reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Swoją drogą dziewczyny, nie chce Wam sugerować, ale np u mnie na te dosyć delikatne mdłości ( zwłaszcza poranne i w ciągu dnia) pomagają witaminy ciążowe. Biorę Prenatal Uno i tam w tej kapsułce jest też imbir, który trochę wycisza te objawy. Nie wiem, na ile to placebo, a na ile to działa, ale mi pomaga 🤭
Też je biorę i sobie mówię, że mi lepiej hahah

reklama
Hej, u mnie mdłości ale mniejsze. Może będzie już tylko lepiej? 🫢🤞 Noc za to całą się kręciłam. Budziłam się śpiąc na brzuchu, na plecach, na boku. Dramat. Nie mogę sobie znaleźć miejsca. 🫣

U nas pogoda paskudna. Szaro buro. 😢
Takie noce to ja mam od pewnie 2 tygodni 🙈 zanim zasnę to kręcę się 3 godziny, a jak już zasnę to się wybudzam. Za to rano mogłabym spać do południa 🫣

Swoją drogą dziewczyny, nie chce Wam sugerować, ale np u mnie na te dosyć delikatne mdłości ( zwłaszcza poranne i w ciągu dnia) pomagają witaminy ciążowe. Biorę Prenatal Uno i tam w tej kapsułce jest też imbir, który trochę wycisza te objawy. Nie wiem, na ile to placebo, a na ile to działa, ale mi pomaga 🤭
To muszę sobie te witaminy kupić. Teraz mam jakiś witaminer, co mi nie pomaga na nic. Gumy do życia przeciw wymiotom też mi nie pomagają, wręcz przeciwnie 😕

W poprzednich swoich ciążach prowadziłam wykres wagi i w obu do 9-go tygodnia waga mi spadała, a później rosła. Teraz jestem w 8 tygodniu i pocieszam się, że jeszcze tydzien-dwa i będzie lepiej. Mam nadzieję, że będzie jak poprzednio.

To są aktualne zalecenia.
Są przesłanki do wykonania krzywej w 1 trymestrze mimo dobrego wyniku na czczo i jest to między innymi nadwaga.
Nie chodzi o samą krzywą wykonywana wcześniej niż u innych. @Nikolka55 wspominała kilka sytuacji w których żadna ciężarna nie chciałaby się znaleźć (m.in. naśmiewanie się i nazywanie "wielorybem", kobiety która przytyła więcej niż powinna w ciąży, a wiadomo przecież że często w ciąży dochodzi do zatrzymania wody, opuchnięć itp. rzeczy na które nie zawsze ciężarna ma wpływ), dlatego pytamy o zmianę przychodni i lekarza...

Nie chodzi o samą krzywą wykonywana wcześniej niż u innych. @Nikolka55 wspominała kilka sytuacji w których żadna ciężarna nie chciałaby się znaleźć (m.in. naśmiewanie się i nazywanie "wielorybem", kobiety która przytyła więcej niż powinna w ciąży, a wiadomo przecież że często w ciąży dochodzi do zatrzymania wody, opuchnięć itp. rzeczy na które nie zawsze ciężarna ma wpływ), dlatego pytamy o zmianę przychodni i lekarza...
Zapisałam się tam, bo dużo koleżanek było zadowolonych, pierwszą ciążę prowadziłam tylko prywatnie, teraz chce tam chodzić bo wszystkie badania na NFZ, ale oprócz tego będę też chodzić do mojego lekarza prywatnie :)

Hejka, ja miałam dwa dni wyjęte z życia. Tak źle się jeszcze nie czułam. Cały czas mam mdłości, ogólnie czuję się jakaś osłabiona, do tego znów mocne bóle głowy.. dziś już trochę lepiej. Jeszcze córka zachorowała i zastanawiam się czy mnie nie bierze.. staram się izolować jak mogę, ale ze względu na to, że siedzi w domu to jest ciężko.
Ja mam wizytę w poniedziałek i zaczęłam się stresować, czekam na drugie dziecko.
U nas dziś bardzo zimno, śnieg zapowiadali, ale nie spadł, a na weekend ma być ponad 20 stopni. Jeszcze jutro dzień pracujący, ale niedzielę chcemy wykorzystać na jakiś spacer i może piknik.

reklama
Zapisałam się tam, bo dużo koleżanek było zadowolonych, pierwszą ciążę prowadziłam tylko prywatnie, teraz chce tam chodzić bo wszystkie badania na NFZ, ale oprócz tego będę też chodzić do mojego lekarza prywatnie :)
No a nie masz opcji pójścia do innego ginekologa do innej przychodni na NFZ? Jeśli nie przeszkadza Ci tamto ich podejście, to choć tam, ale pamiętaj, że zawsze masz opcje zmiany ;) ja też chodzę prywatnie i na NFZ, ale gdyby na NFZ robił jakieś nieprzyjemne przytyki to bym zmieniła na innego, na jednym lekarzu świat się nie kończy ;) no chyba że mieszkać w miejscu gdzie nie ma takiego wyboru, to wtedy absolutnie rozumiem ;)

Do góry