reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Monila, ja mialam czekac 6 miesiecy, bo mialam cc, a za poltora miesiaca wycieli mi jajnik, ale jak gadalam z kolezanka, ktora studiowala poloznictwo, to ona powiedziala, ze w takiej sytuacji to ona by nie czekala. My chcielismy sprobowac nawet miesiac wczesniej, ale jechalismy na wycieczke, a pozniej jak zobaczylam 2 grube krechy na tescie owulacyjnym, to nie moglismy tego nie wykorzystac ;-) bylismy w szoku ze sie udalo za pierwszym razem.

Ja nawet w sumie nie zamierzalam czekac tego czasu. Na ukejowym forum jest dziewczyna, ktora w zeszlym roku urodzila martwe dziecko przec cc, zaszla w ciaze po 2,5 miesiaca, 23 pazdziernika tulila coreczke, a 21 listopada minie rok od smierci jej synka. Wiec miala 2 cc w przeciagu 11 miesiecy. Nikt jej nic nie powiedzial, ze za wczesnie czy cos. Miala normalna opieke, z blizna nie dzialo sie nic. A mi lekarze tylko gratulowali :-)

Wasz wybor, ale nikt nie powiedzial, ze za pierwszym razem musisz zajsc w ciaze ;-)

reklama
Monila ja tez mysle o drugim dziecku, ale po 1,5 roku starań straciłam juz nadzieję....teraz w listopadzie ide do gina na ostatnie konsultacje, niech przepisze mi jakieś wspomagacze, a jak sie nie uda to jedziemy z męzem do kliniki do katowic.....na początku to z każdym przyjściem @ płakałam, teraz juz dałam sobie spokój....w ogóle cos mi @ nie regularnie przychodzi i jakaś taka dziwna jest....eh.....

Mamaszymusia dobrze wiedzieć, będę musiała ta kule na zime do domu zabrać....szkoda, zeby sie zniszczyła....

boję się bardzo Świąt, ale wczoraj zdecydowalismy, że spędzimy je sami w domu w Wigilię jak zabłysnie pierwsza gwiazdka pojedziemy do Filipka zapalić znicza.

Monila kochana fajnie byłoby sie kiedys spotkać, jakbys miała jakiś wolny dzień i czas to pisz ja sobie bym załatwiła wolne i bysmy sobie pogadały...

dziewczyny miło słyszec takie historie o szybkim zajsciu w ciaze po cc i dobrym ich zakonczeniu... dałyscie mi nadzieje..;) kurcze to ja tylko musze zdecydowac sie na lekarza bo waham sie pomiedzy dwoma... jeden to taki ktorego mi poleciła moje lekarka rodzinna a drugi to pani doktor z kliniki na ligocie... ale to musimy z mezem jeszcze raz pogadac bo jzu gadalismy an ten temat ale maz twierdzi ze sama mam wybrac bo lepiej znam ta lekarke..a tego lekarza wogole nie znam...musze zapytac Bibianki czy go zna bo on z jej miasta jest:)

bibianka kochana ja włąsnie przy nieregularnym @ zaszłąm w ciaze :):) jasne kochana mozemy sie spotkac jestem za;) tylko teraz nie bardzo bo mam @...i brzuch mnie boli...i leci jak z kranu;(

ale sie ucieszyłam z waszych postow;) ja bym chciała juz zajsc w ciaze tylko ze kurcze niechce znowu w tym samym czasie zachodzic w ciaze..wiadomo.. teraz 15 bedzie rok jak poczelismy naszego syneczka..;) a jutro juz 5 miesiecy jak go niema:(

ja tez strasznie sie boje swita.. i tez zdecydowalismy z mezem ze wigilije spedzimy sami w domu.. a przed wieczerza pojdziemy do KArolka podzielic sie z nim opłatkiem

Ostatnia edycja:
Monila chodzi ci o Dyrde? bo juz kiedys o niego pytałaś....ja miałam przyjemność z nim rodzić, tzn, z inna ginka rodziłam ale on jak słyszał moje wrzaski to przyszedł z pomocą, pomógł mi prawidłowo oddychać i zaproponował znieczulenie, bardzo sympatyczny lekarz, ponoć zwolennik porodów naturalnych, lerzała ze mnę kobitka która pierwsze dziecko urodziła cc, a drugie sn,

a jeżeli chodzi o innego gina to ja nie bardzo znam, bo w Tychach mieszkam 3 lata i chodziłam tylko do Janika. jestem z niego zadowolona i nie zmieniałam

Teraz i tak mi nie pasuje bo mam popołudniówki, ale musimy ugadać jakis termin :tak:

Bibiana, koniecznie idz do lekarza, porob badanka, a ja wysylam Wam pszczolkowe fluidki :-)

Mi mdlosci przeszly, troche rwa mi dokucza i czekam na jakis znak od Pszczoly, choc czasami mi sie wydaje, ze cos mnie tak miznie delikatnie od czasu do czasu.

Bibianka tak kochana chodzi mi o Dyrde...tez włansie słysząłam o nim dobre opinie...ale i cyztałąm o nim an necie i kurcze złe opinie tez były..wiadomo niema ludzi ktorym by wszytko pasowało... ale tez bardziej skłaniam sie ku Dyrdzie.. pogadam o tym z mezem dzis wieczorem...kochana ja mam grafik w domu i wiem kiedy mam wolne .. takze jak cosik to sie zgadamy...na pw..;)

mieszkanko wysprzatane...pranie własnie sie wyprało i musze isc je powiesci.. potem bede robic obiadek bo mezus wraca dopiero po 17...

aga_cin super ze mdłosci ci przszły... ja pamietam jak mnie meczyły nawet w nocy...
jak bedziesz miałą nowe zdejecie malenstwa to pokaz anm koniecznie;)

Ja też chcę DZIDZIĘ
Aga- ugłaszcz swój BRZUNIO od nas.
Ale poważnie, to mam ostatnio chyba problem z owulacją. Nie wyczuwam jej, a brak śluzu to potwierdza. Nieregularne cykle -to od wakacji u nie norma. Ale zakupiłam dziś zioła na owulację, łykam kwas foliowy, a dla męża tez dziś jadę zakupić wspomagacze. Nie zaszkodzi, a może i pomoże...
Po lekach miałam cykl 26- dniowy. No masakra.

hej dziewczyny mnie tez bardzo podbudowalyscie z ciaza po cc bo nie wyobrazam sobie czekania az rok, ale naraazie musze sie wstrzymac bo moja niunie poczelismy rok temu i nie chce miec terminu na lipiec wiec zaczne juz staranka w grudniu:):):):):) mam nadzieje ze sie uda trzymam za Was kciuki

Monila, nastepne zdjecie 5 grudnia :-)

Dziewczynki, teraz wszystkie ladnie, grzecznie (jak to moj dziadek sp. mawial), kupicie olej wiesiolka czy inne castagnusy, lykacie kwas foliowy, facetom tez mozecie dac i do boju ;-)

Pszczola poglaskana.

Czakam na psiapsiolki, a potem do fryzjera jade. W piatek ostatni dzien macierzynskiego :no:

reklama
Ja wąłsnie przyszłąm z cmentarza... tak na szybko byłam bo cieknie zemnie jak z kranu...

ja tak mysle ze my zaczniemy staranka pod koniec grudnia ...bo teraz tez niechce zachodzic bo niechche miec terminu na sierpirn...
takze dziewczyny ruszamy do boju..;) zdrowo sie odzywiamy... ja mojemu tez chyba zaczne dawac kwas foliowy..;)

Do góry