reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Dziewczyny myslalam i myslalam nad prezentem dla malego i nic nie wymyslilam. Troche zabawek mamy po córce i nawet na sile ciezko mi cos znalezc sensownego 🙄 chyba kupimy jakies 2 male drewniane zabawki a tak to dywan do pokoju malego 😎 babcia dala kase na zabawki i chyba bedzie zawiedziona ;) a tu jeszcze za chwile bedzie roczek i znow to samo 🙉 moze cos Wam sie urodzilo jeszcze z pomyslow?

reklama
Sorter, tablica manipulacyjna, stolik, tory i kolejka(to dla taty od razu zabawa:D), książeczki, klocki duplo, maskotka, jakieś grajace pianinko - Roma uwielbia i tanczy do każdej melodyjki, gorzej z nami bo ja to po dwóch dniach grania mam ochotę wywalać przez okno. U nas mala tez lubi się bawić misiem ze smiki z lampkami które zmieniają kolory, hustawka/skoczek. To są rzeczy które ja rozważam wiec moze cos Ci przypasuje :))))

Huśtawkę która jest skoczkiem 😉

U nas mała ma pełno zabawek po synu. Duplo, wszelkie grające i stoliczek. Narazie z tego co kupione to dostanie lalkę z mee to i akcesoria do jedzenia z twistshake.

Dziewczyny, a myślicie, że ta huśtawka skoczek to nie zaszkodzi dziecku? To pewnie podobnie jak z tymi pchaczami czy chodzikami..?

Wg mnie dziecko podskakuje w niej chwilę tak jak trzymane przez rodzica na wysokości brzuszka. Nie siedzi sztywno jak w chodziku. Akurat pchacz to nic złego. Pchaczem może być nawet duże pudło które popycha dziecko by mieć punkt podparcia 😉

My też planujemy zakup skoczka, bo moje dziecię ma tyle energii, że chętnie go zmęczę od czasu do czasu. Ja nie jestem zbyt sfiksowana na punkcie tego co wolno a czego nie, bo sądzę że wszystko należy stosować z umiarem, wtedy pewnie nie zadzkodzi. Ale lubię mieć wiedzę, co na dany temat sądzą specjaliści i wiem, że fizjoterapeuci nie polecają ani skoczków, ani większości pchaczy, bo mogą powodować złe nawyki. W przypadku pchaczy to np chodzenie na palcach.

Mój mały od kilku dni bardzo trze oczka. Najpierw myślałam, że to od ząbków, ale chyba niemożliwe, żeby aż tak..
Chyba muszę z nim pójść jednak do okulisty.

Dziewczyny pomóżcie, robiłam już 7 testów rożnych firm w tym dwa elektroniczne i każdy pokazał jedną kreskę, okres spóźnia mi się 2 tygodnie, bolą mnie sutki i mam widoczne bardzo żyły na całej ręce lewej, oraz na piersiach ale przed okresem na piersiach zawsze miałam. Co to może być ?

reklama
Mój mały od kilku dni bardzo trze oczka. Najpierw myślałam, że to od ząbków, ale chyba niemożliwe, żeby aż tak..
Chyba muszę z nim pójść jednak do okulisty.
Moja trze oczy, ciągnie uszy i kreci glowa... liczę że to żeby. Chyba już qidac troche górnej dwójki. Tesciowa jest okulistka i kiedys mowila ze jest jakaś choroba ze dzieci tra oczy ale ze tez trą z różnych innych powodów np. ze zmęczenia

Do góry