reklama
Dodulina20
Fanka BB :)
Serio, lubię toNie rozumiem, jak można lubić stan ciąży. Dla mnie to dość duże wyrzeczenie w celu posiadania dziecka.
Ale mnie ciąże bardzo oszczędzały, zero mdłości, niewiele dolegliwości. Ból piersi który jest dość duży też mnie jakoś nie zraża. Nigdy nie przytyłam zbyt wiele, udało mi się nie przekroczyć magicznych 70 kg, choć teraz boję się że może być gorzej bo zaczynam z większą wagą... Obie ciąże kończyły się w czerwcu więc przed tymi najgorszymi upałami (choć czerwiec 2021 był bardzo gorący), a zima była jeszcze na początku drugiego trymestru, więc też luźno. Może teraz będzie inaczej, zobaczymy.
Żadnych opuchnięć, żylaków, hemoroidów itp.
No lubię być w ciąży
Dodulina20
A masz córkę czy syna?W pierwszej ciąży też lubiłam być, zero objawów a moje dolegliwości pozaciazowe w czasie ciąży zniknęły . Ta druga obecna ciąża to jakaś katorga, oby szybko przeszły te objawy
Ciekawe czy to że tak zaczynasz tą ciążę oznacza odmienną płeć...
Figazmakieem
Zaciekawiona BB
@Dodulina20 tylko pozazdrościć 
Mnie moja poprzednia ciąża mocno przeorała, chociaż o ciąży dowiedziałam się już dość późno, bo w 8tc. Ale wtedy mdłości zaczęły się dopiero wtedy, a teraz już mocno męczy już nawet teraz.
Poród bym chciała mieć taki jak w moją młodą, bo miałam poród marzenie

Mnie moja poprzednia ciąża mocno przeorała, chociaż o ciąży dowiedziałam się już dość późno, bo w 8tc. Ale wtedy mdłości zaczęły się dopiero wtedy, a teraz już mocno męczy już nawet teraz.
Poród bym chciała mieć taki jak w moją młodą, bo miałam poród marzenie

Agne.szka
Córkę , zobaczymy . Ale moja mama np też w jednej ciąży wymiotowała itd a w drugiej nie a ma dwie córki więc nie wiem czy to od płci zależyA masz córkę czy syna?
Ciekawe czy to że tak zaczynasz tą ciążę oznacza odmienną płeć...![]()
ZielonaMamma
Piękne podejścieSerio, lubię towręcz było mi przykro że już w niej nie będę jak był pomysł żeby zostać przy dwójce którą mamy.
Ale mnie ciąże bardzo oszczędzały, zero mdłości, niewiele dolegliwości. Ból piersi który jest dość duży też mnie jakoś nie zraża. Nigdy nie przytyłam zbyt wiele, udało mi się nie przekroczyć magicznych 70 kg, choć teraz boję się że może być gorzej bo zaczynam z większą wagą... Obie ciąże kończyły się w czerwcu więc przed tymi najgorszymi upałami (choć czerwiec 2021 był bardzo gorący), a zima była jeszcze na początku drugiego trymestru, więc też luźno. Może teraz będzie inaczej, zobaczymy.
Żadnych opuchnięć, żylaków, hemoroidów itp.
No lubię być w ciąży![]()

Dodulina20
To tak bardziej w żartachCórkę , zobaczymy . Ale moja mama np też w jednej ciąży wymiotowała itd a w drugiej nie a ma dwie córki więc nie wiem czy to od płci zależy
Moje ciąże też obie inne choć dolegliwości bądź ich brak podobne to smaki zupełnie inne miałam, a te dwie córki
Ja też lubię stan ciąży po mimo, że poprzednia ciaża od 6 do 34 tygodnia była zagrożona i stres o dziecko towarzyszył mi cały czas. Czułam się dobrze, pracowałam prawie do końca. Lecz to oczekiwanie, planowanie było bardzo przyjemne. To był czas kiedy można było zwolnić, posłuchać się swojego organizmu i samej siebie.Nie rozumiem, jak można lubić stan ciąży. Dla mnie to dość duże wyrzeczenie w celu posiadania dziecka.
Dwarazymama
Początkująca w BB
no pewnie, na to liczę.Myślę, że jesteśmy na podobnym etapie. Skoro nie masz objawów, to tylko się cieszyć, bo może tak Ci zostanie![]()
reklama
ZielonaMamma
Ciąża zagrożona od 6-go tygodnia musiała Cię mocno zmęczyć. Cały czas stresJa też lubię stan ciąży po mimo, że poprzednia ciaża od 6 do 34 tygodnia była zagrożona i stres o dziecko towarzyszył mi cały czas. Czułam się dobrze, pracowałam prawie do końca. Lecz to oczekiwanie, planowanie było bardzo przyjemne. To był czas kiedy można było zwolnić, posłuchać się swojego organizmu i samej siebie.
Podziel się: