstaje i podskakuje. Wyszlismy dzisiaj na randke z mezem a mala zostala z babą i wszystko spoko ale jak wrocilismy to wpadla w histerie i dala mi do zrozumienia ze przesadzilam :D pozniej wisiala na cycu.

Z innej beczki. Czeka mnie zalozenie aparatu stalego na zebiszcza ale wczesniej wyrwanie dwoch osemek. Macie jakies doswiadczenia? Mialam dolne wycinane operacyjnie i to byl koszmar ale teraz bedzie wyrwanie takich juz przebitych. Boje sie! Podobno przy kp mozna znieczulac
Ja wyrywalam. Co prawda nie przy KP ale dobrze wspominam. Wazny jest dobry chirurg.
Polecam Jasiniaka. Przyjmuje na Dlugiej i na Zabincu. Wyrywalam u niego ja, mąż 2x, tata, mama. Wszyscy bezboleśnie

Z ósemkami nie pomogę, bo mam wszystkie na miejscu. Znieczulać można, bo sama leczyłam kanałowo ząb w czasie kp i bez problemu poszło.
U nas papa i brawo też jest. Teraz doszło pokazywanie jaka duża jestem i straszenie przez wołanie bu, buu (czeka na reakcje czy wystraszyła). W kąpieli pytana czy umyła już głowę to przechyla ja do tyłu i nurkuje mocząc sobie całe włosy. Odpadło płukania głowy 🤣 Ubaw z niej jest.
Jak starszy ma wracec że szkoły to siedzi. I czeka na niego na przedpokoju a jak mąż z pracy robi to samo. Oboje o różnych od siebie porach są w domu.
Nooo ekstra jest ten wiek :D

Musielismy zrobic przemeblowanie bo dracena tracila liscie... wszystkie okruchy z podlogi wyzbierane.
A jak u was z jedzdniem? Macie jakies nowe przepisy? Widze ze Roma bardziej zainteresowala sie blw.

reklama
U nas z jedzeniem ok. Dziś na śniadanie jadłam serek twarogowy z rzodkiewka i szczypiorkiem, więc mała załapała kilka kęsów kanapki. Smakowało jej, więc jutro zrobię jej taką kanapkę na śniadanie, bo dziś miała już gotowa kaszkę 😉
Na obiad dobre są gałki mięsne z ryżem i sos do tego. Mięso jak na mielone miesza się z ugotowanym ryżem i formuje kuleczki. Gotuję się je i robi sosik do tego. Najczęściej robię śmietankowo-koperkowy lub pomidorowy.
Ostatnio robiłam też pieczeń z natka pietruszki. Mięso mielone, przyprawy do tego jakjo i rozmoczona bułka oraz natka pietruszki. Włożone do keksowki i pieczone 90 min w 180 st. Do tego zrobiłam dla nas sos grzybowy.

Do góry