Witam. Jestem w 10 tyg ciąży lekarz zapisał mi Luteine 100mg i kazał brać 2 razy dziennie po 2 tabletki. Jak uważacie czy to nie za duża dawka?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wejdź na Receptomat, wybierz lek, wypełniasz ankietę, potem trzeba przejść do płatności, ja płacę 49,99 bo mam zniżkę, a normalnie chyba jest za pierwszą receptę 69,99, po jakichś 5 minutach dostajesz kod recepty i możesz wykupić w aptece. Ewentualnie zadzwoń do lekarza rodzinnego może ci przepisze jednorazowo luteinę.A jak mozna to zrobic
Tylko ze dzwonilam to powiedziala ze lekarz rodzinny nie moze przepisacWejdź na Receptomat, wybierz lek, wypełniasz ankietę, potem trzeba przejść do płatności, ja płacę 49,99 bo mam zniżkę, a normalnie chyba jest za pierwszą receptę 69,99, po jakichś 5 minutach dostajesz kod recepty i możesz wykupić w aptece. Ewentualnie zadzwoń do lekarza rodzinnego może ci przepisze jednorazowo luteinę.
Więc pozostaje ci Receptomat albo podobne stronyTylko ze dzwonilam to powiedziala ze lekarz rodzinny nie moze przepisac
Bzdura, oczywiście, że może. Mi mój lekarz rodzinny przepisywał w tamtym miesiącu. Z taką różnicą, że zapłaciłam za nią a od ginekologa mam 100% refundowaną.Tylko ze dzwonilam to powiedziala ze lekarz rodzinny nie moze przepisac
Jednorazowo tez mi się wydaje że może, ale lekarze zawsze mają problem z przepisaniem czegokolwiek tak jak ze skierowaniamiBzdura, oczywiście, że może. Mi mój lekarz rodzinny przepisywał w tamtym miesiącu.
A pytałaś koleżanek, które były niedawno w ciąży? Może któraś brała, zostało jej kilka tabletek i Ci odstąpi. To dość często zapisywane tabletki, jest szansa.Czesc mam pytanie. Jestem w ciąży mam jeszcze 2tabletki luteiny dopochlowej a moj lekarz dziś nie przyjmuje jak nie wezmę przez weekend czy coś sie stanie
Odstawiłam na jeden dzień bo kazał mi ginekolog i zaczęłam plamić i miałam skurcze, więc ja bym nie odstawiała tylko wykupiła receptę po prostu.Nie pytalam. A nie wiesz jak nie bede brala przez 2 dni czy moze sie cos stac
Może zapytaj jeszcze kogoś ze znajomych czy nie ma luteinyDzieki