reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łupież w ciąży

Katerina1985

Fanka BB :)
Witam... Pojawił mi się na głowie suchy łupież, niestety wyczytałam, że to w ciąży nic dziwnego. I teraz pytanie mam takie, co mona stosować? Jestem teraz w 16 tygodniu i wertuje internet, ale chciałabym jakiś konkretny środek, który nie zaszkodzi dziecku. Proszę o rady...

reklama
Ponoć są składniki, których stosować nie wolno.
To prawda, są takie składniki, szamponów typu head&shoulders nie powinno się stosować, nie wiem czy są jakieś naturalne szampony przeciwłupieżowe. Nie popadajmy w paranoję, jak raz na kilka dni umyjesz włosy takim szamponem, nie powinno się nic stać. Za to nieleczony suchy łupież, może przekształcić się w łupież tłusty, włosy mogą się zacząć przerzedzać. Gdyby rzeczywiście człowiek chciał unikać tych wszystkich substancji, musiałby się przerzucić na same roślinne (a i te nie wszystkie), ekologiczne produkty. Jedyne z czego zrezygnowałam w ciąży to kremy przeciwzmarszczkowe, a balsam do ciała zastąpiłam oliwką, używam też kosmetyków dla dzieci hipp, mają fajny skład.

Są różne preparaty i niektóre składniki przenikają przez łożysko do płodu. Np. kosmetyki z witaminą A są zakazane, bo nadmiar tej witaminy powoduje deformacje płodu. Już mi koleżanka, która w aptece pracuje coś podpowiedziała.

reklama
Do góry