reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

BARDZO WAM DZIĘKUJE ZA WSPARCIE ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Kamień z serca💚.
Super wieści.
Wyniki masz super, nie wiem, po co ten Duphaston przy takim progu🤔? Nie jestem zwolennikiem wciskania go na siłę w momencie, kiedy nie jest uzasadnione zażywanie.
Mówił coś na ten temat ten lekarz?
No sensowny właśnie, taki starszy lekarz. Polubiłam go, ale trafiłam na niego bo miał dyzur. Mówił tez ze na l4 powinnam iść ale ja zanim dostanę zwolnienie to muszę sobie jakoś to zorganizować.
Zaświadczenie chociaż przedstaw pracodawcy, proszę. Rozumiem, że trzeba sobie poukładać wszystko, ale najważniejsza jesteś teraz Ty i ciąża.

A też coś mi się nie zgadzało, bo miałam zakodowane, że masz po mnie wizytę
To ja mam jutro 😎.
Z tym, że nic nie będzie widać. Beta na razie za niska. Dopiero 4 tydzień kończę.

reklama
BARDZO WAM DZIĘKUJE ZA WSPARCIE ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Cieszę się że wszystko jest ok ❤️

mnie dzisiaj po raz pierwszy nie bolą piersi, są większe ale ból ustąpił co mnie strasznie martwi :-( pojechałabym na betę ale napadało.u nas śniegu, drogi śliskie i boję się wsiac za kierownicę, więc chyba sobie odpuszczę. Nie wiem co o tym myśleć ..

A jeszcze dodatkowo wyskoczyła mi opryszczka, pierwszy raz od ponad roku, mam nadzieję że to nie zwiastuje jakiegoś chorobska

Ok, najwyraźniej wszczęłam fałszywy alarm ❤️ a wasze kciuki zadziałały ❣️
bo widać pęcherzyk wewnątrzmacicznie wiec można powiedzieć ze stres z cp znika. Dodatkowo wielkość pęcherzyka odpowiada idealnie temu, jakie ja mam wyliczenia odnośnie czasu ciąży. Miałam również badana palpacyjnie chyba szyjkę macicy, która została określona jako „twarda” wiec to tez Ok.
Dziewczyny, ja robiłam betę 3 razy i za każdym razem robiłam z progesteronem, który był w normie. Moje wcześniej wyniki (jutro tez robię):
Beta-HCG
21.02 42,7 mlU/ml
27.02 683 mlU/ml
01.03 1533 mlU/ml
Progesteron
21.02 35 ng/ml
27.02 29,8 ng/ml
01.03 32,2 ng/ml
Dodatkowo od środy biorę duphaston. Wiec raczej nie mam problemu z niskim progesteronem.

Mam zbadać jeszcze homocysteine oraz zrobić posiew i badanie ogólne moczu. Zrobię również tez podstawowy pakiet badań dla kobiet w ciąży.

A na koniec zostawiam wam foteczke z usg ❤️ moja pierwsza. Następna wizytę u gina mam 15 marca i już powinno być słychać serducho
Oh jak cudownie ! Super wieści ❤️
Oby nam wszystkim się tak udało ❤️
Ja idę z pokora na kolejna betę, również proszę o kciuki

A jest opcja urlopu? Możesz też od lekarza rodzinnego wziąć. Dbaj teraz o siebie 😘
Z doświadczenia moja rada jest taka- lepiej urlop trzymać niż wypstrykać się z niego na początku ciąży.
Pracuję w takiej firmie, że w okresie ciąży będę musiała cały urlop wybrać lub do końca roku. Nie może ani jeden dzień zostać.

Różnie może być i lepiej urlop zostawić. Ja zostawiam go np. na nasze wczasy w II trymestrze (🤞🏻).

Ola - super że wszystko w porządku!! ❤️
Ja za to dziś w takim stresie od rana...
Poszłam się załatwić, widzę krew...
Ale z racji tego, że miewam problemy z hemoroidami i jelitami, to szybko po lusterko i skąd to krwawienie. No i właśnie temat hemoroidów wrócił. Ale co się strachu najadłam, Boże jedyny...😭 Coś strasznego. Dzisiaj mam wizytę u gina.

Ok, najwyraźniej wszczęłam fałszywy alarm ❤️ a wasze kciuki zadziałały ❣️
bo widać pęcherzyk wewnątrzmacicznie wiec można powiedzieć ze stres z cp znika. Dodatkowo wielkość pęcherzyka odpowiada idealnie temu, jakie ja mam wyliczenia odnośnie czasu ciąży. Miałam również badana palpacyjnie chyba szyjkę macicy, która została określona jako „twarda” wiec to tez Ok.
Dziewczyny, ja robiłam betę 3 razy i za każdym razem robiłam z progesteronem, który był w normie. Moje wcześniej wyniki (jutro tez robię):
Beta-HCG
21.02 42,7 mlU/ml
27.02 683 mlU/ml
01.03 1533 mlU/ml
Progesteron
21.02 35 ng/ml
27.02 29,8 ng/ml
01.03 32,2 ng/ml
Dodatkowo od środy biorę duphaston. Wiec raczej nie mam problemu z niskim progesteronem.

Mam zbadać jeszcze homocysteine oraz zrobić posiew i badanie ogólne moczu. Zrobię również tez podstawowy pakiet badań dla kobiet w ciąży.

A na koniec zostawiam wam foteczke z usg ❤️ moja pierwsza. Następna wizytę u gina mam 15 marca i już powinno być słychać serducho
Ja dziś 5+2 i też mam wizytę. Nie wiem czy się nastawiać na zarodek na USG?

reklama
Cieszę się że wszystko jest ok ❤️

mnie dzisiaj po raz pierwszy nie bolą piersi, są większe ale ból ustąpił co mnie strasznie martwi :-( pojechałabym na betę ale napadało.u nas śniegu, drogi śliskie i boję się wsiac za kierownicę, więc chyba sobie odpuszczę. Nie wiem co o tym myśleć ..

A jeszcze dodatkowo wyskoczyła mi opryszczka, pierwszy raz od ponad roku, mam nadzieję że to nie zwiastuje jakiegoś chorobska
Spokojnie Kochana, mnie też raz bolą raz nie. Najmniej właśnie rano, ale wieczorkiem się ból nasila i te piersi są też wtedy takie pełniejsze.

Dzień dobry Kochane 😘
Byłam już na badaniach, czekam na wyniki. Dobrze, że przyszłam przed czasem, bo jak wychodziłam z gabinetu, to zrobiło się dosyć tłoczno.🙈
Spotkałam w drodze powrotnej kominiarza, więc złapałam wszystkie guziki jakie miałam przy sobie za nasze szczęście. ❤ Musi być dobrze, bo i ja i „pan kominiarz”😁 trzymamy za nas wszystkie kciuki!

Do góry