reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łukaszek 25tc waga 540g ur.22.12.2011

dzieki kochana .wierze i wyobrażam sobie jak było ci cieżko...ja jestem wdzieczna dziewczynom za wsparcie i rady bo bez nich było by o wiele trudniej.....

ja miałam termin na 5 kwietnia....

reklama
No no no, waga świetna, pięknie przybiera, mój wyszedł do domu z wagą 2490g.

A karmienie sondą to też uważam, że pielęgniarki idą na łatwiznę, bo po co karmić kilka dzieci smokiem, sondą jest szybcie. Długo pielęgniarki mydliły mi oczy, że młody nie umie ssać, szybko się męczy itp. Jak wymusiłam karmienie butelką, że chcę spróbować sama, to zjadł 50ml z dwoma przerwami na odbicie, jakie było zdziwienie pielęgniarki. Później chcieli wypisać Kacperka z jednym posiłkiem sondą i butlą z tlenem, nie zgodziła się, to w mig nagle zaczął jeść pięknie, a po tygodniu nie potrzebował tlenu.
Takie maluszki szybko się uczą, mój nawet nauczył się jeść z piersi.

Moja córcia wyszła do domu z wagą 1830 - jej ale się bałam cokolwiek przy niej robić. była bardzo drobna przezco wydawała się krucha

buziaczki dla Łukaszka :*

Melanie Łukaszek idzie z wagą jak burza :-) A z karmieniem to u nas też tak było, wszystko przez sondę a potem gadanie, że dzieci są leniwe. Jak chłopcy wyszli do domu to mieli po 2 miesiące i na raz wypijali 35ml a teraz w porywach do 90ml.

kochane mój szkrabek waży juz 1970g i myśłe ze jutro przekroczy magiczne 2kg:) odstawili mu pulmicort-inhalacje i próbują go oduczac cpapu wytrzymał 2h .....to i tak duży sukces bo ostatniomusieligo zaraz z powrotem podłaczyc. wyniki badan ma ok poza anemią i bedąmu dotaczac mase erytrocytarną.

kochane jutro jade chce sie poprzytulac i trzese sie bo bedzie kontrola oczek.....tak bym chciała by stał sie cud i by nie postepowała.....

Melanie, bedziemy trzymać kciuki:)

Jeśli po wyjsciu ze szpitala bedziecie mieli problem z anemia (a masz to jak w banku), to mam dla Ciebie ofertę:) Po Franiu zostało mi dośc dużo żelaza II wartosciowego FerroSanol (lepiej przysfajalne niz III wartosciowe, np wszechobecny FerrumLek). Jesli chcesz, daj znac. Prześlę ci. W Pl nie kupisz. Dopiero FerroSanol postawił Fr na nogi, walczylismy z anemia ponad 1,5 roku

dzieki mamoFraniu bede miec na uwadze. co do anemi to sie domyślam bo mój starszy donoszony synciu miał niskie zelazo i dostawał chyba własnie ten specyfik tzn ferumlek to niedziwie sie łukaszkowi.....

Nam akurat Ferrum pomógł. 3 tyg temu mieliśmy piękną morfo. I odstawiliśmy żelazo, żeby zobaczyć jak będzie bez. Za tydzień kontrola.

reklama
Do góry