reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Ja też chciałabym prosty, tak, aby na pomniku zostało jeszcze troszkę miejsca. Nawet sama oglądałam wzory w necie. Co tu robić, dzieci śpią, mąż też, a ja nie mogę. Z tego wszystkiego jakieś remonty w domu wymyślam.

reklama
jadłam tabletki ziołowe, ale na mnie nie działają, chociaż meżowi sie przydały
pije melisę, po 3 usnę koło 2-3
mam nadzieję, ze to przejdzie, a tym czasem siedzę, piszę, czytam, oglądam (nawet firanki fajne i tanie udało mi sie znaleźć, nigdy nie miałam czasu, aby 60 stron przejrzeć- zawsze jakis plus można znaleźć)

Wiem, pisałaś mi... Niby jestem cierpliwa. Jednak ostatnie tygodnie nauczyły mnie jeszcze większej cierpliwości i pokory. Cieszę się tym co mam i miałam.

Sylwetka74 - cieszę sie, ze zebrałaś się do napisania bloga...Cieszę się, że mogę go przeczytać...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sylwetka to mialas szczescie ze pomniczek sie nie zapadl bo my zrobilismy Amelce po 14dniach od pogrzebu i niestety troszke sie zapadl ale to moze byc wina drzewa bo grobek Amelki jest bardzo blisko drzewa i musieli podcinac korzenie aby go wykopac.

Spokojnych snow ;)

Kaspianku, Dominiczku (*)(*)(*)
Aniołeczki (*)

Witam Was dziewczyny. Co do pomniczka, ja tez bym chciała aby był jak najszybciej. Ale postanowiliśmy z mężem wstrzymać się, właśnie żeby ta ziemia siadła i już się nie zapadała. Od pogrzebu Kaspianka minęły 2 miesiące i 7 dni, a od pogrzebu Dominiczka miesiąc i 28 dni. Mimo to, cały czas ta ziemia trochę "siada" do tej pory zapadła się o jakieś 4 cm. Podrównałam to trochę kupną ziemią i tak nie widać. Sylwetka miałaś duże szczęście, że nic się nie działo z ziemią pod pomniczkiem. Może i jest mały ale swoje też waży. My będziemy jeszcze chcieli dookoła pomniczka wyłożyć malutką kostką brukową, więc jakby nam to siadło to już by była dupa, dlatego postanowiliśmy, że zaczekamy ok. rok. W tej chwili mamy 2 małe skrzyneczki i mamy gdzie stawiać znicze i inne rzeczy. W środku są wysypane czarną ziemią, na przedzie w każdej stoi duży znicz z tradycyjnym wkładem, za nim mniejszy znicz na podstawce w kształcie serca z leżącymi Aniołkami z wkładem elektrycznym, migającym - w razie jak byśmy nie zdążyli wymienić wkładu tradycyjnego, żeby zawsze jakieś światełko świeciło chłopcom. A na przedzie skrzyneczek... miały stać Anioły, ale stoją piękne kolorowe samochodziki. Wygląda to ładnie, zadbanie, ale oczywiście to nie to samo co pomniczek :( no ale muszę wytrzymać ten rok. Sylwetka, a wy zrobiliście jasny czy ciemny pomniczek?

beatka889 ja kiedyś jak miałam ciężki okres w pracy kupiłam sobie neopersen - trochę pomógł, ale szału nie było.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobietki. Nowe dziewczyny witam i strasznie mi przykro że i Wy musicie przez to wszystko przechodzić.

Jeśli chodzi o pomniczek, my Piotrusiowi granitowy postawiliśmy po roku i 4 miesiącach, do tego czasu miał pomniczek drewniany, nie skrzyneczkę tylko normalny pomniczek, z tablicą, płytą. Mój mąż jest stolarzem, i kiedy Piotruś zmarł to jego kolega z pracy zapytał czy może Mu coś takiego zrobić. Miał zrobić kołyskę, ale skoro sprawy potoczyły się inaczej... Więc to było naprawdę fajne rozwiązanie na czas "przejściowy".

Miłego dnia dla każdej z Was a dla naszych Dzieciaczków w Niebie światełka
[*]

Do góry