reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Witam po burzowej nocy w pochmurny dzionek jutro wizyta oby było lepiej niż ostatnio mam nadzieję że łożysko przesuneło się ku górze i już zagrożenia miną ale martwi mnie jeszcze podniesione krwinki białe norma 10500 a ja mam 15670 wiem że normy są dla kobiet w moim wieku ale nie ciężarnych Pani w labolatorium powiedziała mi że często i przeważnie zawsze te biaŁE KRWINKI SIE PODNOSZĄ I NIE JEST TO COŚ ZŁEGO ALE JEDNAK POWTÓRZYŁAM BADANIE BO W CZW3ARTEK JAK ROBIŁAM TO BYŁAM W OGROMNYM STRESIE i może to przez to krwinki białe podwyższone mogą wskazywać na stany zapalne w organizmie ja czuję się super więc mam nadzieję że teraz wyjdzie dobrze zrobiłam jeszcze CRP ale w ciązy i CRP i Ob zawsze są PODWYŻSZONE W CIĄŻY WIĘC NIE WIEM CZY TO MIAŁO SENS ALE JAK JUŻ JUTRO IDĘ DO LEKARZA TO CHCĘ MIEĆ WSZYSTKIE BADANIA ZROBIONE BY NIE BYŁO NIE DOMÓWIEN sorki za duże literki

a jakie masz normy podane i ile masz tych krwinek białych ??? ja miesiąc temu miałam jeszcze wszystko w normie pierwszy raz tak mi się zdarza

Cześć dziewczyny! Co do spania to ja nie mam z tym żadnego problemu. Uwielbiam spać i zawsze sobie jakieś miejsce znajdę. Ja nadal śpię na brzuchu mimo, że faktycznie robi się coraz większy:-) Natomiast kawę rozpuszczalną uwielbiałam pić a teraz nawet nie wącham. Ja odebrałam moje wyniki bo jutro wizyta i nie jestem zadowolona. Wyniki mam prawie wszystkie poniżej normy. Co mnie bardzo zdziwiło, bo nigdy nie miałam z tym problemu a ostatnie badania miałam pół roku temu i były o wiele lepsze:-( No cóż... zobaczymy co jutro gin powie.

Nie biorę żadnych witamin ponieważ czekałam jakie wyniki będą. Ja nie jestem zwolenniczką łykania witamin. Na razie będę próbowała może w naturalny sposób je poprawić a jak się nie uda to zacznę coś łykać.

Nie biorę żadnych witamin ponieważ czekałam jakie wyniki będą. Ja nie jestem zwolenniczką łykania witamin. Na razie będę próbowała może w naturalny sposób je poprawić a jak się nie uda to zacznę coś łykać.

Olli, ja bym się na twoim miejscu nie bała witamin w takiej sytuacji. Jesli wyniki masz obnizone to znaczy, ze czegoś w organizmie brakuje. Nie zawsze tak łatwo uzupełnic niedobory w naturalny sposób.
Oczywiście zrób jak uważasz, ale jesli nie zdecydujesz się na witaminy to pamiętaj aby częściej kontrolowac wyniki.

U mnie np. mimo brania witamin (Femibion) wyszły lekkie niedobory hemoglobiny i kilku innych parametrów. Nie były to jeszcze wyniki bardzo niepokojace, ale jednak ciut poniżej normy. Dlatego też zdecydowałam sie zmienić suplement na inny (pharmaton matruelle) i mam nadzieję, że kolejne wyniki beda juz prawidłowe.

reklama
Witam Dziewczyny :) ja właśnie po śniadanku, jeszcze dopijam kawkę :)

olii myślę podobnie jak pola, że witamin nie należy się bać, tym bardziej w ciąży, Maleństwo ma jednak duże zapotrzebowanie na witaminy i sporo od nas ciągnie, stąd słabe wyniki. Ja póki co biorę Femibion.

Zastanawiam się nad kupnem tego rogala bo ostatnio naprawdę nie umiem znaleźć sobie miejsca w łożku, rzucam się z jednego boku na drugi, często ląduję na plecach z rękami za głową mimo, że wcześniej nigdy w ten sposób nie spałam.

Do góry