reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@Jotka_Szczotka i masz swój brzunio bąbelkowy :D

@Julika.s ja też się cholernie boję, dlatego nie wchodzę i tłumaczę sobie, że to jeszcze pół roku:-D

@Koliberka uwielbiam czarne wózki, mój na 100% będzie czarny/grafitowy ;) ten ma fajną ramę, ciekawa jestem jak w praktyczności to złoto się zachowuje

@Dziubuś85 rany julek, całe szczęście :-D

@Velvetka tak, mam dwie znajome co mają, jedna ma wersje bliźniaczą, druga użytkuje pojedynczy już przy 3cim dziecku, są bardzo zadowolone :) wiadomo, że wszystko też wyjdzie w praniu ;):D

reklama
Co do porodu ja mialam taki ze nawet straszyć nie będę także czytam bo wiem czego się spodziewać ale gdzieś sobie wmawiam ze teraz będzie lepiej[emoji23] szukam właśnie pocieszenia ze kolejny poród jest szybszy i robi mniej szkód tam na dole [emoji23]

Jezusiu ja wózki dzisiaj ogladalam i jak narazie nic mi nie wpadło w oko zeby powiedzieć o tak to jest to [emoji14] no nic, mamy jeszcze sporo czasu :D

@Jotka_Szczotka no jak byk widać ciążowy :D

Do dziewczyn które mają prenatalne u Sodowskich : tylko ja nie wiem do kogo tam idę? [emoji23] Po prostu się zapisałam i tyle hahaha

Pochwalilam się że przestałam rzygać.. Mhm świetnie, przed chwilą chyba zwymiotywalam wszystko łącznie ze śniadaniem [emoji51] tak trochę w zartach pisząc jeśli tam nie siedzi dziewczynka to ja zgłaszam sprzeciw z tym rzyganiem [emoji23][emoji23] ciekawe którym rzygajacym się sprawdzi ta niby teoria ze przy dziewczynce się więcej wymiotuje :D przyznam szczerze że przy synku może raz mi się zdarzyło [emoji41]

Z lżejszym żołądkiem żegnam się i ide spać [emoji42] spokojnych nocek [emoji173]️

U nas niestety wózek już wybrany przez męża i on innym jeździć nie będzie i koniec.. na nic moje rozmyślania czy nie za mały, czy dobrze będzie się prowadzić itd ...
M sobie wybrał Quinny moodd cały czarny ... Może któraś z was miała do czynienia z tym wózkiem ? Bo nikt wśród moich znajomych nie ma takiego wózka ... :sorry2:
1B6A0244-DB6F-40E0-B787-0D8C34DB7D22.png

@Koliberka Tez widziałam ten wózek o podoba mi się na złotej ramie bo to wgl moje kolory ;) Czarny i złoty:D walczylabym o niego gdybym mieszkała w Warszawie, Krakowie w każdym razie w jakimś większym mieście ;) a ze mieszkam w mniejszej miejscowosci, to stwierdziłam ze trochę może być za bardzo w stylu „bling, bling”:D i chyba trochę głupio bym się czuła jeżdżąc nim po mojej „wiosce”o_O:p
Ale ty kupuj, bo jest piękny☺️☺️☺️

Ostatnia edycja:
@Mamasita2019 @samina86 @godzbal dzięki dziewczyny! Taki mnie kryzys teraz na wieczór wziął :) mam zamiar karmić piersią jeśli tylko będzie taka możliwość :)
Wiem że wszystkiego trzeba się nauczyć a instynkt bardzo pomoga i sama nowa sytuacja powoduje że człowiek nagle może góry przenosić bo znajduje w sobie tyle siły. Ale narazie to jest wielkie czekanie, myślenie i przerażenie :) całe szczęście że mamy yt i Internet gdzie można się wspomóc wiedzą :) więc musze wziąć głeboki oddech i iść do przodu :* a z wami bedzie łatwiej! :)

A no ok. Ja się zastanawiałam nad takim podobnym przy Krzyśku, ale się rozmyśliłam ze względu na tą spacerówkę, trochę kosmiczna jak dla mnie.

Ja już mam wózki to nawet nie mam z czym przyszaleć. X-landera starego i gondolę ze stelarzem od tutka granera play'a. Mam wanienkę, przewijak, łóżeczko, matę edukacyjną, ciuszki, zabawki. Trochę mi smutno, że nie będę mogła w wir zakupów wpaść, a przynajmniej nie tak jak pierworódka. A poza tym to bardziej się denerwuję, świadoma jestem bardziej zagrożeń i w ogóle wszystkiego. 10 lat temu szłam na żywioł, nie bałam się, bo szczerze to byłam na temat ciąży, porodów i wychowywania dzieci zielona. A wiadomo, mniej wiesz, dłużej żyjesz. Teraz tu zakuje, tu zaboli i od razu milion myśli że coś nie tak. Do końca ciąży osiwieję. Sorry, musiałam się wyżalić, tak mnie dzisiaj napadło.
@Jotka_Szczotka i masz swój brzunio bąbelkowy :D

@Julika.s ja też się cholernie boję, dlatego nie wchodzę i tłumaczę sobie, że to jeszcze pół roku:-D

@Koliberka uwielbiam czarne wózki, mój na 100% będzie czarny/grafitowy ;) ten ma fajną ramę, ciekawa jestem jak w praktyczności to złoto się zachowuje

@Dziubuś85 rany julek, całe szczęście :-D

@Velvetka tak, mam dwie znajome co mają, jedna ma wersje bliźniaczą, druga użytkuje pojedynczy już przy 3cim dziecku, są bardzo zadowolone :) wiadomo, że wszystko też wyjdzie w praniu ;):D

@coco07 niedaleko mnie mieszka babeczka, co ma ten wózek, tylko z białą ramą. Ma bąbla papuśnego i na pewno już chodzi, więc z rok ma spokojnie, no i się mieści w spacerówce :) nie wiem akurat jak tam gondola wypada :)

@Velvetka no właśnie ma spacerówkę kosmiczną, bo to jednak kubelkowa (czy jakoś tak) ale nawet do mnie do pracy przychodzi babeczka z takim wózkiem w wersji spacerowej i bobasem gdzieś maks 2lata i chyba nie narzeka :D
Doskonale Cię rozumiem, bo ja mimo, że to moja pierwsza ciąża, to w zasadzie nie wiem czego się spodziewać. Dlatego cieszę się, że trafiłam tu na forum i mam w Was wsparcie, bo dużo mi pomagacie. Ja nawet nie wiedziałam, że piersi będą mnie tak cholernie boleć....

@Jotka_Szczotka. Hahahaha [emoji23] ale brzusio już ładnie wyszło [emoji7][emoji7]

Ja jeszcze o wózkach nie myślałam, jeszcze jest czas [emoji3526] teraz zajmuję się moim chłopem i to dość mocno [emoji28] jakieś 3 tygodnie temu zaczęłam sobie mierzyć ciśnienie w domku i mój Wstręciuch pozazdrościł (jak się okazało na swoje nieszczęście) i też chciał żeby mu mierzyć. Jak przez ponad tydzień utrzymywało mu się 150-160/100-110 to go zapisałam do internisty, dostał oprócz skierowania do kardiologa i tabletek na nadciśnienie, też skierowanie na badania krwi (morfologia, lipidogram, glukoza, próby wątrobowe...) i skierowanie na USG brzucha (w zeszłym roku już miał bo próby wątrobowe takie se były i teraz na kontrolę). No i wyszło na USG że ma powiększoną wątrobę i stłuszczoną [emoji33][emoji33] no i z krwi też wątroba taka se, glukoza 112, i cholesterol 322 (cały lipidogram masakra) [emoji33][emoji33][emoji33] więc już mu powiedziałam że nie ma przebacz i że przechodzi na ścisłą dietę [emoji28][emoji23] więc teraz mniej się będę martwiła ciążą bo moja uwaga będzie się też skupiać na tym większym dziecku jakim jest mój kochany Wstręciuch [emoji23][emoji28] i nie będzie się sprzeciwiał bo jest wszystko czarne na białym [emoji23][emoji23][emoji23]

Co do porodu ja mialam taki ze nawet straszyć nie będę także czytam bo wiem czego się spodziewać ale gdzieś sobie wmawiam ze teraz będzie lepiej[emoji23] szukam właśnie pocieszenia ze kolejny poród jest szybszy i robi mniej szkód tam na dole [emoji23]

Jezusiu ja wózki dzisiaj ogladalam i jak narazie nic mi nie wpadło w oko zeby powiedzieć o tak to jest to [emoji14] no nic, mamy jeszcze sporo czasu :D

@Jotka_Szczotka no jak byk widać ciążowy :D

Do dziewczyn które mają prenatalne u Sodowskich : tylko ja nie wiem do kogo tam idę? [emoji23] Po prostu się zapisałam i tyle hahaha

Pochwalilam się że przestałam rzygać.. Mhm świetnie, przed chwilą chyba zwymiotywalam wszystko łącznie ze śniadaniem [emoji51] tak trochę w zartach pisząc jeśli tam nie siedzi dziewczynka to ja zgłaszam sprzeciw z tym rzyganiem [emoji23][emoji23] ciekawe którym rzygajacym się sprawdzi ta niby teoria ze przy dziewczynce się więcej wymiotuje :D przyznam szczerze że przy synku może raz mi się zdarzyło [emoji41]

Z lżejszym żołądkiem żegnam się i ide spać [emoji42] spokojnych nocek [emoji173]️
Co do rzygania to ja w pierwszej ciąży z córeczka nic, żadnych mdłości. Teraz mnie często muli i chcielibyśmy synka. Teściowa urodziła 3 chłopców i twierdzi że we wszystkich 3 ciazach ja tak mulilo, więc mam cichą nadzieję że będzie chlopak [emoji4]

reklama
Do góry