reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listy wyprawkowe

Moja lista.
Ciuszków nie robię listy, bo tego mam mnóstwo, aż mi się liczyć nie chce.

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    98,5 KB · Wyświetleń: 314
  • 2.jpg
    2.jpg
    106,8 KB · Wyświetleń: 320
  • 3.jpg
    3.jpg
    82,6 KB · Wyświetleń: 298
reklama
Malutka może chce Ci się wysłać mi na.maila takie tabelki ? To sobie w Wordzie moje dane powpisuję ;) będę miała gotowca :p

W sumie i tak nie mam.mam.co robić to sobie napisze :p bo ja mam.ogólnie wszystko w zeszycie ale jak tabelkę stworze i drukne to będzie bardziej przejrzyscie :)
Zmobilizowalas mnie :D

Malutka a o co chodzi z tym wisienkowym termoforem, hmmm? Co do pieluch to ja mam tych nr 2 tylko 170szt. i teraz myślę czy to nie za mało, dla odmiany mam już 370szt. rozmiaru 3 i 90szt. rozmiaru 4 :D przez jakiś czas pieluch nie będę kupować a rodzina niech już przynosi 4-reczki to może oszczędnie uda się dobić do końca roku :D

Itucha to jest na brzuszek na kolki :)
Np kradziesz na kaloryfer lub na chwile do mikrofali i te wisienki utrzymują ciepło . Lub np Ochladzasz. To ponoć tez dobre po porodzie na obolały krok

Podziwiam Was dziewczyny za te zapasy :) ja planuje kupować na bieżąco, może to kwestia sklepów pod nosem ;) oczywiście jeżeli chodzi o pieluchy, chusteczki, kosmetyki itp.

Pieluchy 3 to jeszcze dla mnie abstrakcja ;) wogóle podchodzę do tego ze stoickim spokojem wierząc, że zawsze można wszystko dokupić już po narodzinach. Oby życie tylko nie za szybko zweryfikowało mojego spokoju ;)

A wyprawka świetna, też sobie przepiszę, zawsze będzie wszystko w jednym miejscu no i Tatuś będzie wiedział czego brakuje jak coś ;)

reklama
Ja listę wyprawkową mam zapisaną na Trello.pl - swoją drogą to świetna platforma do robienia takich rzeczy. Wszystko podzielone na kategorie, konkretne rzeczy dodajemy z linkami i zdjęciami żeby było łatwiej. Udostępniliśmy tą listę wszystkim bliskim znajomym i rodzinie. Zaznaczamy tam co już mamy. Jeżeli coś ktoś ma ochotę kupić naszemu maluszkowi to po prostu wchodzi tam i wybiera co ma ochotę nam sprezentować. I tym sposobem nie będę miała - jak przy poprzednich ciążach - 4 ręczników z biedronki, czy 5 kocyków z lidla, z którymi później nie wiedziałam co mam zrobić.
Naszej rodzinie też się to bardzo spodobało, bo sami przyznali że zawsze mają problem z tym co kupić. Że z samymi pampersami jest im głupio przyjść, pytać leżącą jeszcze w szpitalu kobietę też im niezręcznie, a kupować rzeczy o których nie mają często pojęcia nie na rękę. No i tym sposobem wszyscy szczęśliwi a my od A do Z możemy mieć wpływ na kompletowanie wyprawki. :)

reklama
Do góry