reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

reklama
Ok, najwyraźniej wszczęłam fałszywy alarm ❤️ a wasze kciuki zadziałały ❣️
bo widać pęcherzyk wewnątrzmacicznie wiec można powiedzieć ze stres z cp znika. Dodatkowo wielkość pęcherzyka odpowiada idealnie temu, jakie ja mam wyliczenia odnośnie czasu ciąży. Miałam również badana palpacyjnie chyba szyjkę macicy, która została określona jako „twarda” wiec to tez Ok.
Dziewczyny, ja robiłam betę 3 razy i za każdym razem robiłam z progesteronem, który był w normie. Moje wcześniej wyniki (jutro tez robię):
Beta-HCG
21.02 42,7 mlU/ml
27.02 683 mlU/ml
01.03 1533 mlU/ml
Progesteron
21.02 35 ng/ml
27.02 29,8 ng/ml
01.03 32,2 ng/ml
Dodatkowo od środy biorę duphaston. Wiec raczej nie mam problemu z niskim progesteronem.

Mam zbadać jeszcze homocysteine oraz zrobić posiew i badanie ogólne moczu. Zrobię również tez podstawowy pakiet badań dla kobiet w ciąży.

A na koniec zostawiam wam foteczke z usg ❤️ moja pierwsza. Następna wizytę u gina mam 15 marca i już powinno być słychać serducho
Ale wiesz co? To musiał być bardzo sensowny lekarz, bo mało kto sprawdza homocysteine….

bo widać pęcherzyk wewnątrzmacicznie wiec można powiedzieć ze stres z cp znika. Dodatkowo wielkość pęcherzyka odpowiada idealnie temu, jakie ja mam wyliczenia odnośnie czasu ciąży. Miałam również badana palpacyjnie chyba szyjkę macicy, która została określona jako „twarda” wiec to tez Ok.
Dziewczyny, ja robiłam betę 3 razy i za każdym razem robiłam z progesteronem, który był w normie. Moje wcześniej wyniki (jutro tez robię):
Beta-HCG
21.02 42,7 mlU/ml
27.02 683 mlU/ml
01.03 1533 mlU/ml
Progesteron
21.02 35 ng/ml
27.02 29,8 ng/ml
01.03 32,2 ng/ml
Dodatkowo od środy biorę duphaston. Wiec raczej nie mam problemu z niskim progesteronem.

Mam zbadać jeszcze homocysteine oraz zrobić posiew i badanie ogólne moczu. Zrobię również tez podstawowy pakiet badań dla kobiet w ciąży.

A na koniec zostawiam wam foteczke z usg ❤️ moja pierwsza. Następna wizytę u gina mam 15 marca i już powinno być słychać serducho
Jeeeej cudownie ❤️ Kamień z serca! To czekamy teraz na wizytę 15.03 🤰❤️

Cześć dziewczyny. Dołączam do Was jednak wszystko wskazuje na to, że nie na długo. Moja ciąża nie rokuje dobrze, ale nadzieja umiera ostatnia. Jestem mamą dwójki dzieci w wieku 3 i 1. Jest to moja piąta ciąża ogółem i pierwsza z zaskoczenia, nieplanowana. Z uwagi na nieregularne cykle po niedawno zakończonym kp nie mam pojęcia w którym tygodniu ciąży jestem. W USG - pęcherzyk ciążowy 6 mm przy becie 1500. Brak YS, brak zarodka. Postaram się nadrobić Wasze wpisy, żeby się czegoś o Was dowiedzieć :)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Dołączam do Was jednak wszystko wskazuje na to, że nie na długo. Moja ciąża nie rokuje dobrze, ale nadzieja umiera ostatnia. Jestem mamą dwójki dzieci w wieku 3 i 1. Jest to moja piąta ciąża ogółem i pierwsza z zaskoczenia, niepalowana. Z uwagi na nieregularne cykle po niedawno zakończonym kp nie mam pojęcia w którym tygodniu ciąży jestem. W USG - pęcherzyk ciążowy 6 mm przy becie 1500. Brak YS, brak zarodka. Postaram się nadrobić Wasze wpisy, żeby się czegoś o Was dowiedzieć :)
To moze dam troszkę nadzieji. Moja przyjaciółka miała tak w poprzedniej ciąży, w 6tyg pusty pęcherzyk niby….. abteraz jej córka ma 3 lata ;) wiec oby tak było u Ciebie!

To moze dam troszkę nadzieji. Moja przyjaciółka miała tak w poprzedniej ciąży, w 6tyg pusty pęcherzyk niby….. abteraz jej córka ma 3 lata ;) wiec oby tak było u Ciebie!
Dziękuję, ale nie to jest problemem. Wg gin przy GS 6 mm ma prawo nic nie być widać. Problemem jest zły przyrost hcg. Badania robię od zeszłego tygodnia i łączy przyrost w ciągu 6 dni mam z 500 na 1500 - łącznie 55%, ale pomiędzy 1 i 2 pomiarem wynik był ponad 80%, a pomiędzy dwoma ostatnimi tylko 23% :( także raczej nic z tego nie będzie, ale tak jak pisałam wcześniej - nadzieja umiera ostatnia :)

Beta-HCG
21.02 42,7 mlU/ml
27.02 683 mlU/ml
01.03 1533 mlU/ml
Progesteron
21.02 35 ng/ml
27.02 29,8 ng/ml
01.03 32,2 ng/ml

Widzę, że obie miałyśmy wczoraj USG i mamy prawie takie same pęcherzyki, mój też w największym wymiarze miał prawie 8mm ale ja mam niestety sporo niższą betę :( Twoja już 1.03 dobiła do 1500, a moja dopiero wczoraj osiągnęła taki wynik 😞 cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło z tym epizodem i trzymam mocno kciuki, żeby kolejne tygodnie i miesiące minęły Ci już na spokojnie :)

reklama
Dziękuję, ale nie to jest problemem. Wg gin przy GS 6 mm ma prawo nic nie być widać. Problemem jest zły przyrost hcg. Badania robię od zeszłego tygodnia i łączy przyrost w ciągu 6 dni mam z 500 na 1500 - łącznie 55%, ale pomiędzy 1 i 2 pomiarem wynik był ponad 80%, a pomiędzy dwoma ostatnimi tylko 23% :( także raczej nic z tego nie będzie, ale tak jak pisałam wcześniej - nadzieja umiera ostatnia :)
Rozumiem. 🤍🤍

Do góry