reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Ja się tak stresuje :((( dzisiaj wizyta, mam nadzieję, że będzie widać serduszko, ale nie ma żadnych objawów, jedynie piersi obolałe i trochę większe, i siku co chwilkę…. Czy Wy też tak macie ? Wg owulacji mamy teraz 8 tydzień
Trzymamy mocno kciuki ❤️ daj koniecznie znać po wizycie, o której masz?
Ja mam tylko bolesne piersi i bolą plecy codziennie. U mnie dziś według om i USG 7+6 także dziś kończę 9 tydzień. Nie przejmuj się brakiem objawów, to absolutnie o niczym nie świadczy, to jedynie zależy od konkretnej kobiety czy ciąży. Ja miałam zawsze mało objawów i 2 donoszone córki. Będzie dobrze ;)

reklama
Ja to samo.. byłam kawoszem przed ciążą a teraz bieżcie to paskudztwo, jak mój mąż pije kawę i kubek jest niedaleko mnie to odrazu mnie mdli 😂
Ja ogólnie wielkim kawoszem nie jestem, ale kawa z ekspresu zawsze do śniadania i czasami w ciągu dnia do ciasta czy coś. Teraz nie piję, nie smakuje mi, ale też nie odrzuca zapach czy coś. Kupiłam sobie dziś cappuccino od mokate żeby mieć namiastkę kawy 😂 smakuje ☺️

Dobra, odpisałam to teraz się przywitam :) Witajcie z rana, u mnie dziś dobry dzień, choć druga noc z rzędu mega słaba, znowu obudziłam się po 4 i nie mogłam spać do 6 :/
A poza tym... Weźmiecie mnie za wariatkę, ale jak widzę okazję ciuchową za grosze dla dzieci to nie mogę się powstrzymać... 😂 Byłam dziś w Lidlu na małych zakupach, w takim w którym rzadko bywam, a tam mnóstwo wyprzedaży na ciuchy dziecięce! 😲 A Lidl ma naprawdę fajne ciuchy dla dzieci... Oprócz bluzki, bluzy, koszulek i skarpet dla córek kupiłam też coś dla bobo... Wiem, że wcześnie, ale nie wierzę w zapeszanie (co ma być to będzie i to czy coś kupię czy nie nic nie zmieni), a kupiłam takie śliczne welurowe półspiochy za 4zł... No żal było nie wziąć 😂 a na początkowe zimowe miesiące będą idealne ;) granatowe, idealne i dla dziewczynki i chłopca :)
IMG_20250403_102415-1.jpg

Dobra, odpisałam to teraz się przywitam :) Witajcie z rana, u mnie dziś dobry dzień, choć druga noc z rzędu mega słaba, znowu obudziłam się po 4 i nie mogłam spać do 6 :/
A poza tym... Weźmiecie mnie za wariatkę, ale jak widzę okazję ciuchową za grosze dla dzieci to nie mogę się powstrzymać... 😂 Byłam dziś w Lidlu na małych zakupach, w takim w którym rzadko bywam, a tam mnóstwo wyprzedaży na ciuchy dziecięce! 😲 A Lidl ma naprawdę fajne ciuchy dla dzieci... Oprócz bluzki, bluzy, koszulek i skarpet dla córek kupiłam też coś dla bobo... Wiem, że wcześnie, ale nie wierzę w zapeszanie (co ma być to będzie i to czy coś kupię czy nie nic nie zmieni), a kupiłam takie śliczne welurowe półspiochy za 4zł... No żal było nie wziąć 😂 a na początkowe zimowe miesiące będą idealne ;) granatowe, idealne i dla dziewczynki i chłopca :)Zobacz załącznik 1696172
Też już oglądam ciuszki ale mąż mnie ciągle sprowadza na ziemię, że przyjdzie na to czas 😒
Jak tam dziewczyny się czujecie dzisiaj? Ja standardowo nie spałam od 3 i dopiero po 7 mi się przysnęło. Wczoraj tak mi dokuczały nudności, ze nie miałam siły ręki podnieść, dziś póki co może byc. Martwię się, bo nie jestem w stanie pić wody, tylko bym piła jakieś ice tea albo coś gazowanego non stop, a to nie zdrowo.. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, zawsze piłam mininum 1.5l dziennie, a słodkie napoje od święta :/

Trzymamy mocno kciuki ❤️ daj koniecznie znać po wizycie, o której masz?
Ja mam tylko bolesne piersi i bolą plecy codziennie. U mnie dziś według om i USG 7+6 także dziś kończę 9 tydzień. Nie przejmuj się brakiem objawów, to absolutnie o niczym nie świadczy, to jedynie zależy od konkretnej kobiety czy ciąży. Ja miałam zawsze mało objawów i 2 donoszone córki. Będzie dobrze ;)

Ja już drugi dzień jestem bardzo osłabiona i ciągle chce mi się pić. Mogłabym spać przez cały dzień, nie mogę się skupić na pracy 😞 Mam nadzieję, że u Was lepiej.

Też już oglądam ciuszki ale mąż mnie ciągle sprowadza na ziemię, że przyjdzie na to czas 😒
Jak tam dziewczyny się czujecie dzisiaj? Ja standardowo nie spałam od 3 i dopiero po 7 mi się przysnęło. Wczoraj tak mi dokuczały nudności, ze nie miałam siły ręki podnieść, dziś póki co może byc. Martwię się, bo nie jestem w stanie pić wody, tylko bym piła jakieś ice tea albo coś gazowanego non stop, a to nie zdrowo.. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, zawsze piłam mininum 1.5l dziennie, a słodkie napoje od święta :/
Ja ogólnie nie planuje na razie nic kupować, po prostu szkoda mi było nie wziąć za 4zł. Ale tak czy inaczej będę musiała coś kupić, bo obie córki letnie, wszystkie małe ciuchy mam na gorące lato. Więc jak będzie kolejna dziewczynka to i tak dokupie coś zimowego, a jak syn to wszystko od zera...

Nie przejmuj się na razie tym piciem. W drugim trymestrze będzie łatwiej, a na razie i tak zarodek odżywia się "sam". Ja ogólnie od zawsze miałam problem z piciem, ogólnie piję bardzo mało, choć jak coś to wodę, ale od kiedy jestem w ciąży to piję stanowczo za mało. Dla mnie 1.5 litra to już jakiś kosmos, ale teraz zdarza mi się wypić tylko szklankę wody i kubek herbaty przez cały dzień. Też muszę się trochę przypilnować :/

reklama
Ja to w ogóle nie mogę spać ostatnio, jak już cudem zasnę to ten sen jest mega płytki i się wybudzam.
A z piciem to podobnie, wcześniej tylko wodę piłam, nic innego mogło nie istnieć, a teraz nie dość że w ogóle mało pije to jeszcze odkryłam że cola jest taka pyszna!

Do góry