reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

reklama
No to fakt...ja mimo że bardzo już czekam na wizytę, to nie chciałam iść za wcześnie póki jest ok, więc odliczam...
Dokładnie dobrze ze tak wcześnie nie idziesz bo ja właściwie żałuje że tak wcześnie poszłam bo w sumie dowiedziałam się tylko o tym małym pęcherzyku co dla mnie i tak jest dziwne ze widać pęcherzyk przy tak małej becie

Ja jestem po wizycie u prowadzącego. Ogólnie powiedział, że idzie to w dobrym kierunku, zwiększył progesteron i euthyrox. Zrobiła mi się torbiel na jajniku, okazuje się że urosły mi dwa pęcherzyki z czego jeden pękł 🥹 no szok. Kontrola 18 marca. Ogólnie już się stresuje…

Hej :) a w którym tygodniu taka beta? :)
Ciężko mi powiedzieć bo nie wiem dokładnie kiedy miałam owulację. Jestem po poronieniu w grudniu i te cykle nie były do końca stabilne + końcem stycznia dopadła mnie potworna grypa .
W każdym razie to sam początek, byłam w sobotę u ginekologa, ponieważ testy wychodziły negatywne a miesiączki nie miałam. Jeszcze nic nie było widać na USG, stwierdził tylko że "piękne endometrium, idealne na ciążę", oczywiście zaprzeczyłam bo rano był biały test, a wczoraj wieczorem blada kreska 😂

Ciężko mi powiedzieć bo nie wiem dokładnie kiedy miałam owulację. Jestem po poronieniu w grudniu i te cykle nie były do końca stabilne + końcem stycznia dopadła mnie potworna grypa .
W każdym razie to sam początek, byłam w sobotę u ginekologa, ponieważ testy wychodziły negatywne a miesiączki nie miałam. Jeszcze nic nie było widać na USG, stwierdził tylko że "piękne endometrium, idealne na ciążę", oczywiście zaprzeczyłam bo rano był biały test, a wczoraj wieczorem blada kreska 😂
Ja miałam betę zawrotne 19 po takim teście duszku 😁 a jak ruszyła z kopyta tak w dniu okresu ponad 2 tys, ale już więcej nie badam...
Dzwoniłam na nfz się umówić a Pani mówi 4 kwietnia 🤡 to jakby 9 tydz 😆 wiec zadzwoniłam też prywatnie i mi właśnie też powiedziała że najlepiej po 7 tyg jak nic się nie dzieje i tak też się umówiłam dokładnie będzie 7+1, więc 19 idę prywatnie a 4 kwietnia na nfz

Ja jestem po wizycie u prowadzącego. Ogólnie powiedział, że idzie to w dobrym kierunku, zwiększył progesteron i euthyrox. Zrobiła mi się torbiel na jajniku, okazuje się że urosły mi dwa pęcherzyki z czego jeden pękł 🥹 no szok. Kontrola 18 marca. Ogólnie już się stresuje…
Ja dzień po Tobie...ale jakoś w miarę szybko leci bo pracy w marcu mam sporo, na szczęście 😄

Dokładnie dobrze ze tak wcześnie nie idziesz bo ja właściwie żałuje że tak wcześnie poszłam bo w sumie dowiedziałam się tylko o tym małym pęcherzyku co dla mnie i tak jest dziwne ze widać pęcherzyk przy tak małej becie
B
Ja miałam betę zawrotne 19 po takim teście duszku 😁 a jak ruszyła z kopyta tak w dniu okresu ponad 2 tys, ale już więcej nie badam...
Dzwoniłam na nfz się umówić a Pani mówi 4 kwietnia 🤡 to jakby 9 tydz 😆 wiec zadzwoniłam też prywatnie i mi właśnie też powiedziała że najlepiej po 7 tyg jak nic się nie dzieje i tak też się umówiłam dokładnie będzie 7+1, więc 19 idę prywatnie a 4 kwietnia na nfz
Waszą radą też się umówiłam na NFZ 1 kwietnia. Zastanawiam się czy chodzenie do dwóch lekarzy jednocześnie to dobry pomysł?

Edit: szczególnie że na NFZ , przynajmniej w Warszawie to przydzielają jakiegoś rezydenta który dopiero się uczy.

B

Waszą radą też się umówiłam na NFZ 1 kwietnia. Zastanawiam się czy chodzenie do dwóch lekarzy jednocześnie to dobry pomysł?

Edit: szczególnie że na NFZ , przynajmniej w Warszawie to przydzielają jakiegoś rezydenta który dopiero się uczy.
Wiesz co, ja idę żeby mieć darmowe badania, bo te pierwsze badania z krwi to kosmos cenowy 🤯

reklama
Do góry