reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczynki przybijam pionę 😜
Mam identycznie 🫣😅
Budzę się czwarta , piąta i pospane 😜

Kto jutro wizytuje ? Robi badania ?
Ja jutro sprawdzam przyrost bety 🫣 i już sram lodem 🤭

Dobrej niedzieli drogie Panie ♥️
Jutro mam drugą betę przy sprawdzić przyrost i czekam potem na wizytę u lekarza.
W domu mam roczniaka więc jestem w miarę na świeżo 😆

reklama
U mnie też myślenie czasami szwankuje. Przedwczoraj chciałam na patelnię zamiast ciasta do naleśników wlać mus którym je smarowalam 🤣🙈 na szczęście w ostatnim momencie się zorientowałam co robię.
A najlepszy numer zrobiłam w pierwszej ciąży. Jakoś sam początek. Pojechałam zatankować na stację i zamiast diesla nalałam benzynę 🤦

Oo masz już starsze dzieci? Mnie przeraża ta wizja jak moja będzie nastolatką. Mam nadzieję, że pójdzie w moje ślady, że "makijaż" to 5 min, a nie godzina jak u mojej siostry. Prysznic czasowo tak samo 😅
Ja jak byłam nastolatką to potrafiłam spędzić godzinę na mejkapie przed pójściem do biedronki 😂 a teraz puder i tusz w 3 min to mój codzienny look.
mam syna 17 lat i córkę 14 lat. Córka ma swoją toaletkę w pokoju, więc tam oporządza twarz, ale każdy musi kupę rano, głowę umyć, włosy wysuszyć itp. A jak mają na tą samą godzinę to wiadomo, że każdy chce skorzystać w tym samym czasie 😂 A ja też myję głowę rano i stosuję PEH, więc tak się wymieniamy 😂 Ja szybko umyję głowę, wrzucam odżywkę, turban, zwalniam łazienkę, potem wchodzi następna osoba, potem ja idę zmyć odżywkę 😂 No jak na jakimś dworcu PKP to wygląda 🤣
Stara, to zamiast kolejnego pokoju to trzeba było łazienkę zrobić 😛 a w lato im szlauf wynieś na ogród niech się kąpią haha

Ja jak byłam nastolatką to potrafiłam spędzić godzinę na mejkapie przed pójściem do biedronki 😂 a teraz puder i tusz w 3 min to mój codzienny look.

Stara, to zamiast kolejnego pokoju to trzeba było łazienkę zrobić 😛 a w lato im szlauf wynieś na ogród niech się kąpią haha
Jako nastolatka to ja musiałam się pomalować nawet jak tylko wychodziłam z psem na siku pod blok 🤣🙈 matko jak pomyślę, że za jakieś 10 czy ile lat mnie to czeka z córką to już mi słabo 😅

jak się sytuacja pogorszy, to będą musieli oni o 5:00 wstawać 😂 Krystian za rok 18 lat, dam mu walizki, klucze od mojej kawalerki i wyjazd tam się myć 😂🤣

Dziewczyny a macie w planie prowadzić jakieś dzienniki, pamiętniki, wiecie takie gotowe do uzupełniania? Tak się zastanawiam czy jest sens to kupować czy jednak uzupełnia się dwie strony i to ląduje w kącie i zbiera kurz bo nie ma czasu tam pisać 🙈 wiele z Was ma już dzieci, praktykowalyscie takie coś?

Dziewczyny a macie w planie prowadzić jakieś dzienniki, pamiętniki, wiecie takie gotowe do uzupełniania? Tak się zastanawiam czy jest sens to kupować czy jednak uzupełnia się dwie strony i to ląduje w kącie i zbiera kurz bo nie ma czasu tam pisać 🙈 wiele z Was ma już dzieci, praktykowalyscie takie coś?
Ja zamierzam ale ze względu na obawy czy dotrwam tym razem do drugiego trymestru wstrzymam się z zamawianiem takich rzeczy do prenatalnych i później najwyżej uzupełnię. Ogólnie do prenatalnych to raczej nic nie kupię, co najwyżej pooglądam.

jak się sytuacja pogorszy, to będą musieli oni o 5:00 wstawać 😂 Krystian za rok 18 lat, dam mu walizki, klucze od mojej kawalerki i wyjazd tam się myć 😂🤣
Daj spokój, pójdzie i nie wróci 🤣
A tak swoją drogą to młodzież wie, ze staracie się o dziecko? Co starszak na to? Zasadniczo to zaraz mógłby mieć swoje 🫣🫣🫣

nie prowadziłam, zresztą nie miałam na to czasu w mej młodości 😂 Ale… Z biegiem lat jak mam już takie staruchy w domu, to by się przydało. Ile pamiętam tyle im opowiadam, ale wiadomo, że jakby się takie coś prowadziło to pewnie wyłapałoby się różne smaczki 😂

reklama
Tyaaaa....kupiłam w pierwszej ciąży coś ala pamiętnik i wylądował w śmieciach bo właśnie po dwóch stronach już zapomniałam o uzupełnianiu. Tak samo segregator mamy ginekolog - szkoda tych 60 zł. Teraz nauczona doświadczeniem mam zwykły kalendarz z planerem i to o wiele lepsze rozwiązanie bo mogę wpisać wszystko 😆

Do góry