reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

hej 🙂 ja mam dziś mega śpiący dzień, wstałam rano, śniadanie zjadłam i się położyłam i kolejna drzemka 😅 słońce świeci, a ja nie mam kompletnie życia w sobie 😅
U mnie dziś dzień bez mdłości, wkręcam sobie oczywiście już.

reklama
Ja ogólnie nie planuje na razie nic kupować, po prostu szkoda mi było nie wziąć za 4zł. Ale tak czy inaczej będę musiała coś kupić, bo obie córki letnie, wszystkie małe ciuchy mam na gorące lato. Więc jak będzie kolejna dziewczynka to i tak dokupie coś zimowego, a jak syn to wszystko od zera...
Serio dla dzidziusia będziesz wszystkie nowe rzeczy kupować? Przecież za kilka tygodni trzeba rozmiar zmieniać. U nas córka po synku nosiła te najmniejsze, miałam tylko kilka sztuk "wizytowych" dziewczęcych ubranek.

hej 🙂 ja mam dziś mega śpiący dzień, wstałam rano, śniadanie zjadłam i się położyłam i kolejna drzemka 😅 słońce świeci, a ja nie mam kompletnie życia w sobie 😅
U mnie dziś dzień bez mdłości, wkręcam sobie oczywiście już.
Możesz się na słoneczku położyć 🙂 mi mąż wyniósł leżak na taras i korzystam, póki jeszcze mogę tak w ciągu dnia 😁

Ja to samo.. byłam kawoszem przed ciążą a teraz bieżcie to paskudztwo, jak mój mąż pije kawę i kubek jest niedaleko mnie to odrazu mnie mdli 😂
Ja tak miałam z rozpuszczalną. Nie lubię jej ogólnie ale w ciąży jak koleżanka w pracy robiła sobie taką kawę to musiałam okno otwierać 🥴 teraz na szczęście ona pracuje na innej zmianie ode mnie i nie muszę tego wąchać 😵‍💫🤣
Trzymamy mocno kciuki ❤️ daj koniecznie znać po wizycie, o której masz?
Ja mam tylko bolesne piersi i bolą plecy codziennie. U mnie dziś według om i USG 7+6 także dziś kończę 9 tydzień. Nie przejmuj się brakiem objawów, to absolutnie o niczym nie świadczy, to jedynie zależy od konkretnej kobiety czy ciąży. Ja miałam zawsze mało objawów i 2 donoszone córki. Będzie dobrze ;)
Kończysz ósmy 😏
Dobra, odpisałam to teraz się przywitam :) Witajcie z rana, u mnie dziś dobry dzień, choć druga noc z rzędu mega słaba, znowu obudziłam się po 4 i nie mogłam spać do 6 :/
A poza tym... Weźmiecie mnie za wariatkę, ale jak widzę okazję ciuchową za grosze dla dzieci to nie mogę się powstrzymać... 😂 Byłam dziś w Lidlu na małych zakupach, w takim w którym rzadko bywam, a tam mnóstwo wyprzedaży na ciuchy dziecięce! 😲 A Lidl ma naprawdę fajne ciuchy dla dzieci... Oprócz bluzki, bluzy, koszulek i skarpet dla córek kupiłam też coś dla bobo... Wiem, że wcześnie, ale nie wierzę w zapeszanie (co ma być to będzie i to czy coś kupię czy nie nic nie zmieni), a kupiłam takie śliczne welurowe półspiochy za 4zł... No żal było nie wziąć 😂 a na początkowe zimowe miesiące będą idealne ;) granatowe, idealne i dla dziewczynki i chłopca :)Zobacz załącznik 1696172
Mam kilka rzeczy z lidla dla syna i są ogólnie ok ale nienawidziałam polspiochow ze stopami dla noworodka 🤣młody urodził się z długimi stópkami i każde, po prostu każde gniotły go w paluszki i musiałam obcinać końcówki żeby stopę uwolnić 😂 a jak założyłam większe to nogi wypadały z nogawek no dramat. Ja jestem team skarpetki od urodzenia 😆

Ja mam skarpeteczki, bo robiłam sobie zdjecie na pamiątkę z testem. Ale też mnie korci, żeby coś kupić. 🫢 Też mam problemy z piciem wody... ale Cola wchodzi jak złoto. 🤣

Ale mi narobiłyście teraz ochoty na colę 😂
Ja w ogóle nie będę nic kupować jeszcze pewnie długo. Mam sporo ciuszków po młodej, a mi się nawet w tej ciąży z młodą nie spieszyło do zakupów 😂 a tu oprócz ciuszków i wózka (mamy spacerówkę, muszę dokupić gondolę do tego zestawu) nic nie mam, bo u Nas był powrót zza granicy do Polski w międzyczasie więc 90% się głupia pozbyłam, a teraz będę kupować.

Serio dla dzidziusia będziesz wszystkie nowe rzeczy kupować? Przecież za kilka tygodni trzeba rozmiar zmieniać. U nas córka po synku nosiła te najmniejsze, miałam tylko kilka sztuk "wizytowych" dziewczęcych ubranek.
Coś Ty! Jestem miłośniczką lumpeksów 😂 jak już nowe to tylko na wyprzedażach max 5 zł sztuka. No i dziewczynka po chłopcu łatwiej. My dostaliśmy dla pierwszej córki mnóstwo ciuchów po znajomej, same róże, kwiatki itp. wiele rzeczy zniosę, ale chłopcu nie ubiorę takich rzeczy :/ dziewczynce traktorki już tak 😂

Kończysz ósmy 😏

Mam kilka rzeczy z lidla dla syna i są ogólnie ok ale nienawidziałam polspiochow ze stopami dla noworodka 🤣młody urodził się z długimi stópkami i każde, po prostu każde gniotły go w paluszki i musiałam obcinać końcówki żeby stopę uwolnić 😂 a jak założyłam większe to nogi wypadały z nogawek no dramat. Ja jestem team skarpetki od urodzenia 😆
Zdecydowanie kończę 8, piszę tylko z telefonu i czasem gdzieś się wkradnie błąd ;)

Co do półśpiochów to miałam kilka i były spoko, w sumie równie wygodnie jak spodenki plus skarpetki, przynajmniej przy moich dziewczynach. Ale tak jak piszę obydwie są z końca czerwca więc te pierwsze kilka miesięcy to były przede wszystkim sukienki, krótkie rampersy itp. najwyżej stopki obetnę i przy szyję i będą jako spodenki, 4zł to nie majątek nawet jak ubierze tylko kilka razy ;)

Hej dziewczyny. Widze że niedługo przechodzicie na wątek prywatny dlatego też chciałabym do Was dołączyć. Przeczytałam większość wątku i jestem z Wami już około tygodnia ale wcześniej bałam się ujawnić, chyba dlatego że nadal nie wierzę że w końcu się udało…mam za sobą 2 poronienia, mieliśmy zacząć starać się z mężem o przystąpienie do IVF a tutaj taki cud i to naturalny…dziś z OM 8+3, termin na 10.11..2 tyg temu na wizycie widziałam serduszko 🥹 cudzie trwaj 💕
Trzymam kciuki za nas wszystkie abyśmy dotarły w tym składzie do listopada😊

reklama
Do góry