reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2020

reklama
Dziękuję Bardzo nawet nie zdajesz sobie sprawy jak takie słowa pomagają i daja więcej sił i wiary
Bardzo poruszyła mnie Twoja historia. Teraz doceniam dwa razy bardziej to co mam, męża, syna(chociaż tak mi daje popalić🤭), Od samego początku Wierzyłam w Was, teraz już tylko z górki i do przodu

Miejmy nadzieję choć naprawdę będzie ciężko z mała by z ta waga ruszyć i dobić do tego ☹️☹️
Serio naprawdę zacznijcie doceniać co macie i kogo macie mówcie sobie Kocham Cię Lubię szanuje bo czasem może być za późno a już napewno nie zostawiajcie nie wyjaśnionych spraw

Życie jest naprawdę takie kruche. Mąż jutro jedzie na pogrzeb 31 letniego kuzyna. I tak właśnie rozmawialiśmy, że zamiast przejmować się pierdolami, to warto spojrzeć na to co się ma i dziękować.

Generalnie już na tym etapie dzieci często tyją około 500 g na miesiąc, więc naprawdę trzeba będzie się nagimnastykowac z malutka. Ale walcz, jest to napewno do ogarnięcia, może coś dodawać, żeby pokarmy były bardziej tuczące.

Czyli w miesiąc malutka ok 750 g przybrała to jak na jej wiek czyli prawie 6 miesięcy to jest bardzo dobrze a nawet dużo . Po 3 miesiącu dzieci przybierają mniej. Ja uważam że trzeba dac jej z tym wazeniem spokój. Przybiera na masie przecież. Może sprawdzić czy anemi nie ma i infekcji w drogach moczowych. Normalnie wprowadzać spokojnie dodatkowe pokarmy plus mleko. Może po prostu będzie drobna i taka jej uroda.
A mąż dalej jest na intensywnej terapii?
Tylko co dodawać?
Bardzo Wam współczuję wiem co czujecie

Dziękuję Wam za słowa wsparcia. Jeśli mogę Was prosić to pomódlcie się w intencji mojego męża żeby wszystko skończyło się dobrze narazie z tego co wiem jest pod respiratorem

A dodajesz do zupek jakiś tłuszcz? Wiem że nie może masła, ale np oliwa z oliwek?
Ja dodaję oliwę z oliwek, można też dać masło klarowane (samemu zrobić lub kupić gotowe) jak ma alergię.

reklama
Do góry