reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

Noto moim zdaniem waga okej ! Ja miałam tydzień wcześniej prenatalne ale i waga była niższa o 100 gramów wiec na twoim miejscu mega bym się nie przejęła 😊 a z Wiktorem chodziłam na NFZ i miałam tylko 3 usg , w 36 tc poszłam prywatnie bo średnio ruchy czułam w sensie ze dwa razy dziennie popływal i tyle , od razu z wizyty na szpital i za dwa dni cc
No ja myśle, że bedzie mało ważył jak ja, ważyłam ledwo 3 kg, lekarz mówił, że właśnie często tak jest. Nie wyobrażam sobie mieć ostatnie usg gdzieś w 30 tc, a potem nie wiesz co się dzieje.

reklama
No ja myśle, że bedzie mało ważył jak ja, ważyłam ledwo 3 kg, lekarz mówił, że właśnie często tak jest. Nie wyobrażam sobie mieć ostatnie usg gdzieś w 30 tc, a potem nie wiesz co się dzieje.
Dokładnie , ale wtedy wiesz człowiek młody i myśli sobie ze przecież będzie okej , lekarz uspokajał zawsze i mówił ze dziecko tez będzie mniejsze , nie 4 kg . Teraz w tej ciąży nie jest mi szkoda żadnej kolejnej stówki na malutkiego 🥰

Hej! Dziewczyny a czy szczepilyscie się lub planujecie szczepic sie na grypę i krztusiec? Czytałam że na krzsztusiec jest zalecane (w środę mam wizyte więc się podpytam). Powiem szczerze ze kompletnie o tym nie wiedziałam ;)

Hej! Dziewczyny a czy szczepilyscie się lub planujecie szczepic sie na grypę i krztusiec? Czytałam że na krzsztusiec jest zalecane (w środę mam wizyte więc się podpytam). Powiem szczerze ze kompletnie o tym nie wiedziałam ;)
Jest zalecane ale nie obowiązkowe to bardziej zależy od doktora jeden zaleca a drugi nie. Ja się nie szczepiłam w poprzednich ciążach i teraz pewnie też nie ale czekam na to co doktor powie.

Ja właśnie też ostatnie przeczytałam o zalecanych szczepieniach w ciąży, bo szukałam informacji czy ciąża nie jest przeciwwskazaniem do szczepień, a tu takie rewelacje ;) Ja z kolei w czwartek mam wizytę, to też się dowiem co i jak, ale raczej planuję się szczepić, szczególnie na grypę.

reklama
Ja już na krztusiec jestem zaszczepione w 30 tyg. Na grypę też będą się szczepic jak będzie szczepionka.

Do góry