reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

A słuchajcie co myślicie. Bo ja prowadzę ciążę u mojego gina prywatnie, ale równocześnie będę prowadzić u drugiego na nfz. Mój prywatny nie ma certyfikatu, ale w okolicy 12 tygodnia robi wszystkie te pomiary, on mówił że da mi namiar na dobrego gina z certyfikatem i mam tam pójść prywatnie. No i teraz idę w środę pierwszy raz do tego na nfz, będzie wtedy 8+5, myślicie że da mi skierowanie na prenatalne na nfz? Nie będę mu wspominać o tamtym. I czy jeśli da to iść 2 razy?

reklama
A słuchajcie co myślicie. Bo ja prowadzę ciążę u mojego gina prywatnie, ale równocześnie będę prowadzić u drugiego na nfz. Mój prywatny nie ma certyfikatu, ale w okolicy 12 tygodnia robi wszystkie te pomiary, on mówił że da mi namiar na dobrego gina z certyfikatem i mam tam pójść prywatnie. No i teraz idę w środę pierwszy raz do tego na nfz, będzie wtedy 8+5, myślicie że da mi skierowanie na prenatalne na nfz? Nie będę mu wspominać o tamtym. I czy jeśli da to iść 2 razy?
Idź tylko na NFZ, pewnie Ci da skierowanie bo to już taki wiek ciązy że się umawia na prenatalne

Teraz wszystkim prenatalne (pierwszego i drugiego trymestru) należą się na NFZ. Wystarczy skierowanie (prywatny też wystawia). Jak chcesz to możesz iść i prywatnie i na fundusz, albo np. pójść na fundusz i jak poczujesz że to za mało, to wtedy jeszcze prywatnie. Mój prywatny lekarz ma certyfikat FMF, ale powiedział że skoro teraz należą się badania za darmo, to skierowanie mi wystawi i podał namiary gdzie mogę pójść 🙂

U mnie Małopolska :) Ja też długo spałam, ale dziś czuję się zdecydowanie lepiej. Przez ostatnie trzy dni miałam silne osłabienie i ból głowy. Może to była kwestia zmian w pogodzie.

Ja lubelskie. Ja chodzę na nfz do lekarza ale wiem że on w tym gabinecie nie robi badań prenatalnych więc zostaje mi pójść do niego prywatnie tyle że przyjmuje w 3 różnych miejscach i muszę spytać gdzie się zapisać do niego dokładnie. Ja się dzisiaj czuje kiepsko, strasznie mi niedobrze I ledwo żyję.

Ja wczoraj większość czasu spędziłam na podwórku - piękna pogoda była 🙂 w dodatku na podwórku nie ma tylu zapachów, jakoś łatwiej mi tam siedzieć. A teraz niestety pogoda się popsuła i nie widać naadziei na poprawę w ciągu tygodnia.
Ja też wczoraj starałam się być na dworze sporo ale jak pochodzę to zaczyna mnie ciągnąć brzuch 😐

reklama
Ja chodzę tylko prywatnie, ale moja Pani doktor wystawiła skierowanie i pokierowała gdzie się zapisać na NFZ 🙂
Ja się dzis czuje kiepsko, mdli mnie okropnie, męża nie ma w domu od środy, muszę jeszcze przeżyć cały następny tydzień. Dobrze, że mam wsparcie w mamie 🙂

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry