reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Mi położna powiedziała, że takie zachowanie jest normalne. Gorzej jakby dziecko tego języka nie wystawiało (u nas był to problem z wedzidelkiem).
Jak nie masz co do tego pewności to zadzwoń do swojego pediatry o teleporade. Teraz muszą jej udzielić 🙂
Troche jednak mi glupio dzwonic i pytac o wystawianie jezyka :D doszukuje sie od tego siedzenia na dupie pewnie

reklama
Dziewczyny, czy waszym dzieciom zdarza sie wystawiac jezyk. Moja mala czesto wystawia i nim mieli (ale nie nonstop). Naczytalam sie ze to objaw chorob neurologicznych... siedzenie w domu mi nie sluzy bo zaczynam sie doszukiwac ;(

To całkiem normalną sprawą, dzieciaki probuja gugać, naśladować mimikę. Moja też mieli językiem 😁 Zobacz, że mała wypnie go jak ty też zaczniesz wypinać 😂

Juz wyluzowalam... mąż na mnie nakrzyczal ze wymyslam (bo wymyslam). Jakies przerazajace jest to ze gdyby cos sie dzialo to obecnie sytuacja w sluzbie zdrowia jest dramatyczna :(

Mnie martwi brak opieki, rehabilitacji. Np gdyby dziecko miało napięcie (wzmorzone czy osłabione) to z nikąd pomocy. Syn miał a symetrię ulozeniowa i chodziłam z min na rehabilitację, ćwiczyłam (od 4 mies) a z małą nie mam pewności że jest ok. Nie ma kto jej obejrzeć.
Muszą ruszyć z opieka zdrowotna, bo teraz leczy się tylko ludzi z covid. Jak tak dalej pójdzie więcej ofiar zbiorą nieleczone choroby współistniejące u społeczeństwa.

Mnie martwi brak opieki, rehabilitacji. Np gdyby dziecko miało napięcie (wzmorzone czy osłabione) to z nikąd pomocy. Syn miał a symetrię ulozeniowa i chodziłam z min na rehabilitację, ćwiczyłam (od 4 mies) a z małą nie mam pewności że jest ok. Nie ma kto jej obejrzeć.
Muszą ruszyć z opieka zdrowotna, bo teraz leczy się tylko ludzi z covid. Jak tak dalej pójdzie więcej ofiar zbiorą nieleczone choroby współistniejące u społeczeństwa.
Tylko niestety jest ryzyko ze sie zarazi u lekarza koronawirusem. Wystarczy ze ktos zarazi lekarza to on potem zarazi mnostwo swoich pacjentow. Pomijajac ze nie bedzie komu leczyc bo lekarze beda chorzy lub w kwarantannie... Ciezka sytuacja :(

Beznadziejna sytuacja... a skoro masowa ilosc dzieci bedzie nieszczepiona to nietrudno o kolejne epidemie. Tez czuje ze potrzebujemy konsuktacji fizjoterapeuty bo corka czesto przewraca sie na jedna strone w lezeniu na brzuszku.

Beznadziejna sytuacja... a skoro masowa ilosc dzieci bedzie nieszczepiona to nietrudno o kolejne epidemie. Tez czuje ze potrzebujemy konsuktacji fizjoterapeuty bo corka czesto przewraca sie na jedna strone w lezeniu na brzuszku.
Widzialam ze czesc fizjoterapeutow robi konsultacje online. Na pewno ci z poradni zawitkowskiego. Wiem ze to nie to samo co na zywo ale w razie potrzeby mozna skorzystac.
Ja sie wczoraj przypadkiem dowiedzialam ze w warszawie sa 2 przychodnie luxmed ktore awaryjnie robia szczepienia wlasnie obowiazkowe dla niemowlakow. Zastanawiamy sie nad rota ale duze ryzyko jednak...

Hej Dziewczyny,

potrzebuję się poradzić..
Oczywiście odwołali nam usg stawów biodrowych w przychodni na nfz.
Idąc za ciosem zapisałam się więc prywatnie do przychodni, bo mały ma już 7 tygodni, a wiem że powinno się robić między 6 a 8.
Ale teraz dopadły mnie wątpliwości czy powinniśmy jechać na to badanie.
Czy to nie większe ryzyko niż rzekoma dysplazja stawów? Z drugiej strony nie wierzę że kwarantanna skończy sie przed końcem maja, moim zdaniem do tego czasu wszystkie badania będą odwoływane i czy wtedy nie będzie już za późno?
Co Wy robicie z tym badaniem?

reklama
Widzialam ze czesc fizjoterapeutow robi konsultacje online. Na pewno ci z poradni zawitkowskiego. Wiem ze to nie to samo co na zywo ale w razie potrzeby mozna skorzystac.
Ja sie wczoraj przypadkiem dowiedzialam ze w warszawie sa 2 przychodnie luxmed ktore awaryjnie robia szczepienia wlasnie obowiazkowe dla niemowlakow. Zastanawiamy sie nad rota ale duze ryzyko jednak...
Powiesz, które przychodnie luxmedu robią teraz te szczepienia?

Do góry