reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Ja się tylko martwię czy to dobrze, że nie mam praktycznie wgl mdłości, bo jak patrzę po forum, to chyba jestem w mniejszości 😕.
Wg aplikacji 7t2d, ale wg USG ciąża jest młodsza i kwalifikujemy się jeszcze w 6 tydzień.
U mnie 6+5 i też zero mdłości, ciesz się tym, a nie martw ;) to nie jest obowiązkowy objaw, niektóre mają, niektóre nie. Te drugie mają dużo szczęścia i tył ;)

reklama
Ja jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa. Czekam już na nią i wiadomość czy wszystko ok. Dobrze o tyle, że nic mnie nie niepokoi. Według obliczeń będzie to badanie 5 tydzień i 6 dzień.

U mnie 6+5 i też zero mdłości, ciesz się tym, a nie martw ;) to nie jest obowiązkowy objaw, niektóre mają, niektóre nie. Te drugie mają dużo szczęścia i tył ;)
Mdłości się mogą jeszcze pojawić (czego Wam nie życzę!) mi w poprzedniej ciąży mdłości pojawiły się dopiero w 8tc, czyli dość późno. Z resztą wtedy ja się dopiero dowiedziałam o ciąży, właśnie przez te mdłości 😜

Jak ja lubię te grupę ! Zaraz mi jakoś raźniej, jak wiem, że nie jestem jedyna z tymi swoimi objawami lub ich brakiem 😁 no nic, pozostaje mi czekać na wizytę w przyszłym tyg i wtedy się wszystko wyjaśni !

Ale tutaj cisza :( dawajcie znać co tam u was, może jakaś wizyta dzisiaj?
Było pytanie o zachcianki ciążowe, A czy jest coś od czego was totalnie odrzuciło? U mnie jako takiego odrzucenia nie było, ale zdecydowanie nie mam ochoty na kawę, A jak dwa dni temu sobie zrobiłam to wypiłam zaledwie pół i stwierdziłam że w sumie nie jest smaczne, chodź zapach kawy nadal uwielbiam :)
Ja dziś byłam na badaniach, a jutro wizyta

Właśnie kto kiedy ma wizytę? Ja mam 14.04 kolejną. Muszę pójść w między czasie na badania krwi. Nie wiem jak to zrobię na czczo bo mdłości są wiele silniejsze 😅
Ja mam wizytę w piątek po 13. To będzie druga wizyta, pierwsza była 2 tygodnie temu i był pusty pęcherzyk. W piątek wizyta rozstrzygająca. Albo serduszko i wszystko ok, albo brak i powtórka z grudnia 😥.
Bardzo bym chciała żeby to serduszko było, ale szczerze to wcale się nie nastawiam żeby się znowu nie rozczarować.
Nawet korciło mnie żeby pójść w międzyczasie do innego lekarza na USG, ale uznałam że nie ma co niepotrzebnie się denerwować. Będzie co ma być i czekam cierpliwie do piątku. Albo i niecierpliwie, bo już tak bardzo chciałabym wiedzieć na czym stoję

Ale tutaj cisza :( dawajcie znać co tam u was, może jakaś wizyta dzisiaj?
Było pytanie o zachcianki ciążowe, A czy jest coś od czego was totalnie odrzuciło? U mnie jako takiego odrzucenia nie było, ale zdecydowanie nie mam ochoty na kawę, A jak dwa dni temu sobie zrobiłam to wypiłam zaledwie pół i stwierdziłam że w sumie nie jest smaczne, chodź zapach kawy nadal uwielbiam :)
Ja się dzisiaj melduje z wizytą, mam nadzieję, że usłyszę dziś serduszko :)

reklama
Do góry