Hihi tak jest, że jak trzeba złożyć, to prawie zawsze te nasze drugie połówki muszą się nagadacMy mamy kinderkraft neste up, lozeczko fajne i przystepne cenowo, jedyne co to maz sie nawkurzal przy skladaniu
reklama
I dla mnie jest to na plus z Twojego opisu, ze jest małe Mieszkanie malutkie z kawalerki wykroiliśmy pokoik dla młodej. Więc na sam początek taka mała dostawka w naszej "sypialni" może się sprawdzić. Dzięki!Pamiętaj, że takie łóżeczka są raczej na krótko, bo są dość małe
Roseny
Fanka BB :)
Prawda, chociaz przy tej dostawce instrukcja jest naprawde fatalnaHihi tak jest, że jak trzeba złożyć, to prawie zawsze te nasze drugie połówki muszą się nagadac
Nursov
Aktywna w BB
Ja jeszcze mogę Ci polecić z Lionelo - również bardzo przystępna cena. Z tego co kojarzę to te przystawne lozeczka są do Ok. 6 miesięcy. My mieliśmy taka przystawke i nie zamieniłabym jej na nic innego - była po prostu przedłużeniem łóżka, ale mi dawała taki komfort psychiczny, ze z jednej strony mały był tuż pod ręka, a z drugiej nie spał z nami i nie groziło mu, ze ja, partner, albo pies ( który jest w nocy wędrownikiem pierwsza klasa ) zrobimy mu krzywdęDziękuję za odpowiedź oczywiście sprawdzę co to za łóżeczko
Również chodzi mi o przedłużenie łóżka, tak jak napisałaś. Młoda będzie w nocy koło nas, ale nie w łóżku, gdzie boję się, że możemy zrobić jej krzywdę nooo i też mamy psie dziecko, która wędruje pod kołdrą a waży 23 kgJa jeszcze mogę Ci polecić z Lionelo - również bardzo przystępna cena. Z tego co kojarzę to te przystawne lozeczka są do Ok. 6 miesięcy. My mieliśmy taka przystawke i nie zamieniłabym jej na nic innego - była po prostu przedłużeniem łóżka, ale mi dawała taki komfort psychiczny, ze z jednej strony mały był tuż pod ręka, a z drugiej nie spał z nami i nie groziło mu, ze ja, partner, albo pies ( który jest w nocy wędrownikiem pierwsza klasa ) zrobimy mu krzywdę
Jeszcze trochę a będą nas czekały instrukcje montażu z Ikei to dopiero będą piękne chwilePrawda, chociaz przy tej dostawce instrukcja jest naprawde fatalna
Dziękuję za tak obszerny opis jest naprawdę dużo plusów. Prawdopodobnie tez będę miała cesarkę i super opcja z kątem nachylenia łóżeczka!Ja osobiście mam Chicco Next2Me Magic i jestem bardzo zadowolona. Spełnia moje wszystkie oczekiwania póki co. Ja jestem po cesarce i bardzo chwaliłam sobie to, ze nie musiałam sie wybitnie nachylac nad łóżeczkiem, zeby moc wyciągnąć dziecko czy nawet na nie popatrzeć, a to sprzyjało mojej rekonwalescencji. Po porodzie naturalnym (czy w ogóle ciąży) tez na pewno plecy chciałyby trochę odpocząć. Łóżeczko oczywiście jest mobilne, ma opcje kołyski, boki z siateczki co daje nam bezpieczeństwo i możemy sobie dowolnie zmieniać kat nachylenia łóżka, co pomaga przy ulewaniu. Jeśli chodzi o estetykę, to jak zawsze, jest to kwestia gustu, ale wg mnie naprawdę nie ma sie do czego przyczepić, szczególnie, ze jest tez kilka kolorow do wyboru z tego co wiem. Wrzucalam tutaj na forum zdjęcie mojej dostawki juz, wiec możesz sobie podejrzeć.
Fakt, pewnie nie wystarczy na przysłowiowe „lata”, ale wszelakie wspomagacze na początek macierzyństwa są na wagę złota, a gdybys planowała kolejne potomstwo, to bedzie jak ulał.
em_gie
Również korzystamy z dostawki. W naszym przypadku jest to chicco next2me dream. Dostawka ma regulację wysokości, kąta nachylenia, funkcję kołyski i jest na kółkach. Mała w niej zasypia jednak nad ranem ląduje u nas w łóżku, wtedy też dłużej śpi. Plusem dostawki jest bliskość dziecka i łatwa jego obserwacja, jest tuż obok nas, bezpiecznie w swoim łóżeczku. Minusem jest obchodzenie jej przy kładzeniu się do łóżka, co już wspomniała jedna z moich przedmówczyń. Dostawka jest nieduża, nadaje się do małej sypialni ale niestety jest tylko do 9 kg. Przy większym bobasie starczy na krótko. Wtedy lepiej rozejrzeć się za czymś większym, jak np. Chicco next2me forever. Ogólnie bardzo przydatny gadżet
reklama
Lady Loka
Kinderkrafta złożyłam z mamą w 30minHihi tak jest, że jak trzeba złożyć, to prawie zawsze te nasze drugie połówki muszą się nagadac
Jest tańszy niż chico, a funkcje ma te same. Kąt nachylenia, wysokości, bok z siateczki, pasy do łóżka, zdejmowany bok do dostawki itd
Podziel się: