nanulika gratulacje i uściski dla mamy i dzieciąteczka :*:*:*:*:*::*:*:*:*::*
pati jednak dziecko widzisz bardziej cwane od rodzica jest :O poczuła się oszukana najwidoczniej. ponoć od pół roczku już dzieci powinny noce przesypiać, ale wiesz jak to jest...ja znam dużo dzieciąteczek które mają już rok i jeszcze nie przesypiają. a jakbyś zaczęła nie wiem to mleczko co o północy podajesz tak rozrzedzać troszkę i coraz bardziej coraz bardziej aż mała zrezygnuje...a smoczek zamiast butli nie zadziała??
dziewczyny no to ile łącznie godzin bez posiłku przez noc Wasze dzieci wytrzymują? znaczy się ile godzin w nocy przesypiają. moja czasem zaśnie już o 20.30 to dopiero o 6.30 ją karmię i nie wiem czy to nie za długa przerwa. czasami jest tak, że o 23.00 dopiero zasypia to też ją o 6.30 nakarmię, zależy jak jej dzień minie, jaka zmęczona i wogóle, wtedy zasypia czasem prędzej czasem później i zależy jak w ciągu dnia się wyśpi. a dzienne drzemki jak u Was wyglądają?? co ile godzin zasypiają szkraby, na ile godz i ile tych drzemek wychodzi łącznie. no bo u nas to różnie, średnio mała 3 godziny czuwania ma po dwa razy przeważnie. łączna ilość godzin spania w ciągu dnia wynosi od 2-4 godzin, zależy jak jej tam się chce, w dzień jest właśnie problem z drugą czy trzecią drzemką jeśli trzecia wogóle jest..nie wiem, budzi się co chwila i płacze i trzeba ją do cycka przystawiać i wtedy dalej śpi i tak potrafi co 0,5 godz się budzić, pierwsza drzemka trwa od 0,5 godz do nawet 3-3,5