reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Cześć mamuśki:*
Oj widzę,że ktoś tu ma znów wyrzuty sumienia ale to normalne jeszcze teraz tuż,tuż przed świętami.. ja wam powiem szczerze ,że zawsze inaczej patrzyłam na te święta dla mnie to był dzień kiedy wspominałam dziadków którzy cierpieli przez chorobę przed śmiercią a teraz są w niebie gdzie już ich nic nie boli po prostu wiem,że jest im tam lepiej ale wspomnienie mojej córeczki jest bolesne :(
Monila mi też wszyscy obiecywali po pierwszym poronieniu,że następnym razem będzie wszystko dobrze i co ??? nie udało się słowa dotrzymać więc i ja już nikomu nic nie obiecuje:((

reklama
gosiulek, malinka- pomniczki urocze, bardzo mi się podobają.

Monila- nie możesz się obwiniać, przecież gdyby to zależało od Ciebie to Karolek byłby przy Tobie i byłby zdrowy! Nie możesz myśleć, że to Twoja wina! To nie była niczyja wina!!! W takim razie ja też jestem okropną matką, moje dziecko miało wadę, która się nie zdarza,przy której nikt nie mógł nic zrobić bo to tak rzadkie, nie byłam na pogrzebie, nie pożegnałam swojego dziecka... Czasem się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, czy to moja wina, że Piotrek miał to co miał. Ale szybko odganiam te myśli, nie miałam na to wpływu, zrobiłam wszystko by mój Syn był z nami. I Ty też zrobiłaś co mogłaś, dbałaś o Niego jak o najdroższy skarb świata! Byłaś i jesteś cudowną Matką! Nie zapominaj o tym nigdy! Wiem, że to trudne, ale wszystkie jesteśmy silne, musimy być dzielne...

Ja zrobiłam już dla mojego Syneczka stroik na 1 listopada, później wstawię zdjęcie i Wam pokażę. Tylko zaniosę dopiero we Wszystkich Świętych, znicze też bo różnie u nas bywa... Już ukradli Piotrusiowi podstawkę pod znicz:(

Może 1 listopada wszystkie zrobimy zdjęcia dla naszych Aniołków i wrzucimy tutaj?? Z chęcią zobaczę jak mają Wasze Maluszki :) A pewnie mają pięknie! Szczególnie w tym dniu będzie ślicznie...

Ja mam trudny okres ostatnio, mój mąż był w szpitalu, dlatego też m.in. nie pisałam... Miał operację, ale na szczęście już jest w domu i wszystko się udało. No i zbliżają się kolejne urodziny mojego Małego, wracam wspomnieniami do tamtych chwil, kiedy jeszcze był ze mną i miałam nadzieję mimo tych rokowań... To bardzo trudne by ułożyć to w głowie, oswoić się z tym, ciągle pracuję nad sobą by jakoś to poukładać, myśleć racjonalnie i pozytywnie... Ale mimo wszystko się staram.

Całuję Was i pozdrawiam! Miłego popołudnia!

Nati dobrze że z mężem już ok i wszystko się udało.
:-)
My dziś byliśmy u Karolka.Zrobiliśmy mały porządeczek.Kacperek pomaga jak może;-)
Też jestem za tym żebyśmy wszystkie wrzuciły zdjęcia pomniczków z 1listopada.

DZiewczynki przykładacie wagę do tego ile w wiązaneczce jest kwiatów.My kupiliśmy z 5kwiatami,chryzantemami.Moja mama jak zobaczyła to powiedziała że powinna być liczba parzysta. Trochę sie przestaszyłam mimo że nie wierzę w zabobony ale boję się..bo to niby oznacza że ktoś umrze:szok:

Gosiulek- ja z kolei słyszałam i pamiętam od zawsze, że kwiaty powinny być nieparzyście... Ja zrobiłam z trzech dużych róż plus inne kwiatuszki. Nie wiem, ale ja nie uważam , że to jakiś zły znak.

No właśnie,parzyste na cmentarz a nieparzyste na inne okazje,śluby,imieniny itd.
Nie wiem czy zabrać jeden kwiat czy zostawić. Ale mam dylemat:baffled:
Pewnie ostawię...
Kurcze przeciez to głupota przejmować się takimi bzdetami

Witam, pora już wstawć...
Gosiulek, Nati -parzyście na cmentarz, a nieparzyście na inne uroczystośc. Jak robiłam stroiczek, to nawet o tym nie myślałam, są powpinane bukiety, nie sposób ich zliczyć. Pewnie gdybym miała 4 lub 5 kwiatków, to chyba wybrałabym 4. Może jakaś kokarda lub coś zamiast tego nieparzystego kwiatka? Duzo tych przesądów.
Malinka- u nas nie zmieściłoby się epitafium, gdyby literki były inne.
Super pomysł z tym zdjęciem pomniczków na 1 listopada.
Monila, Dominikana- ja też mam pozucie winy, że może gdybym... Ale nic to nie zwróci nam dzieci, a jedynie możemy wbić się w jakąś deprechę. A nie o to chodzi.
Miłej soboty...

Ostatnia edycja:
Kochane, od wczoraj Olgunia ma już swój pomniczek. Jesteśmy zadowoleni z efektu i wierze, że jej również się podoba. Spędziliśmy wczoraj pół dnia na cmentarzu żeby wszystko zrobić tak jak chcieliśmy. Zamieściłam zdjęcia na swoim profilu. Z różnych powodów nie chcę by zdjęcia były ogólnodostępne więc jeśli będziecie miały ochotę je zobaczyć dajcie znac na pw dodam Was do przyjacioł. Malinka Ciebiejuż dodałam żeby sprawdzić czy działa jak trzeba. Daj znać czy możesz podejrzeć zdjęcia.

dasia82 obejrzałam sobie a jakże .Śliczny domek. Wiązaneczka śliczna ale chyba sama robiłaś bo nie wygląda na kupną i te wrzosy ech masz pomysł bardzo mi się podoba :)) My też się zastanawiamy nad obsypaniem kamykami bo kostkę możemy dopiero jak obok postawią pomniczki a na razie ziemia tylko;( Ale w Castoramie takie brzydkie szare -twoje są bielutkie -ładne. A te ograniczniki to z czego macie zrobione??
mamaszymusia2 będę zmieniać z tych srebrnych na złote po świętach bo sama widzisz ,że mało widać ale ogólnie jestem zadowolona :) dziś zawieźliśmy wiązaneczki mam nadzieję,że nie znikną.
gosiulek73 ja na ilość nie zwracam uwagi jak do Nicoli kupowałam lilie to nie ładnie wyglądały dwie bo się nie równo układały to dodaliśmy trzecią i już ;) nigdy nie kupowałam pojedyńczysz kwiatków na cmentarz więc tak jak nati87 wiem,że zawsze mi mówiono,że muszą być nieparzyście a czy na cmentarz jest inaczej nie mam pojęcia.
Pomysł ze zdjęciem naszych grobków jest super założę się ,że wszystkie będą wyglądać super w kolorowych światełkach:)) Jestem ZA!!!

reklama
Do góry