reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Ja w czwartek robię u Hoppe - 350 zł, można chcieć płytkę dodatkowo za 50 zł
W Olsztynie jest jeszcze kilku z certyfikatem - Przybylowicz, Pucko, Data-Jablonska, Banet. I chyba jeszcze kilku. No ale skoro i tak krew trzeba pobrać w wojewódzkim to bez zbędnego chodzenia w obecnej sytuacji Hoppe jest gabinet dalej...
No koleżanka w lutym u niego robila a ja zostałam z jej synkiem wtedy to ona brała pendrive do niego i jej nagral dzidzie ale koszt spory plus dojazd do Olsztyna ..
Szwagierka jeździła do Przybylowicza to ponad 2 lata temu płaciła u niego 400 zł za samo prenatalne plus wizyta 200 i pappa 100zł w wojewódzkim miala pobierana..
A u Lesniaczaka napisał mi ze samo USG robi za 250zł ...
Moment dobry tylko pytanie co ona finalnie zbada [emoji848]
No tez mnie to mocno ciekawi... dowiem sie za 2 tyg [emoji3]

reklama
Myśle że nie masz co nie potrzebnie nie pokoić z tarczycą. Moja pani doktor mówiła ze 1 trymestr granica jest do 2,5 a w drugim trymestrze zwiększa się granica do 3. Moja druga wizyta tez będzie odbywała się przez e-mail w celu skorygowania dawki razie potrzeby. Natomiast będę musiała się wstawić w 3 trymestrze Osobiście bo musi wystawić jak coś skierowanie do szpitala Ze nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu. Przynajmniej tak mi powiedziała 🙂

No koleżanka w lutym u niego robila a ja zostałam z jej synkiem wtedy to ona brała pendrive do niego i jej nagral dzidzie ale koszt spory plus dojazd do Olsztyna ..
Szwagierka jeździła do Przybylowicza to ponad 2 lata temu płaciła u niego 400 zł za samo prenatalne plus wizyta 200 i pappa 100zł w wojewódzkim miala pobierana..
A u Lesniaczaka napisał mi ze samo USG robi za 250zł ...No tez mnie to mocno ciekawi... dowiem sie za 2 tyg [emoji3]
No ja w pierwszej ciazy zapłaciłam za usg prenatalne tyle co za wizytę czyli 200 zł
Pozniej krew w wojewódzkim 100 zł
Ale później za tydzień miałam ponowna wizytę żeby tylko omówić wyniki i znów 200 zł zgarnal [emoji2356] myslalam, ze wtedy za samo wyliczenie to już symbolicznie weźmie, czułam się jak frajer [emoji2356]
A teraz do Przybylowicza i tak się nie da zapisać, bo jak chciałam to był termin na polowe maja, więc może to i lepiej...

No dla Ciebie cała wycieczka, to fakt. Tylko kurcze żeby Ci ta babka wszystko zbadała co trzeba...

No ja w pierwszej ciazy zapłaciłam za usg prenatalne tyle co za wizytę czyli 200 zł
Pozniej krew w wojewódzkim 100 zł
Ale później za tydzień miałam ponowna wizytę żeby tylko omówić wyniki i znów 200 zł zgarnal [emoji2356] myslalam, ze wtedy za samo wyliczenie to już symbolicznie weźmie, czułam się jak frajer [emoji2356]
A teraz do Przybylowicza i tak się nie da zapisać, bo jak chciałam to był termin na polowe maja, więc może to i lepiej...

No dla Ciebie cała wycieczka, to fakt. Tylko kurcze żeby Ci ta babka wszystko zbadała co trzeba...
No ceny idą w górę z roku na rok to teraz kosmos jakiś plus mieszkanie na takim zadupiu, gdzie większość lekarzy wypisalo sie z NFZ i trzeba szukać po sąsiednich miastach jak komuś nie pasuje :/
No ale tam ważne , ze mam jakiegokolwiek lekarza , wiec przyjmuje co dają i jakoś to będzie [emoji4]

reklama
Do góry