reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Ja startowałam z 50kg, przy wzroście 164. W poprzedniej ciąży przytyłam 13 kg i wcale się nie ograniczałam z jedzeniem, tylko w brzuszek poszło [emoji846]

U mnie z tych 57 kg spadło troszkę, teraz niecałe 56 kg pomimo tego że nie rzygam. Ale zastanawiam się ile do porodu mi przybędzie, boje sie że będę wyglądała jak jakiś kombajn, wielki przód, mała dupka 🤣

Z aplikacji [emoji16]
Ale u mniej więcej się zgadza bo okres miałam 18 lutego we wtorek i tak jakby co wtorek nowy tydzień zaczynam. A czy z ust się zgrać to się okaże [emoji6]
Ja miałam ostatnią miesiączke 3 lutego. Zapłodnienie wychodziłoby ok 18-19 lutego bynajmniej tak mi apka pokazuje i z dniami płodnymi sie zgadzało bo poznawałam po śluzie i tak było. Więc nie mam pojęcia jak liczyć tą ciąże. Jutro ide na kolejne usg, bo 2 tygodnie temu był tylko pęcherzyk ciążowy. Na dodatek nos mam zawalony [emoji20] a reszta kaszel i gardło nie jest tak już źle jak było. Więc mam nadzieje, że wszystko u mnie jutro na wizycie będzie ok.

Co do wagi, jak ostatnio u ginekologa byłam to położna mnie zwarzyłam i miałam 65,2kg przy wzroście 176cm. Zobaczymy jak dalej. U mnie zazwyczaj to co przytyłam w niedużym czasie traciłam, dobra przemiana materi, ale teraz zobaczymy jak będzie w ciąży.

Kochane a z jaką waga startujecie? U mnie w granicach 57 kg
Ja 60 kg przy wzroscie 160cm
O to ja podobnie, wzrost 160 a waga 58, kilka dni temu pokazało 60 więc przestałam pić te słodkie soki i wzięłam się za wodę 😂 a teraz 59
Ja miałam ostatnią miesiączke 3 lutego. Zapłodnienie wychodziłoby ok 18-19 lutego bynajmniej tak mi apka pokazuje i z dniami płodnymi sie zgadzało bo poznawałam po śluzie i tak było. Więc nie mam pojęcia jak liczyć tą ciąże. Jutro ide na kolejne usg, bo 2 tygodnie temu był tylko pęcherzyk ciążowy. Na dodatek nos mam zawalony [emoji20] a reszta kaszel i gardło nie jest tak już źle jak było. Więc mam nadzieje, że wszystko u mnie jutro na wizycie będzie ok.

Co do wagi, jak ostatnio u ginekologa byłam to położna mnie zwarzyłam i miałam 65,2kg przy wzroście 176cm. Zobaczymy jak dalej. U mnie zazwyczaj to co przytyłam w niedużym czasie traciłam, dobra przemiana materi, ale teraz zobaczymy jak będzie w ciąży.
Masz aplikacje Preglife? Tam powinno pisać ci : jestem w ciąży od....
Miałaś owulacje jakoś tydzień wcześniej niż ja więc teraz masz dopiero 7 tydzień, 2 tygodnie temu jeszcze serduszko miało prawo nie bić. Zobaczysz że teraz już będzie biło.

No bol był koszmarny. Ale ja miałam okropne zaparcia, na które absolutnie nic nie pomagało.
Po porodzie niby robi się swoją pierwszą najbolesniejsza dwójkę, a ja cieszyłam się jak dziecko, bo w końcu normalnie się mogłam załatwić.

Tak, ja będę rodzić w Olsztynie, jeśli wszystko pójdzie tak jak trzeba :)
Współczuję tego bólu [emoji22]

W Olsztynie ale w którym szpitalu ?? Masz jakieś opinie , doświadczenie ??

reklama
Gratulacje super info [emoji846] a powiedz, dlaczego nie założyli Ci jeszcze karty ciąży, skoro serduszko już jest?
Też byłam zaskoczona, ale powiedziała mi, że kartę założy mi już ta nowa ginekolog, jak przyjdę do niej z badaniami krwi.
Zmieniła mi jeszcze witaminki z Prenatal Uno na DuphaVit Pregna i przepisała Acard.

Do góry