reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Jeśli o mnie chodzi to bio Oil w pierwszej ciąży mi się w ogóle nie sprawdził, właśnie ze względu na to że wolno się wchłanial... Chyba że za dużo go walilam :confused: później przeniosła się na balsam przeciw rozstępom z Palmersa i ten polecam z całego serca. Ma bardziej formułę masła kakaowego, choć wcale nie jest mega ciężki, no i łatwo go rozsmarowac.

Jeśli o mnie chodzi to bio Oil w pierwszej ciąży mi się w ogóle nie sprawdził, właśnie ze względu na to że wolno się wchłanial... Chyba że za dużo go walilam :confused: później przeniosła się na balsam przeciw rozstępom z Palmersa i ten polecam z całego serca. Ma bardziej formułę masła kakaowego, choć wcale nie jest mega ciężki, no i łatwo go rozsmarowac.
Przypomniałaś mi Palmersa, mam sentyment w USA go używałam ale ten zwykly nawilżający i uwielbiałam. Tam był taniutki u nas w aptekach to sporo kosztuje. Jest też chyba w Super Pharm.
Każdemu coś innego będzie pasowało, najlepiej to mieć z 5 małych próbek, przetestować i wybrać najlepszy produkt:-)

Przypomniałaś mi Palmersa, mam sentyment w USA go używałam ale ten zwykly nawilżający i uwielbiałam. Tam był taniutki u nas w aptekach to sporo kosztuje. Jest też chyba w Super Pharm.
Każdemu coś innego będzie pasowało, najlepiej to mieć z 5 małych próbek, przetestować i wybrać najlepszy produkt:-)
Dokładnie tak, każda z nas inaczej reaguje na dany produkt :) Palmersa można taniej wyrwać w sklepach internetowych, ja tak robię ;)

Dzięki, kupię tę mniejszą butelkę i zobaczę jak się będzie używało:-)
No tak najlepiej :) bo mogę zachwalać, ale każdemu co innego podpasuje:) sama nie znoszę kremów, balsamow i olejków na skórze, musi się dobrze wchlaniac żeby to stolerowała, wiec ten spełnia moje wymagania ;)

Ja mam dziś pytanie do mam, które też mają problem z podrażnieniami w buzi. Mam tak ,że aż mi afta wyszła, chociaż nigdy nie miałam wcześniej tego świństwa. Ciężko się z tym je, bo boli. Jakieś są kremy/żele na to, których mozna używać? Pokazałam to lekarzowi i stwierdzil że nic się na to nie poradzi. Czy to prawda???

Ja w pierwszej ciąży smarowałam się namiętnie a itak wyskoczyło mi masę rozstępów na brzuchu lędźwiach nogach piersiach... niestety odziedziczyłam skłonność do rozstępów po tacie. Moja mama urodziła 4 i ani jednego rozstępu. Tata zaś miał dużo. Ale mimo to jak uda mi się dorwać rossman w Polsce lub w Niemeczech to planuje kupić sobie to
997458

We Francji niestety nie mam rossmanna. Ponoć ten olejek ma lepsze opinie niż bio oil:p tak to smaruje się zwykłym balsamem po kąpieli. Chociaż narazie nic nie stosuje bo dostałam zalecenia ze 2 tygodnie przed badaniem USG nie mogę smarować się kremem.

Kup sobie sachol. Smaruj 3 razy dziennie i góra dwa dni i afty nie ma.
No tak najlepiej :) bo mogę zachwalać, ale każdemu co innego podpasuje:) sama nie znoszę kremów, balsamow i olejków na skórze, musi się dobrze wchlaniac żeby to stolerowała, wiec ten spełnia moje wymagania ;)

Ja mam dziś pytanie do mam, które też mają problem z podrażnieniami w buzi. Mam tak ,że aż mi afta wyszła, chociaż nigdy nie miałam wcześniej tego świństwa. Ciężko się z tym je, bo boli. Jakieś są kremy/żele na to, których mozna używać? Pokazałam to lekarzowi i stwierdzil że nic się na to nie poradzi. Czy to prawda???

reklama
Odnosnie rozstępów to w pierwszej ciąży stosowalam bio oil, palmersa, babydream... nic nie pomogło, rozstępy wyszły... teraz się nie spinam, będę smarować ale jeszcze nie wiem czym. Pewnie zdecyduje jak będę w rossmanie.

Do góry