reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

Czy Wam apka dziś normalnie chodzi?
Mnie non stop wywala dziś, restartowalam telefon, zainstalowalam apke jeszcze raz i coś nie trybi
Bo wszyscy będziemy przechodzić na nową apke. Jest tragedia z nią. Proponuję przypomnieć sobie hasło i login bo będzie trzeba się na nowo logować. Ja walczyłam 2 godziny.
Tragedia... a najlepsze, że jak ściągnęłam ze sklepu Play na nowo to też nie działa... więc przez stronę korzystam :/
Ja ją ściągłam i musiałam się na nowo logować.
Nowa apka jest masakra, po południu chcialam wejść nie szło, wkurzyłam sie i zainstalowałam na nowo, był problem z zalogowaniem, ale po przebojach wkońcu dałam rade, Weszłam na apke kilka minut temu żeby sobie poczytać to pisałyście no i znowu kicha kiepsko idzie. Pisałam do asiulu że jest taki problem, ale nie wiem czy to coś da,

reklama
Dziewczyny a jak sie zorientowalyscie w ogole , ze macie te problemy z cianieniem?? Na Wizycie u ginekologa Czy same mierzylyscie, Czy mialyscie jakies symptomy? Od czego to sie bierze??
Po podwyższonych pomiarach u gina miałam zlecone badanie ciśnienia w domu, książeczka i tak sobie sprawdzałam 2, 3 razy dziennie. Potem zdarzało mi się, że puchły mi ręce czy nogi.
Mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. Jak byłam na ostatniej wizycie to miałam 135/95 i lekarz kazał mi w domu kontrolować bo bal się ze to powtórka z rozrywki. Ale w domu mam średnio 120/70 wiec to były chyba emocje 😉😉
Syndrom "białego fartucha" 😀
Ale ta cholestaza to nie gdzieś na późniejszym etapie?
Moze nie służy Ci akurat ten kosmetyk po prostu?
Cholestaza to raczej właśnie w późniejszym etapie ciąży. Już nie pamiętam jak to było dokładnie.

Edit: Takie info na szybko wyszukałam:
U około 80 proc. pacjentek objawy cholestazy pojawiają się ok. 30. tygodnia ciąży, ale mogą pojawić się i przed 25. tygodniem. Gdy kobieta miała cholestazę w pierwszej ciąży, to w kolejnej zwykle pojawia się ona wcześniej, nawet w 20.–22. tygodniu. Swędzenie skóry w I trymestrze na 100 proc. nie jest spowodowane cholestazą.

reklama
Ale to tak zwykle jest, że kobiety w ciąży nie mają pierwszeństwa czy teraz podczas tego wirusa?

Też podejrzewałam u siebie cholestazę w poprzedniej ciąży, zresztą mówiłam lekarzowi o tym moim swędzeniu, zlecił mi badania w tym kierunku, chyba dla mojego spokoju bardziej, ale na szczęście było ok.

Mam taką nadzieję [emoji849]
No bede musiała powiedzieć lekarce o tym swedzeniu o ile wytrzymam do wizyty [emoji51] bo mam 28.04 dopiero ...

Do góry