reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Ja wychodziłam z założenia, że za dużo też lepiej nie pisać bo wtedy wszystko się zlewa i jest nieczytelne tak naprawdę. A bardzo mała czcionka też nie bardzo bo wtedy nie można przeczytać.

Ja i mąż od samego początku bardzo często rozmawialiśmy o Piotrusiu, nie unikaliśmy tematu jakim była jego śmierć i wszystko co z tym związane. Zawsze potrafił mnie pocieszyć, popłakać i wspominać. Od początku bardzo mi pomógł przetrwać to wszystko i teraz po tym czasie, który minął jesteśmy o wiele dojrzalsi w tym temacie. Wspólnie jeździmy do Małego, sprzątamy i rozmawiamy z Nim, praktycznie codziennie. Powiedział mi też kiedyś bardzo ważną rzecz: faceci z reguły nie płaczą tak dużo bo są po prostu silniejsi. Nie wynika to z tego, że mniej tęsknią, nie myślą, czy nie cierpią. Zwyczajnie inaczej radzą sobie z tą sytuacją.

Malinkaizi- myślę, że kiedy przyjdzie już ten dzień kiedy konkretnie będziecie musieli zdecydować się na nagrobek i wszelkie napisy to najlepszy pomysł sam przyjdzie... Nicola Wam podpowie, na pewno.

mamaszymusia2- Twój napis, który umieściłaś u Synka jest... jest piękny! On podoba mi się najbardziej.

Bibiana- Twój Filipek jest młodszy od mojego Piotrka tylko o 23 dni... Niecały miesiąc, można więc powiedzieć, że mamy dzieci w tym samym wieku. Tylko każde urodziny mojego Aniołka na ziemi są jednocześnie urodzinami w niebie...

Życzę każdej z Was miłego weekendu, ja zajrzę dopiero w poniedziałek. Buziaki!

reklama
nati87 jak mówisz że Nasze Aniołki nam podpowiedza to już wiem jaki ma być napis u mojej Nikoli

mam pytanie dziewczyny do Was jak dodać te "suwaczki" pod każdym moim postem

Ja uważam że napis obojętnie jaki damy może go nawet nie być bo nigdy w słowach nie ujmiemy tego co naprawdę czujemy...a jakbyśmy nawet chciały to wyszła by z tego książka

"domek" mojej Nikoli już jest w połowie w tym tygodniu powinien już cały stać i zostanie tylko napisówka i książeczka mojej Księżniczki

dominikaknika musisz wejść w MÓJ PROFIL potem O MNIE i SYGNATURA i tam wkleić. Ale ci dobrze,że już macie wszystko ja nadal czekam:( A kiedy mieliście pogrzeb Nikoli???

mamaszymusia2 Iwonko ty to zawsze taki piękne znajdziesz,głębokie . Jeszcze trochę i zwariuję bo nie będę wiedziała.

A dziś mi się śniło,że rozmawiałam z dwoma paniami po 50 które były z małą dziewczynką i tłumaczyły mi,że jest takie miejsce gdzie się bierze takie porzucone dzieci .Coś mi tam na kręgosłupie jakąś plamkę pokazywały ,że tylko troszkę uszkodzona jest ale im się podoba.I ja w tym śnie sobie pomyślałam,że pójdę i sobie też takie dziecko wezmę tylko troszkę mniejsze bo ich dziewczynka już mówiła. Ja chcę mieć dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak Wam weekend minął dziewczynki ??

Malinkaizi my mojego Aniołka pochowaliśmy 14 lipca tylko kostki jeszcze polozyc nie mozemy na wiosne dopiero mozemy

a wekeend jakos minal do przodu...juz bym chciala moc posprzatac grobek mojej Córeczki:(
dzisiaj mialam strasznego dola bylam w sklepie a tam sprzedawczynbi zapytala sie co sie urodzilo chlopczyk czy dziewczynka i tak strasznie zabolalo mnie serce ze nie moglam nawet zakupow zrobic

dziewcvzyny dlaczego musimy tak strasznie cierpiec??

dominikaknika to jedno z pytań, na które nikt nie potrafi udzielić odpowiedzi. Może kiedyś, gdy już będziemy z naszymi dziećmi zrozumiemy sens tego cierpienia.

Moja siostra powiedziała mi, że śniła się jej Olgunia. Nie widziała jej buźki, tylko maleńkie rączki a malutkimi paluszkami łapała ją za jej dłoń. Strasznie mnie to rozżaliło, mnie po śmierci Olgunia przyśniła się raz-dali mi ją w szpitalu i powiedzieli że nie żyje a ja zobaczyłam że ona oddycha...więcej nie pamietam.

Mój weekend nie należał do udanych, zresztą jak każdy który spędzam z tesciami. Wróciłam do domu wściekła, pokłóciłam się z mężem i przepłakałam cały wieczór.

W tym tygodniu, najpoźniej w przyszłym chcemy zamówić pomniczek dla naszej córeczki. Trochę jesteśmy uzależnieni od przyjaciół, którzy również chcą zrobić pomniczek dla swojego synka-razem będzie nam łatwiej zająć się tym tematem ale oni jeszcze nie wiedzą jak ma wyglądać ich pomnik.

Malinkaizi już kiedyś myślałam, żeby założyć "profil" Olguni na tej stronie. Od kilku dni zabieram się za to po kilka razy dziennie i nie potrafię tego zrobić. Boje się strasznie, że mało osób albo nikt poza mną nie będzie palił jej światełek a mnie będzie to bardzo bolało. A z drugiej strony mogłabym palić jej światełka jeśli nie będe mogła pójść na cmentarz. Sama nie wiem :no:

Dziewczyny, az mi glupio pisac dobre wiadomosci, ale zycze Wam tego co ja teraz przezywam :-)

Mielismy dzis usg i widzielismy serduszko :-) jajnik tez w porzadku. Trzymajcie za nas kciuki!

aga_cina pisz ile możesz. Każda z nas bardzo mocno Ci kibicuje a dobre wieści są dla nas nadzieją że i u nas niebawem będzie dobrze! To takie światełko w tunelu :tak:
Cieszę się Twoim szczęściem i czekam na kolejne dobre wiadomości więc niczym się nie przejmuj i pisz, pisz, pisz :-)

dasia82 kochana na mnie możesz zawsze liczyć na światełko kiedy tylko wchodzę zapalić Nicoli to zawsze też u znajomych zapalam.Dla mnie to jest o tyle fajne ,ze mój się już zaczyna złościć,że na cmentarzu na wszystkich grobach dziecinnych świeczki chcę zapalać,żeby po ciemku nie leżały a tu nic nie płacę a światełko daję. Śmiało :)
aga_cina ja ci zaraz dam głupio kto jak nie ty ciążowe fluidy będzie nam przesyłał co??? dopóki żadna z nas nie zaciąży to stało się twoim obowiązkiem żeby nas na duchu podtrzymywać:** My cieszymy się razem z tobą nic się nie martw usprawiedliwienie tylko będziesz miała jak się nie zameldujesz z powodu jakiś długich spacerów lub dniu śpioszka i takie tam a oprócz tego chcemy czytać co u Ciebie i jak fasolek się rozwija w końcu jesteśmy e'ciotkami:)

reklama
dasia82 ja swojej Nikoli zalozylam i nie mowilam nawet znajomym o tym (mam dzzisiaj zobaczyla i tez zapalila) a tak nikt wiecej nie wie ale duzo osob zapala...duzo dziewczyn jest w takiej samej sytuacji co my... kiedys nie dochodzilo do mnie ze tyle jest osob ktore przezyly taka tragedie teraz niestety to wiem:( za każdego Aniolka sie modle i wiem ze sa wszystkie razem i wszystkie opiekuja sie swoimi rodzicami i zawsze beda sie nimi opiekowac i nie dlugo beda opiekowac sie swoim rodzenstwem:)
Malinkaizi a z jakiej strony mam wziasc obrazek?? dziekuje za pomoc

Do góry