reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Ale tutaj cisza :( dawajcie znać co tam u was, może jakaś wizyta dzisiaj?
Było pytanie o zachcianki ciążowe, A czy jest coś od czego was totalnie odrzuciło? U mnie jako takiego odrzucenia nie było, ale zdecydowanie nie mam ochoty na kawę, A jak dwa dni temu sobie zrobiłam to wypiłam zaledwie pół i stwierdziłam że w sumie nie jest smaczne, chodź zapach kawy nadal uwielbiam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale tutaj cisza :( dawajcie znać co tam u was, może jakaś wizyta dzisiaj?
Było pytanie o zachcianki ciążowe, A czy jest coś od czego was totalnie odrzuciło? U mnie jako takiego odrzucenia nie było, ale zdecydowanie nie mam ochoty na kawę, A jak dwa dni temu sobie zrobiłam to wypiłam zaledwie pół i stwierdziłam że w sumie nie jest smaczne, chodź zapach kawy nadal uwielbiam :)
Słodkie mogłoby w sumie nie istnieć czekolada itd. Ja leżę mam takie mdłości że.mnie wykończą w poprzednich ciążach nie przeczołgało mnie aż tak.

Właśnie kto kiedy ma wizytę? Ja mam 14.04 kolejną. Muszę pójść w między czasie na badania krwi. Nie wiem jak to zrobię na czczo bo mdłości są wiele silniejsze 😅

Mnie totalnie odrzuciło od mięsa a jadłam go w ostatnim czasie naprawdę dużo, praktycznie codziennie (głównie steki z poledwicy😅).
Mam wyniki badań, początkowo jak zobaczyłam to się przeraziłam bo gdzieś za mało, czegoś za dużo a jak zaczęłam analizować to się okazało, że dla kobiet w ciąży to jest normalne. Tylko martwi mnie to, że za chwile chyba zacznie mi się anemia. Mam obniżony lekko wynik m.in. RDW-SD.
Wizytę mam w poniedziałek więc lekarz fachowym okiem spojrzy na te wyniki.

Właśnie kto kiedy ma wizytę? Ja mam 14.04 kolejną. Muszę pójść w między czasie na badania krwi. Nie wiem jak to zrobię na czczo bo mdłości są wiele silniejsze 😅
Ja poszłam z mężem na badania i było mi lepiej. Bo tak to stres potęguje u mnie mdłości. Z nim jakoś raźniej i bezpieczniej się czuję. Jak mdłości ustąpią to pewnie będę się z tego śmiać

Mnie też odrzuciło od kawy, niby mam ochotę wypić, ale jak już stwierdzam, że sobie zrobię to jednak nie 😂
Ja mam wizytę jutro rano, stresuje się bardzo 😔

Hej. A czy któraś z was oprócz mdłości czy wymiotów ma totalny zgon i brak sił , kręci mi się w głowie że ledwo stoję , wczoraj wieczorem wymiotowałam . Nie idzie nic zrobić . Mam też wrażenie że jakiś światłowstręt i w telefonie nie mogę długo dlatego mnie nie ma
Ja wczoraj to samo. Okropne zawroty głowy, brak sił, ból głowy taki, że myślałam, że mi ją wysadzi…. I na koniec dnia tak mnie męczyło, że zwróciłam całą kolację.

Co dziwne, dzisiaj spokój. Zero mdłości, nic. Ciąża to jest jakiś rollercoaster, każdy dzień jest inny.

I na pewno odrzuca mnie od kawy. Kiedyś obowiązkowo 3-4 dziennie, a teraz mnie otrząsa jak mam wypić. Fun fact byłam u teściów w zeszłym tyg, oczywiście jeszcze o niczym nie wiedzą…. Jakie było ich zaskoczenie kiedy kawę musiałam popijać wodą 😅 teściu chyba czuję, że coś jest na rzeczy.
Pomidory też są na czarnej liście 🍅😬
A słodycze mógłby nie istnieć 😅

Ja się tylko martwię czy to dobrze, że nie mam praktycznie wgl mdłości, bo jak patrzę po forum, to chyba jestem w mniejszości 😕.
Wg aplikacji 7t2d, ale wg USG ciąża jest młodsza i kwalifikujemy się jeszcze w 6 tydzień.

reklama
Do góry