reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"ludzie marzą o Aniołach ja trzymałam jednego w ramionach"

Hej dziewczyny. Ja tylko na chwilę. Chciałam Wam tylko napisać, że mój Synek niestety już nie ma stroiczka, bo w nocy z piątku na sobotę ktoś Mu go ukradł... :-( Przychodzę wczoraj, patrzę a na pomniczku pusto :szok: Jestem taka zła, jest mi tak przykro że takie rzeczy się dzieją... A wczoraj to płakałam tak jak już dawno mi się nie zdarzyło, poprostu brak mi sił na to. Nie ogarniam rozumiem jaka bestia może kraść rzeczy z grobów, dzieciom?!?!?!?!?! Ja naprawdę życzę takiemu komuś żeby spotkała go kiedyś kara, taka na jaką załuguje. Bo kraść zmarłym? No tak, przecież Oni się nie sprzeciwią, za rękę nie złapią prawda??? Boję się teraz cokolwiek postawić, to musi być ta sama osoba co zawsze, wie że dla Piotrusia przynosi się nowe, ładne rzeczy i tylko czeka... Co mam zrobić? Kupować nowe kwiatki, dla kogoś??? Póki co postawiliśmy z mężem taki malutki bukiecik, który nie wiem czemu, ale przed świętem zmarłych zamiast wyrzucić zabrałam do garażu.

Buuuuuu, ależ jestem smutna i zła...

Odezwę się jutro, buziaki!

reklama
Nati przytulam mocno, sama wiem jakie to przykre, bo u nas też sobie grób Kubusia wyjątkowo upodobali zlodzieje. Ciągle coś ginie... nie mam słow, żeby określic takiego osobnika, który kradnie na cmentarzach.

Witam was kochane:)

przepraszma ze ostatnio udzielam sie strasznie mało...

w sobote minoł dokładnie rok od tego gdy wyladowałam w szpitalu... :-( ehh rok temu walczyłam dzielnie o zycie mojego syneczka...ehh to była ciezka sobota..:-(

wczoraj byłam na giełdzie kwiatowej i kupiłam KArolkowi swiateczne zniczki z kurka , bazaimi i barankiem... oraz stroiczek swiateczny i kwiaty...:-) zadowolona jestem z tego zakupu:-) mezus wczoraj zabrał mnie na lody i na spacerek po Pszczynskim parku:-) takze troszke psychicznie odpoczełam... ale dzis wchodze na nk.. a tam dziewczyna ktora w tamtym roku lezałą zeman w szpitalu bo poroniła .. wstawiła zdjecie jej syna ktorego niedawno uropdziła... ehhhh nie no ja psychicznie wysiadam.. wszyscy dookoła zachodza w ciaze, rodza dzieci tylko nie ja... o co tu chodzi??:confused:

przepraszma ze wam tak od rana marudze..

Nati kochana wiem ze to strasznie przykre... jejciu jak tak mozna...ehhh

Witam się z rana

Monila przytulam, kochana zobaczysz, że Ty też bedziesz wstawiać zdjęcia swojego Dzieciątka. Goraco w to wierzę!!!!!!!!

Dzisiaj mam w planach sadzenie bratków dla Kubusia. Igor ma wybrać kolory. I chyba w tym tygodniu już wymienię stroiki. Do tej pory był biały, ale Igor zażyczył sobie z kolorowych kwiatuszków, więc będzie tak jak sobie wymyślil

Witam się i ja dziewczynki poniedziałkowo.
Wczoraj i my pojechaliśmy robić porządki na grobku u Nicoli tak na próbę na razie postawiłam cztery bratki białe z fioletowym oczkiem -wyglądają uroczo a następnym razem kupię więcej i posadzę w skrzynkę przez całą długość pomniczka.Chcieliśmy też zabrać złote anioły bo juz z nich farba odchodziła i chciałam odnowić ale niestety podczas odklejania połamał się więc musieliśmy go już wyrzucić-tak mi go szkoda było :(
A teraz muszę poszukać na allegro jakiś pięknych ozdób żeby z nich coś ładnego dla niuni zrobić.A i dziś mam wizytę w szpitalu zakaźnym żeby sprawdzić to podejrzenie zakażenia żółtaczką w ostatnim czasie jak się okaże ,że mam to myślicie,że mogę coś zrobić szpitalowi za zakażenie?

Malinka jakich ozdób? Też bym chciała coś zrobić.Nie znacie się na tej słomie-podkładzie?
A mnie kKacper dziś doprowadza do szłu.Od rana histeria.Jejuuuuuu.
Mój S. pojechał do rodziców.Wróci w czwartek....
Na dworze zimno...

Nati szkoda gadać.
Aaaa wiecie co.śniło mi się nasze spotkanie.Nie pamiętam szczegółów,niestety ale najbardziej pamiętam Bibiankę.Nie wiem czy dzieciaczków z nami nie było.

Ostatnia edycja:
Witaj mamo Amelki - Kingo, ja przeszłam przez coś bardzo podobnego moje maleństwo straciłam w sierpniu zeszłego roku i powiem szczerze nawet nie myślałam o kolejnym dziecku bo co tu kryć przeżywałam żałobę jak każda z nas po stracie ale po pierwszej wizycie u ginekologa, gdy powiedziała, że wszystko ok i możemy współżyć nie bardzo wiedziałam jak ale w tym całym bólu potrzeba bliskości i zapomnienia zwyciężyła i kilka tygodni póżniej okazało się, że jestem w ciąży. Dziękuję za to Bogu choć boję się czy nie powtórzy się pierwszy scenariusz ale za chwilę już 30 tc i mam nadzieje dotrwamy.

Wiadomo, że to nie zwróci ci Amelki ale jakoś ukoi twoje serce i faktycznie skoro lekarz zaleca, że nie ma na co czekać to powolutku zacznijcie starania gdy będziesz czuła się na siłach. a co do rozmowy z psychologiem to owszem polecam ale zaznaczam nie do końca to jest miłe .... taka rozmowa musi być całkowicie szczera i to nie tylko o uczuciach jakie masz w sobie po stracie ale także o całym swoim życiu... a przecież nie koniecznie chcemy opowiadać o nim obcym.
Pozdrawiam
Światełko dla Amelki i całego przedszkola

Witam poniedzialkowo,
Jestem po rozmowie z neonatologami i mam wyniki sekcji Amelci,moja kruszynka zmarla na martwicze zapalenie jelit.Amelka miala najgorsza postac bezobjawowa az do momentu perforacji jelita i zakazenia krwi a wtedy bylo juz za pozno...od momentu pierwszych objawow do odejscia mojego Anioleczka minal czas nie dluzszy niz 1godzina.Jakie to zycie jest okropne bywalam w szpitalu po 8-10 godzin dziennie i nic nie zauwazylam bo poprostu nic sie nie dzialo,zaczynam watpic w istnienie Boga,bo jesli by byl to czemu zabiera do siebie takie malutkie dzieci jak nasze Aniolki,no czemu?????
dorka895 szczerze gratuluje fasoleczli,trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie i zdrowego dzidiusia,a wiadomo czy dziewczynka czy chlopiec??
jak ja Wam kochane zazdroszcze ze macie blisko na cmentarze,ze mozecie zaniesc wiosenne kwiatki swoim Aniolkom,ja niestety mam 1200km na grob mojej coreczki,ale juz zyje mysla ze w kwietniu bede w polsce i zasadze mojej corci piekne kwiatuszki.
Po rozmowie z mezem i przyjaciolka zrezygnowalam z pojscia do psychologa,on mi nic nie pomoze a rozmowa z bliskimi bedzie najlepszym rozwiazaniem,tak mysle a pozatym mam WAS kochane.podjelismy tez z mezem decyzje ze od czerwca bedziemy sie starac o rodzenstwo dla naszego Aniolka.
Wszystkich zlodziei cmentarnych skazalabym na sprzatanie calego cmentarza lacznie z myciem wszystkich grobow,odechcialoby im sie kradziezy,hieny jedne.
Pozdrawiam.
[*]
[*]
[*] swiatelka dla wszystkich naszych ANIOLECZKOW

reklama
Witam Was!
Mama Amelki bardzo wspólczuje Ci ja też w 39 tygodniu urodziłam martwego synka 22 marca minął rok i jestem w ciąży też się boję ale staram się nie myśleć o złym temin mam na sierpień tak jak Malinkaizy.
A odpowiedzi dlaczego nie warto stawiać bo i tak się nie dowiemy.Powiem Ci szczerze ja też miałam straszny bunt teraz już mi przeszło choć jest żal
Nati ale draństwo nie rozumiem jak można okradać z grobków dzieciaczków-masakra jakaś
Monila przytulaski dla Ciebie!

Ja dzisiaj byłam umyć pomniczek Alanka bo strasznioe zakurzony był,niestety po zimie wazonie pękł nam ten w środku pojemniczek plastikowy.Ciekawe czy taki można dokupić

Dla naszych Aniołków
[*]

Do góry