reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Ja się tylko martwię czy to dobrze, że nie mam praktycznie wgl mdłości, bo jak patrzę po forum, to chyba jestem w mniejszości 😕.
Wg aplikacji 7t2d, ale wg USG ciąża jest młodsza i kwalifikujemy się jeszcze w 6 tydzień.
U mnie 6+5 i też zero mdłości, ciesz się tym, a nie martw ;) to nie jest obowiązkowy objaw, niektóre mają, niektóre nie. Te drugie mają dużo szczęścia i tył ;)

reklama
Ja jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa. Czekam już na nią i wiadomość czy wszystko ok. Dobrze o tyle, że nic mnie nie niepokoi. Według obliczeń będzie to badanie 5 tydzień i 6 dzień.

U mnie 6+5 i też zero mdłości, ciesz się tym, a nie martw ;) to nie jest obowiązkowy objaw, niektóre mają, niektóre nie. Te drugie mają dużo szczęścia i tył ;)
Mdłości się mogą jeszcze pojawić (czego Wam nie życzę!) mi w poprzedniej ciąży mdłości pojawiły się dopiero w 8tc, czyli dość późno. Z resztą wtedy ja się dopiero dowiedziałam o ciąży, właśnie przez te mdłości 😜

Jak ja lubię te grupę ! Zaraz mi jakoś raźniej, jak wiem, że nie jestem jedyna z tymi swoimi objawami lub ich brakiem 😁 no nic, pozostaje mi czekać na wizytę w przyszłym tyg i wtedy się wszystko wyjaśni !

Ale tutaj cisza :( dawajcie znać co tam u was, może jakaś wizyta dzisiaj?
Było pytanie o zachcianki ciążowe, A czy jest coś od czego was totalnie odrzuciło? U mnie jako takiego odrzucenia nie było, ale zdecydowanie nie mam ochoty na kawę, A jak dwa dni temu sobie zrobiłam to wypiłam zaledwie pół i stwierdziłam że w sumie nie jest smaczne, chodź zapach kawy nadal uwielbiam :)
Ja dziś byłam na badaniach, a jutro wizyta

Właśnie kto kiedy ma wizytę? Ja mam 14.04 kolejną. Muszę pójść w między czasie na badania krwi. Nie wiem jak to zrobię na czczo bo mdłości są wiele silniejsze 😅
Ja mam wizytę w piątek po 13. To będzie druga wizyta, pierwsza była 2 tygodnie temu i był pusty pęcherzyk. W piątek wizyta rozstrzygająca. Albo serduszko i wszystko ok, albo brak i powtórka z grudnia 😥.
Bardzo bym chciała żeby to serduszko było, ale szczerze to wcale się nie nastawiam żeby się znowu nie rozczarować.
Nawet korciło mnie żeby pójść w międzyczasie do innego lekarza na USG, ale uznałam że nie ma co niepotrzebnie się denerwować. Będzie co ma być i czekam cierpliwie do piątku. Albo i niecierpliwie, bo już tak bardzo chciałabym wiedzieć na czym stoję

Ale tutaj cisza :( dawajcie znać co tam u was, może jakaś wizyta dzisiaj?
Było pytanie o zachcianki ciążowe, A czy jest coś od czego was totalnie odrzuciło? U mnie jako takiego odrzucenia nie było, ale zdecydowanie nie mam ochoty na kawę, A jak dwa dni temu sobie zrobiłam to wypiłam zaledwie pół i stwierdziłam że w sumie nie jest smaczne, chodź zapach kawy nadal uwielbiam :)
Ja się dzisiaj melduje z wizytą, mam nadzieję, że usłyszę dziś serduszko :)

reklama
Do góry