reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Cześć dziewczyny ! Dołączam do Was po tym jak zobaczyłam 2 kreski na testach ciążowych. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 28 stycznia, więc z moich wyliczeń 4 listopada ( ale pewnie będzie to przesunięte na później ). Nie robiłam Bety z krwi, jestem zapisana na wizytę do ginekologa na najbliższy poniedziałek. Myślicie że do za szybko ? I czy przed polecacie samemu zrobić betę z krwi ? Z racji tego że jestem świeżakiem w temacie rodzi się mnóstwo pytań 🙈
To jesteśmy bardzo blisko! Ja mam na 05.11. Osobiście polecam iść na bete. Ja robilam bete dwukrotnie, 02.03 I 04.03, dzisiaj dla spokoju głowy jeszcze powtórzyłam. Ja byłam u lekarza 04.03 i było już widać 3mm pęcherzyk ciążowy, jednak powiedział że za wcześnie przyszłam i powiedział żebym wróciła za dwa tygodnie na spokojnie. Kazał tylko zmienić witaminy na jakiś kompleks :)

reklama
Cześć dziewczyny ! Dołączam do Was po tym jak zobaczyłam 2 kreski na testach ciążowych. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki 28 stycznia, więc z moich wyliczeń 4 listopada ( ale pewnie będzie to przesunięte na później ). Nie robiłam Bety z krwi, jestem zapisana na wizytę do ginekologa na najbliższy poniedziałek. Myślicie że do za szybko ? I czy przed polecacie samemu zrobić betę z krwi ? Z racji tego że jestem świeżakiem w temacie rodzi się mnóstwo pytań 🙈
Witaj 😊 idziemy równo, także miałam ostatnia miesiączkę 28 syltycznia, ja robiłam dwa przyrosty bety i dzięki temu jestem w miarę spokojna, że rośnie jak trzeba, wizytę mam dopiero 19 marca, bo chciałabym już wszystko widzieć co trzeba 😄

Ja też byłam wcześnie, bo w środę, widać było pęcherzyk, kazał przyjść za 2 tyg, a że chciałam po prostu wiedziec co i jak bo to moja pierwsza ciąża.
Robiłam betę w sobotę i poniedziałek z progesteronem.
Ja to muszę być obstawiona lekami, więc musiałam pójść.

Super że jest nas tutaj tyle ! Ciekawe czy terminy się pozmieniają po USG ;) ja nie jestem w PL aktualnie, żeby zrobić badania laboratoryjne muszę iść do lekarza(szpitala), i dopiero on zleca, więc czekam jeszcze do pn ( chociaż podobnie , lubię być obstawiona suplami akurat, a to moja pierwsza ciąża więc już przebieram nogami trochę 😃) czy robiłyście jeszcze jakieś badania poza beta i progesteronem (tsh, ferrytyna itp )? ;) jakie suplementy przyjmujecie ? 😊 czy jakieś zalecenia szczególne dostałyście podczas pierwszej wizyty ?

Super że jest nas tutaj tyle ! Ciekawe czy terminy się pozmieniają po USG ;) ja nie jestem w PL aktualnie, żeby zrobić badania laboratoryjne muszę iść do lekarza(szpitala), i dopiero on zleca, więc czekam jeszcze do pn ( chociaż podobnie , lubię być obstawiona suplami akurat, a to moja pierwsza ciąża więc już przebieram nogami trochę 😃) czy robiłyście jeszcze jakieś badania poza beta i progesteronem (tsh, ferrytyna itp )? ;) jakie suplementy przyjmujecie ? 😊 czy jakieś zalecenia szczególne dostałyście podczas pierwszej wizyty ?
Ja na swoją jeszcze czekam, ale ja przed ciąża brałam sporo witamin typu witd, magnez, omega, selen, cynk, innych badań póki co nie robiłam, pewnie dostanę komplet na pierwszej wizycie 😊
Mam nadzieję, że teraz będzie nas tylko więcej 😊

To moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem .
Ja mam niedoczynność tarczycy, na ostatniej wizycie u endokrynologa w styczniu podniosła mi dawkę leku plus zaleciła suplementację omega 3, Wit d, Q10 i jeszcze taki suplement na poprawę jakości komórek jajowych Oraz od ponad roku zażywam kwas foliowy. No i w razie ciąży kazała jeszcze zwiększyć dawkę leku oraz dołożyć preparat dla kobiet w ciąży z dużą dawką jodu (200 jednostek), zbadać TSH, ft4 i glukozę i na cito wizyta.
U ginekologa byłam w sobotę (rano test wyszedł negatywny), stwierdził na USG że endometrium piękne, idealne na ciążę i pytał czy nie jestem, zaprzeczylam bo przecież rano test był biały. Ale dał luteinę pod język i kazał czekać na rozwój wydarzeń , bo skoro test wyszedł negatywny to na dniach powinna przyjść miesiączka. A we wtorek wieczorem test pozytywny, co prawda blada kreska ale widoczna i od razu info do ginekologa, kazał dalej brać luteinę, wyslal kod recepty
Betę badałam w środę, kazał powtórzyć w poniedziałek, ale... Dziś mam teleporade u endokrynologa i rano robiłam to TSH, ft4 i glukozę to dorzuciłem betę dla spokojnej głowy.
A w poniedziałek zbadam dla ginekologa betę i dorzucę progesteron i może wyznaczy mi termin pierwszej wizyty.

Ale się rozpisałam 🙈

To moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem .
Ja mam niedoczynność tarczycy, na ostatniej wizycie u endokrynologa w styczniu podniosła mi dawkę leku plus zaleciła suplementację omega 3, Wit d, Q10 i jeszcze taki suplement na poprawę jakości komórek jajowych Oraz od ponad roku zażywam kwas foliowy. No i w razie ciąży kazała jeszcze zwiększyć dawkę leku oraz dołożyć preparat dla kobiet w ciąży z dużą dawką jodu (200 jednostek), zbadać TSH, ft4 i glukozę i na cito wizyta.
U ginekologa byłam w sobotę (rano test wyszedł negatywny), stwierdził na USG że endometrium piękne, idealne na ciążę i pytał czy nie jestem, zaprzeczylam bo przecież rano test był biały. Ale dał luteinę pod język i kazał czekać na rozwój wydarzeń , bo skoro test wyszedł negatywny to na dniach powinna przyjść miesiączka. A we wtorek wieczorem test pozytywny, co prawda blada kreska ale widoczna i od razu info do ginekologa, kazał dalej brać luteinę, wyslal kod recepty
Betę badałam w środę, kazał powtórzyć w poniedziałek, ale... Dziś mam teleporade u endokrynologa i rano robiłam to TSH, ft4 i glukozę to dorzuciłem betę dla spokojnej głowy.
A w poniedziałek zbadam dla ginekologa betę i dorzucę progesteron i może wyznaczy mi termin pierwszej wizyty.

Ale się rozpisałam 🙈
To czekamy na wynik bety, bo to przyrost będzie w sumie nie?

reklama
Do góry