reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2023

Dziewczynki przybijam pionę 😜
Mam identycznie 🫣😅
Budzę się czwarta , piąta i pospane 😜

Kto jutro wizytuje ? Robi badania ?
Ja jutro sprawdzam przyrost bety 🫣 i już sram lodem 🤭

Dobrej niedzieli drogie Panie ♥️
Jutro mam drugą betę przy sprawdzić przyrost i czekam potem na wizytę u lekarza.
W domu mam roczniaka więc jestem w miarę na świeżo 😆

reklama
U mnie też myślenie czasami szwankuje. Przedwczoraj chciałam na patelnię zamiast ciasta do naleśników wlać mus którym je smarowalam 🤣🙈 na szczęście w ostatnim momencie się zorientowałam co robię.
A najlepszy numer zrobiłam w pierwszej ciąży. Jakoś sam początek. Pojechałam zatankować na stację i zamiast diesla nalałam benzynę 🤦

Oo masz już starsze dzieci? Mnie przeraża ta wizja jak moja będzie nastolatką. Mam nadzieję, że pójdzie w moje ślady, że "makijaż" to 5 min, a nie godzina jak u mojej siostry. Prysznic czasowo tak samo 😅
Ja jak byłam nastolatką to potrafiłam spędzić godzinę na mejkapie przed pójściem do biedronki 😂 a teraz puder i tusz w 3 min to mój codzienny look.
mam syna 17 lat i córkę 14 lat. Córka ma swoją toaletkę w pokoju, więc tam oporządza twarz, ale każdy musi kupę rano, głowę umyć, włosy wysuszyć itp. A jak mają na tą samą godzinę to wiadomo, że każdy chce skorzystać w tym samym czasie 😂 A ja też myję głowę rano i stosuję PEH, więc tak się wymieniamy 😂 Ja szybko umyję głowę, wrzucam odżywkę, turban, zwalniam łazienkę, potem wchodzi następna osoba, potem ja idę zmyć odżywkę 😂 No jak na jakimś dworcu PKP to wygląda 🤣
Stara, to zamiast kolejnego pokoju to trzeba było łazienkę zrobić 😛 a w lato im szlauf wynieś na ogród niech się kąpią haha

Ja jak byłam nastolatką to potrafiłam spędzić godzinę na mejkapie przed pójściem do biedronki 😂 a teraz puder i tusz w 3 min to mój codzienny look.

Stara, to zamiast kolejnego pokoju to trzeba było łazienkę zrobić 😛 a w lato im szlauf wynieś na ogród niech się kąpią haha
Jako nastolatka to ja musiałam się pomalować nawet jak tylko wychodziłam z psem na siku pod blok 🤣🙈 matko jak pomyślę, że za jakieś 10 czy ile lat mnie to czeka z córką to już mi słabo 😅

jak się sytuacja pogorszy, to będą musieli oni o 5:00 wstawać 😂 Krystian za rok 18 lat, dam mu walizki, klucze od mojej kawalerki i wyjazd tam się myć 😂🤣

Dziewczyny a macie w planie prowadzić jakieś dzienniki, pamiętniki, wiecie takie gotowe do uzupełniania? Tak się zastanawiam czy jest sens to kupować czy jednak uzupełnia się dwie strony i to ląduje w kącie i zbiera kurz bo nie ma czasu tam pisać 🙈 wiele z Was ma już dzieci, praktykowalyscie takie coś?

Dziewczyny a macie w planie prowadzić jakieś dzienniki, pamiętniki, wiecie takie gotowe do uzupełniania? Tak się zastanawiam czy jest sens to kupować czy jednak uzupełnia się dwie strony i to ląduje w kącie i zbiera kurz bo nie ma czasu tam pisać 🙈 wiele z Was ma już dzieci, praktykowalyscie takie coś?
Ja zamierzam ale ze względu na obawy czy dotrwam tym razem do drugiego trymestru wstrzymam się z zamawianiem takich rzeczy do prenatalnych i później najwyżej uzupełnię. Ogólnie do prenatalnych to raczej nic nie kupię, co najwyżej pooglądam.

jak się sytuacja pogorszy, to będą musieli oni o 5:00 wstawać 😂 Krystian za rok 18 lat, dam mu walizki, klucze od mojej kawalerki i wyjazd tam się myć 😂🤣
Daj spokój, pójdzie i nie wróci 🤣
A tak swoją drogą to młodzież wie, ze staracie się o dziecko? Co starszak na to? Zasadniczo to zaraz mógłby mieć swoje 🫣🫣🫣

nie prowadziłam, zresztą nie miałam na to czasu w mej młodości 😂 Ale… Z biegiem lat jak mam już takie staruchy w domu, to by się przydało. Ile pamiętam tyle im opowiadam, ale wiadomo, że jakby się takie coś prowadziło to pewnie wyłapałoby się różne smaczki 😂

reklama
Tyaaaa....kupiłam w pierwszej ciąży coś ala pamiętnik i wylądował w śmieciach bo właśnie po dwóch stronach już zapomniałam o uzupełnianiu. Tak samo segregator mamy ginekolog - szkoda tych 60 zł. Teraz nauczona doświadczeniem mam zwykły kalendarz z planerem i to o wiele lepsze rozwiązanie bo mogę wpisać wszystko 😆

Do góry