reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Ja od razu po wyjściu ze szpitala w lutym zapisywałam to Nela była 223, teraz jest 74 (w tygodniu była 69, 71,72 i w piątek 74). Zaciekawiło mnie to czemu nagle nie spada w tej kolejce tylko ta kolejka zaczęła się wydłużać.

reklama
Ja od razu po wyjściu ze szpitala w lutym zapisywałam to Nela była 223, teraz jest 74 (w tygodniu była 69, 71,72 i w piątek 74). Zaciekawiło mnie to czemu nagle nie spada w tej kolejce tylko ta kolejka zaczęła się wydłużać.
Hmm dziwne. Podobni rodziny z kartą dużej rodziny i jeszcze jakieś maja pierwszeństwo. Może dlatego?

U nas są rózne kryteria za ktore mozna dostac punkty. Wiec moze byc ze ktos sie zapisal ostatnio kto spelnia wiecej kryteriow niz Wy 🤔

U nas są rózne kryteria za ktore mozna dostac punkty. Wiec moze byc ze ktos sie zapisal ostatnio kto spelnia wiecej kryteriow niz Wy 🤔
W warszawie np oprocz odprowadzania podatkow, posiadania pracy itp np jeszcze rodzenstwo- w zaleznosci od wieku rodzenstwa sa punkty i np dla rodzin z 3ka dzieci itp. Powinno byc w kryteriach rekrutacji u Was wymienione

Kurde ale kolejność zgłoszeń też powinna mieć znaczenie, bo załóżmy że zapisują się od teraz same rodziny z kartą dużej rodziny i my się nigdy nie dostajemy. Wyjaśnię i dam Wam znać 🙂

Kurde ale kolejność zgłoszeń też powinna mieć znaczenie, bo załóżmy że zapisują się od teraz same rodziny z kartą dużej rodziny i my się nigdy nie dostajemy. Wyjaśnię i dam Wam znać 🙂
No tak jest u nas. Jak zapisywalam starsza corke to najpierw sie zblizalismy a potem spadalismy 😉 bo są dodatkowe punkty jak dziecko ma rodzenstwo a my wtedy nie mielismy wiec u nas byla tylko tak wlasciwie podstawa punktowa 🙄 wtedy to mielismy mielsce ok 600 potem spadlo do 200 a potem znow spadalismy 🙄 kolejnosc zgloszen miala znaczenie przy dzieciach o tylu samych punktach.

Podziwiam Was z tym żłobkiem. Nie wyobrażam sobie zbierać się z małą po 6 z domu by zdążyć do pracy. Co innego starsze już do przedszkola, choć wtedy też szkoda jak trzeba budzić.

reklama
Ja idę na wychowawczy a mala bedzie się adaptować na kilka h tylko. Pewnie na początku na moment, pozniej 2-3 godziny. Ja z kolei mam opory zeby zostawić jakiejś obcej kobiecie. No chyba ze jakas znana i polecana ale nie mam namiarów. Jedyne czego się boję w żłobku to infekcje :(((( teraz ma przyjechać do mnie koleżanka z synem o 4 mce starszym i chodzi do żłobka. Mam nadziwje ze nic nam nie przywiozą..

Do góry