reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

mi wszędzie capi octem !! Nawet chleb, a ketchupu to nawet już nie otwieram 🤣 ostatnio byłam pojeździć moto to tak samo gdzie niegdzie podjeżdżalo octem 😂😂
ja znowuś czuję zapachy których nie ma, np. w poniedziałek w pracy cały dzień czułam 7Daysa, nikt go nie jadł i w firmie go nigdzie nie było, a wczoraj wszędzie czułam zapach mango, nawet na ulicy, chociaż nie jadłam go z kilka miesięcy:D

reklama
Właśnie dziewczyny, jak to jest z leczeniem zębów w ciąży, nie zdążyłam zrobić jednego zęba, czy w ciąży można dostać znieczulenie ?
Wczoraj byłam na przeglądzie, mam jedna czwórkę do zrobienia i kazano mi się umowic po 14 tc, wtedy najlepiej to robić i koniecznie robić. Bedziesz mogła mieć znieczulenie po 14tc. Ja robię bez, chyba, ze muszę mieć kanałowe, ale nie przewiduje takiego scenariusza teraz.

@Owulacja sorry, że Wam tu spamię ale nie zapomniałam o gifach 🤣🤣 to moja reakcja na Wasze ciążę, tyle, że z brzuchem mi nie po drodze do takiego efektu :D
Happy Dancing GIF by Steve Harvey TV

A nie wiecie jak jest w przypadku biopsji piersi gruboiglowej? Dostałam skierowanie ale doktor powiedział że mogę zrobić po ciazy bo miałam już dwie cienkoigłowa biopsje tego guzka, ostatnia pół roku temu i wyszły w porządku ale pani na usg powiedziała że cienkoigłowa są niemiarodajne i zaleca gruba igłę. Ja to chciałam wyciąć przed ciaza ale do wycinana nie bylo wskazań. Teraz jest problem bo ciaza to jedno ale karmienie drugie i podczas karmienia niby się nie robi takich badań bo mogą być zafałszowane wyniki pokarmem. Tak zrozumiałam. Jednak przy pierwszej ciazy nie udało mi się karmić więc teraz chirurg powiedział że zobaczymy jak to będzie teraz może się uda od razu po ciazy wykonam biopsje. Ginekolog mówi że też po ciazy żeby to zrobić. A pani na usg powiedziała żeby robić od razu bo to znieczulenie jak do zęba. Sama nie wiem co powinnam zrobić.
Nie odpowiem pewnie, co powinnaś zrobić. Ja robiłam biopsje mammotomiczna z usunięciem zmiany w piersi w czasie karmienia piersią. Jeśli to twoja kolejna ciaza, to już za chwile lub nawet teraz możesz mieć z powrotem pokarm w piersiach.
Lekarze maja sprzeczne interesy: ginekolog dba o ciąże, lekarze od piersi - o piersi ;)
A robiłaś przez ciaza tez mammografie?

Tak ja wiem, mała dawka promieniowania plus był fartuch na brzuchu. Nawet mniej promieniowania niż u Ciebie. na początku się tez trochę zmartwiłam ale poczytałam i się nie przejmuje z reszta No czasu się nie cofnie i tak 🙈 a ten stan zapalny i tak bym musiała leczyć i tak
Taka dawka promieniowania nie wpłynie na dziecko ;) mam w najbliższej rodzinie elektroradiologa i to jest po prostu przezorność spowodowana brakiem wiedzy.
Wielokrotnie w szpitalach naświetlają kobiety np. Ostatnio kobiete w zaawansowanej ciąży ze złamanym biodrem. Niestety, prześwietlić trzeba. Dwie pielęgniarki w fartuchach naciągały fartuch na brzuch i odciągały lekko brzuch, żeby można było zrobić zdjecie i zobaczyć, jak to biodro jest złamane 🤷‍♀️ nikt nie zostawi kobiety ze złamanym biodrem np.

reklama
Do góry