reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Sasanka, nie bardzo rozumiem... jeśli któraś dziewczyna napisze, że ma problem z karmieniem, mało pokarmu itp to wszystkie posty w stylu "to normalne, daj butelkę, jest super" są mile widziane na tym forum a moja oferta wsparcia i pomocy w rozwiązaniu problemu już nie??? napisałam wyraźnie, że chętnie pomogę tym, które tego chcą a Ty nadal się upierasz, że nikt tu nie chce mojego mądrzenia...

Bo ja niestety na forum tylko takie "rady" dostawałam. Daj butelkę, daj butelkę, daj butelkę... a pierwsza podana butelka podana w pierwszych miesiącach to w większości przypadków początek końca naturalnego karmienia. Tego nie chciałam. Pomoc przyszła ze strony położnych, lekarzy oraz właśnie przyjaciół i rodziny. Otrzymałam ogromne wsparcie i dużo mądrych rad. Czuję, że jestem to winna innym tak jak ja wtedy zagubionym dziewczynom (chcącym karmić).

Dlatego chcę by dziewczyny wiedziały, że jeśli będą chciały karmić, a będą miały jakiś problem i będą potrzebować o tym pogadać i taką pomoc ode mnie zawsze otrzymają. Poszukamy razem profesjonalnego wsparcia w pobliżu miejsca zamieszkania. Napiszę coś z moich własnych doświadczeń jeśli się na cokolwiek przydadzą. Może rzeczywiście lepiej, żeby pisały na PRIV, po co się mają narażać na nieprzyjemne komentarze...

to tyle w temacie...

reklama
Hej!

jejku Was nadrobic to jest szok normalnie :-D:-D

Fillifionka - ja tez mam nisko osadzone lozysko,ale lekarka powiedziala,ze jeszcze sie przejmowac nie bedziemy,bo zazwyczaj podchodzi do gory. Mnie tez czasami ciagnie no i nosze mojego Brzdaca (prawie 11,5 kg),bo musze czasami. Nie martw sie! bedzie ok!

Jannet-ka i Pola - gratki z udanych wizyt!

Alicja - super,ze chociaz ktos mnie zrozumial z tym kozuszkiem :-D oto wlasnie mi chodzilo....

Olinkaa - gratuluje Synusia! Synkowie sa najlepsi:-D

Nanulika - jestesmy z Toba

Pozdrowienia!

La Mari - ja chcę Twojego "mądrzenia" ;-). wydaje mi się też że między innymi taka jest idea forum, żeby się wymienić doświadczeniami. przecież nie każdy musi czytać wszystko, stworzy się osobny wątek karmienia piersią i która będzie chciała to będzie czytała, ja np. nie jestem jeszcze na etapie kupowania rzeczy dla maluszka i dlatego nie wchodzę w wątek kompletowania wyprawki, ale przecież nikomu tego nie bronię. i wcale nie uważam że jako przyszła matka będę wiedziała najlepiej co jest dla mojego dziecka najlepsze, wręcz przeciwnie nie mam doświadczenia i chętnie posłucham opinii innych :-):-):-)

Pola i Jannet-ka gratuluję!!

Filifionka nie martw się, wszystko będzie dobrze! Tylko myśl pozytywnie!

Ostatnio pisałyście o bólach i kłuciach i dziś w pracy mnie trochę bolało podbrzusze, głównie w pachwinach, ciągnęło mnie coś, czasem też mnie zakłuje.

Nanulika dopiero teraz doczytałam... to strasznie smutne :( dobrze, że macie pomoc psychologa, przynajmniej trochę pomoże Wam w tej sytuacji o ile jakoś można. Najgorzej, że najtrudniejsze przed Tobą :( Trzymaj się !!!

Ostatnia edycja:
sunovia gratulacje dla przyjaciółki :) moja też jest teraz w 11 tc i dodatkowo jej druga przyjaciółka też jest w 15 tc więc jest nas trzy :)

ja bardzo chętnie czytam wszelkie rady osób doświadczonych :)

Lola hmmm sama nie wiem co robić ale chyba tak czy siak pojdę do polskiej kliniki bo bardzo ufam mojemu lekarzowi :)

bett, mysle ze to bardzo dobry pomysl, zeby (jak nadejdzie pora) zalozyc watek o karmieniu naturalnym (i jak bedzie potrzeba to tez o butelkowym) i kazdy sobie wybierze, co go interesuje :) ja tez chetnie podziele sie doswiadczeniami i skorzystam z rad w razie klopotow :)

ehh.. obejrzalam "ugotowani" i znowu jestem glodna! :)

dostałam zaproszenie do listopadówek ale nie wiem jak tam potem sie wchodzi bo chyba niewidoczne to jest i nic tam nie widze sa jakies działy czy co bo głupia jestem w tym temacie :) poprosze o wskazówki doświadczone w tych tematach zamknietych i to zamknięte jest ????

Qwas- zrobisz jak uważasz co jest dla Ciebie najlepsze. Ja tez sie umowilam właśnie do polskiej kliniki na jutro na 18 mimo, ze 2 tyg temu miałam prenetalne usg i za 2 tyg mam kolejne USG . Jednak cały czas mnie martwi to , ze tutaj nie robią badania ginekologicznego w ciąży co jest tez ważne bo na podstawie tego gin sprawdza jaki jest stan szyjki macicy itd. Pewnie przy okazji zrobi mi USG . Trochę sie bałam , ze za często bede miec robione ale wyczytałam , ze niby nie szkodzi dzidzi. Może nawet jutro powie mi płeć dzieci:)

Nela, Majowkaa gratuluje udanych wizyt ! :-) a gdzie zdjęcia?

Majowkaa łożysko na przedniej ścianie z tego co wiem jest ok, ale nie mam pojęcia co to "echostruktury płodu", najważniejsze, że prawidłowe :-)

Arthatee a jak tam Twoja wizyta?

reklama
[FONT=&quot]Witaj [FONT=&quot]Happy Ana[/FONT].[/FONT]
[FONT=&quot]Qwas ja mam to samo, dojście na 3 piętro już w tej chwili to koszmar, co będzie dalej [/FONT]L[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]La Mari jako, że to nasze pierwsze maleństwo bardzo chciałabym karmić piersią (nawet mi się to śni [/FONT]J[FONT=&quot]) więc w razie jakichkolwiek problemów na pewno się u Ciebię odmelduję.

Niestety,[/FONT]
[FONT=&quot] *Alicja* nie mam zdjęcia. Byłam dziś u innego Gina. Mój gin ma operację i przez 2 miesiące będę chodzić do innego. Ten nowy jest fajny, nawet nie wiem czy nie lepszy.[/FONT]

[FONT=&quot]
[/FONT]

Do góry