reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2020

W 1 trymestrze raz

Co miesiąc od początku ciąży, bo byłam świadoma że może być wyższe, bo chwile przed zajściem w ciąże miałam badane i niby mieścilam się w normie ale nie dla kobiet planujących ciąże a potem już pilnowałam tego i faktycznie dla danego trymestru zawsze ponad normę i jestem na tabletkach.

reklama
Ja z 5 latka i też ledwo daje radę a ja energia rozpiera. Ja najchętniej bym spokojnie polezala albo pospacerowala a ona ciągle zmienia zdanie i najlepiej idzie jej robienie bałaganu [emoji3][emoji3]

To jak i moja 5 latka pomysłów tysiąc a ja chwilami ledwo zipie ;) a od dwóch dni mam totalny spadek sił. Czytam, że Wasze pociechy w przedszkolach - mój lekarz nie zaleca od samego początku puszczenia córki do przedszkola (jestem ze śląska i on od początku wolał uważać) a ona biedna tęskni i popłakuje mi a mi serce pęka i człowiek taki rozdarty, bo zdaje sobie sprawę, że choćbym na rzęsach stanęła to nie zastąpię jej tego.

Ja puściłam teraz w sierpniu bo grupa jest mała i mieszana wiekowo głównie siedzieli na dworze no i przywozilam ja ok 9 -9:30. Była zachwycona.
A teraz nie wiem co robić bo idzie do zerówki i powinna już chodzić od września. Jeszcze w pierwszym tygodniu chcemy moze gdzieś pojechać ale później nie wiem czy nie będę musiała jej puścić.
W domu z nią ja za bardzo nic zrobić nie mogę (mam na myśli porządki czy szykowanie miejsca dla dzidziusia- ona mówi że łóżeczko będzie w jak pokoju i ona będzie dzidziusia karmić [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23])
To jak i moja 5 latka pomysłów tysiąc a ja chwilami ledwo zipie ;) a od dwóch dni mam totalny spadek sił. Czytam, że Wasze pociechy w przedszkolach - mój lekarz nie zaleca od samego początku puszczenia córki do przedszkola (jestem ze śląska i on od początku wolał uważać) a ona biedna tęskni i popłakuje mi a mi serce pęka i człowiek taki rozdarty, bo zdaje sobie sprawę, że choćbym na rzęsach stanęła to nie zastąpię jej tego.

Ja puściłam teraz w sierpniu bo grupa jest mała i mieszana wiekowo głównie siedzieli na dworze no i przywozilam ja ok 9 -9:30. Była zachwycona.
A teraz nie wiem co robić bo idzie do zerówki i powinna już chodzić od września. Jeszcze w pierwszym tygodniu chcemy moze gdzieś pojechać ale później nie wiem czy nie będę musiała jej puścić.
W domu z nią ja za bardzo nic zrobić nie mogę (mam na myśli porządki czy szykowanie miejsca dla dzidziusia- ona mówi że łóżeczko będzie w jak pokoju i ona będzie dzidziusia karmić [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23])
a to masz luz, jak córka przejmie opieke ;)

Dziewczyny czy często Wam sie napina brzuch? Ile razy mniej więcej w ciągu dnia? :/ Mi dziś bardzo duzo, w ciągu godziny czasami 3 razy..to jest taki dyskomfort. Też tak macie? To sa skurcze?:/ Wzielam juz dwie nospy.

mi dziś też dość często, a boli Cię oprócz tego?
Raczej nie, czasami taki ból okresowy, ale to bardzo delikatny i rzadko (podbrzusza i na plecy przechodzi - to na pewno jest skurcz). A w większości czuje taki dyskomfort... Nie wiem sama czy to skurcz?:/ A Ty jak odczuwasz i ktory tc masz? Ja mam 30 tc.

reklama
Raczej nie, czasami taki ból okresowy, ale to bardzo delikatny i rzadko (podbrzusza i na plecy przechodzi - to na pewno jest skurcz). A w większości czuje taki dyskomfort... Nie wiem sama czy to skurcz?:/ A Ty jak odczuwasz i ktory tc masz? Ja mam 30 tc.
Przy skurczach najczęściej czuje się jak skurcz narasta, jest taki punkt kulminacyjny i później odpuszcza.
Przy napięciu brzucha jest dyskomfort bardziej jak przy wzdęciu.

Do góry