reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2023

Ale wiecie, że bez objawów da się? I to wcale nie znaczy, że coś jest nie tak? 😁 Super byłoby się dobrze czuć i nie mieć objawów, tylko my takie pokręcone jesteśmy, że już wolimy cierpieć, bo to nam daje jakieś chociaż minimalne poczucie kontroli, że ciąża się rozwija prawidłowo 🥺 🙈
To prawda, ja się co rano macam po cyckach żeby utwierdzić się w przekonaniu, że nadal bolą więc jest ok, choć wiem, że to głupota 🤦‍♀️ No ale to bywa silniejsze od nas, ta chęć kontrolowania przebiegu ciąży

reklama
Tak bardzo trzymam za nas wszystkie kciuki. Niby się nie znamy, ale wszystkie jesteśmy dla siebie ogromnym wsparciem. ❤️ Przy takim wsparciu to chyba musi być dobrze, nie?! Oj ja tez co chwile się macam, ale piersi zelżały, co też budzi we mnie lęk, bo przez ostatni tydzień, to miałam uczucie, że zaraz eksplodują… Pojawiły się mdłości, ale to chyba z nerwów, bo zawsze tak mam jak się stresuje.🙃

Mówią, że ciąża to najpiękniejszy czas - a jak na razie wszystkie żyjemy w strachu co będzie dalej... Odlicza się czas do wizyty, kolejnego badania itd, żeby znowu dostać trochę pewności. Straszne jest to czekanie.
No bo tak jest…
To nam się grupa trafiła.
Babeczki po przejściach.

No ale to też dobrze, bo przynajmniej wiemy, że wcale happy endu być nie musi.
Trzeba patrzeć na to realnie.

Ja mam w ogóle tylko jeden jajnik i choć staram się o tym nie myśleć to chyba najbardziej obawiam się, że coś pójdzie nie tak i ciąża zakończy się jakimś zabiegiem bo w moim przypadku to może oznaczać koniec marzeń o dziecku 🥺

To prawda, ja się co rano macam po cyckach żeby utwierdzić się w przekonaniu, że nadal bolą więc jest ok, choć wiem, że to głupota 🤦‍♀️ No ale to bywa silniejsze od nas, ta chęć kontrolowania przebiegu ciąży
o ja też tak robię, lecę do łazienki sprawdzam czy nie ma plamien , macam cycki czy dalej bolą. A wczoraj szukałam informacji czy brak nudności nie jest przypadkiem złym objawem, bo martwi mnie trochę ten brak mdłości chociaż podświadomie wiem że one wcale być nie muszą.

P.S. Fajnie że jest ta grupa że możemy wymieniać się doświadczeniami i wzajemnie wspierać 🥰

Jestem po wizycie u endo, mam przyjmować ta zwiększona dawkę która sobie sama ustawiłam tydzień temu (lekarka się śmiała że po co do niej przyszłam jak sama sobie skorygowalam dawkę), za 2 tyg skontrolować tsh i ft4

Mi dzisiaj jest tak słabo, tak mi się kręci w głowie, że jak nie padnę to będzie dobrze... Nie wiem czy mdłości mnie nie dopadają 😬Macie zawroty głowy?

Ja mam w ogóle tylko jeden jajnik i choć staram się o tym nie myśleć to chyba najbardziej obawiam się, że coś pójdzie nie tak i ciąża zakończy się jakimś zabiegiem bo w moim przypadku to może oznaczać koniec marzeń o dziecku 🥺
A udało Ci się umówić do lekarza?

Ja mam podobnie, kompletnie nie potrafię się cieszyć. Ponad dwa lata starań byłam przekonana, że jak zobaczę te dwie kreski to oszaleje z radości, a jest zupełnie odwrotnie… Na dodatek zrobiłam dzisiaj kolejny test już trzeci wszystkie z porannego moczu (i tak zdaje sobie z tego sprawę, ze to nie służy do pomiarów wzrostu Bety), a tam kreska jaśniejsza niż na tym z dnia wczorajszego. Tak się zestresowałam, ze umówiłam już pierwsza wizytę na dzisiaj 🙈Załączam zdjęcie z trzech dni od góry najstarszy!
Przyrostu bety nie sprawdzasz?

reklama
Mam wyniki.
Szczerze powiem, że liczyłam, że Beta i progesteron będą wyższe.

W poniedziałek
Beta 50
Progesteron 25

@Zazuu mogę prosić byś zerknęła?
Dzisiaj 29dc
Pierwsza Beta 24.02 wynosiła 7
(8-9 dni po domniemanej owu)

Załączniki

• IMG_3744.jpeg
    IMG_3744.jpeg
    16,8 KB · Wyświetleń: 79
Do góry