reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

A ile masz wzrostu?
160.
Ogólnie wg BMI mam skrajną niedowagę, ale ot po prostu taka "moja uroda". Jem normalnie, mam dosyć szybką przemianę energii, z reguły jestem zdrowa. Mój gin w pierwszej ciąży martwił się tym czy mój organizm utrzyma ciążę, ale okazało się, że przeszłam praktycznie bez problemów (anemia).

reklama
Ja właśnie oddałam krew na badania, i przede mną było 16 osób w kolejce 🙀 bez oporów kliknęłam na pobraniu bilecika kobieta w ciąży i weszłam od razu xd coś pięknego
U mnie nie ma bilecików i to jest straszne ze musisz się tłumaczyć ludziom w kolejce żeby skorzystać ze swoich przywilejów. Bo gdybym próbowała wejsc nie tłumacząc się to by mnie chyba rozszarpali gdy tylko moja dłoń dotknęłaby klamki punktu pobran 😆

Jeju, No ja się nie ważyłam od dwóch tygodni, nie powiedziałabym ze więcej jem ale napewno mam mniej ruchu No i te głupie zaparcia (nawet kapusta i musiki jabłkowe nie działają) wiec jestem pewna ze przytyłam :( fajnie by było przytyć 10 kg <marzy>
Ja sie ważyłam u położnych przed wizyta, bo musza wpisywać do karty ciąży co wizytę wagę i ciśnienie

Załączniki

• IMG_0907.jpeg
    IMG_0907.jpeg
    22,8 KB · Wyświetleń: 71
Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć do waszego grona 🙂 według OM dziś 6+0tc z terminem na 21 listopada. To moja pierwsza ciąża w życiu, po 2,5 latach starań, 3 procedurach InVitro, 1 transferze z przebadanym zarodkiem. W piątek mam wizytę u lekarza prowadzącego a w następny wtorek u lekarki w klinice. Jestem cała w strachu ale zostaje tu do listopada z wami ❤️✊🏻
Gratulacje i witamy ❤️
Cześć dziewczyny macie juz wagę na plusie? Ja juz przybralam 2,2 kg, a dzisiaj mam 9 (8+1 ) tc 🙈🙈🙈
Ja jeszcze nie.
U mnie nie ma bilecików i to jest straszne ze musisz się tłumaczyć ludziom w kolejce żeby skorzystać ze swoich przywilejów. Bo gdybym próbowała wejsc nie tłumacząc się to by mnie chyba rozszarpali gdy tylko moja dłoń dotknęłaby klamki punktu pobran 😆
Właśnie u mnie też nie ma i wczoraj musiał mówić sama, że się wciskam 🙈 z tymi bilecikami to jest super sprawa

160.
Ogólnie wg BMI mam skrajną niedowagę, ale ot po prostu taka "moja uroda". Jem normalnie, mam dosyć szybką przemianę energii, z reguły jestem zdrowa. Mój gin w pierwszej ciąży martwił się tym czy mój organizm utrzyma ciążę, ale okazało się, że przeszłam praktycznie bez problemów (anemia).
Ojej, trochę rozumiem bo moi lekarze (kardiolog, ginekolog) usilnie prosili żebym przytyła (na 165cm ważę w najlepszym momencie 51 kg, jeśli mniej jem to szybko do 47 spadam) no ale niekoniecznie mi się udaje chociaż jem dużo więcej kcal niż potrzebuję.

Ojej, trochę rozumiem bo moi lekarze (kardiolog, ginekolog) usilnie prosili żebym przytyła (na 165cm ważę w najlepszym momencie 51 kg, jeśli mniej jem to szybko do 47 spadam) no ale niekoniecznie mi się udaje chociaż jem dużo więcej kcal niż potrzebuję.
Wiadomo, że lepiej ważyć trochę więcej ale ja nic z tym nie zrobię. Widocznie mój organizm nie potrzebuje więcej. Okres zawsze regularny (przynajmniej przed pierwszą ciążą był) a i ja czułam się ok. 😁

reklama
Do góry