reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Swoją drogą dziewczyny, jakie konkretnie badania z krwi wykonujecie jako te pierwsze? Bo jutro idę je zrobić i tak przeglądam to skierowanie, a tam strasznie mało się tego wydaje…
Morfologia, glukoza, TSH, grupa krwi, hcv, toxoplazmoza igg i igm, różyczka igg i igm, HIV, kiła. Plus mocz. To jest chyba ten standardowy pakiet w pierwszym trymestrze 🤔

reklama
Dziewczyny strzelcie mi w łeb 🤦‍♀️ trafiłam na forum na wątek o poronieniu zatrzymanym i tak się zeschizowalam, ze rycze od 15 min i nie mogę przestać 😳😭😭😭

lepiej nie czytać :-(

Mnie czasami tez nachodzi ochota by czytać takie straszne rzeczy.. i o chorobach. :-(
Trafiłam przypadkiem i po prostu tak poszło. To takie niesprawiedliwe. Wiem, ze każda strata boli ale jednak gdy już wiesz, ze to serduszko jest a nagle się dowiadujesz, ze przestało bić… coś strasznego. Chyba czułabym jakby moje również przestało…
Jeszcze tydzień do wizyty 🥺

Dziewczyny ostatnio gadałyśmy o tych prenatalnych, a ja znalazłam taka informacje..

Załączniki

• IMG_4285.jpeg
    IMG_4285.jpeg
    60,1 KB · Wyświetleń: 81
Dobra, jestem po.
Dostałam państwowe skierowania na badania.
Z moim człowiekiem jest wszystko ok, rośnie, ma już 1,7 cm, serduszko bije.

Mąż mi wszedł do gabinetu, było to trochę śmieszne, bo na NFZ to się nie zdarza😅
brawo dla niego. Ja jak dzwoniłam i się dzisiaj zapisywałem na prenatalne na NWZ (tydzień wcześniej mam prywatne) to mi piguła powiedziała, że mąż nie wejdzie do gabinetu :-/

Ja myśle, że przy takich badaniach powinien być partner bo to bardzo stresujące wizyty.

O proszę koleżanka wlasnie tez się nad nim zastanawia natomiast dla mnie totalnie nie ten klimat wizualny ;) ale wiadomo kto co lubi 😘
Ja go kocham, woziłam w pierwszym foxie bratanka 8 lat temu i powiedziałam sobie wtedy, ze nigdy innego wózka, ten prowadzi się sam 😍
w pierwszych dwóch ciążach było to niemożliwe. Nawet z lekcji języka musiałam zrezygnować. Moje dzieci nie potrafiły z butelki pic tylko cyc :-/
Rozumiem :) ja tez byłam taki cycoholik, mama karmiła mnie przez 2,5 roku 🙈🙈🙈🙈🙈

reklama
Do góry