reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Margana a nie próbujesz jakiś domowych sposobów na przyspieszenie akcji?? bo z tego co widzę to naszym koleżankom pomógł seksik :tak::-D
mój pierwszy poród trwał 17h i mam ogromną nadzieje że tym razem będzie trochę krócej ,żeby chociaż w dzień rodzić a nie w nocy

reklama
AniaSm wiesz co,nie wiem właśnie czy to dobry pomysł z seksem jak jest już jakieś rozwarcie:confused:
Ale w poniedziałek planujemy generalne sprzątanie. Mąż mówi, ze sam sie tym zajmie, ale myślę, ze mu pomogę;-)

No własnie nie zapytałam:baffled: Ale juz wytrzymam do tego czwartku;-)
A z tym sprzątaniem to ja i tak nie poszaleję, bo ledwo chodzę, wiec spokojnie:-) Najwyżej pościeram kurze z dolnych półek i tyle;-)

no cóż ja myłam podłogę na kolanach ale niestety nic to mi nie dało oprócz dwóch wielkich siniaków :-D:-D:-D od tej masy ciała którą wtedy miałam , tym razem nie wiem czy będe robić coś więcej poza czekaniem , no chyba że już nie będe mogła wytrzymać bo z samopoczuciem coraz gorzej a i młody daje mi nieraz mocno popalić

Cześć dziewczynki,
ale jestem w szoku, nie było mnie caly dzień, wchodzę a tu taka niespodzianka....:szok:
gratuluje rozpakowanym maminką no i trzymam kciuki za onanana- obyś wróciła z córeczką już :-)

jak tak dalej pójdzie to ja zostanę sama tutaj, bo u mnie to nic na razie nie wskazuje na to żeby coś się miało zacząć dziać,ale we wtorek idę na wizytę do doktorka to się dowiem co tam się u mnie dzieję,a jak nie to będę pewnie w samotności czekać na 29 listopada hehe :tak:

miłej i spokojnej nocki Wam życzę

margana przeleci do czwartku ja jutro idę pogadać jeszcze z położ. bo nadal ma wątpliwośći co ze mną a do środy to nie liczę na skurcze :( a nie chce iść z doskoku bo boję się że nie trafie na dobrego lekarza posprzątalam pokoik małej który w pełni urządzony :)))) 3 razy umyłam podłogę co prawda mopem popijając liście z malin i nic echo skurczy!!! czuję że moja figurka i zdrowe cielsko nie wypuści tak szybko jak miałam nadzieję córki na świat :( wiec margana trzymam kciuki byś za długo się nie męczyła swoją drogą jakbym miała dom wylizać na kolanach i okna pomyć to bym rady nie dała tak mi ciężko mimo że b.długo pracowałam jak się wkurzę to w pon skoczę do pracy jeszcze by nie myśleć -do tego nie dopytałam się jak mnie natną przy cc czy na bikini ? bo się okazuję że tną jeszcze od pępka w dół :(
onanana trzymaj się dzielnie będzie si wierzymy w Ciebie pochodź może trochę pomasuj piersi może się coś ruszy szybciej

2Mycha1 ja chyba będę razem z Tobą, bo termin też mam na koniec listopada-26,a też nie czuję, żeby coś się miało dziać wcześniej, ponoć po mojej szyjce też to widać :-)

Kati82 powiem szczerze ze zaskakujesz mnie informacjami...
Ciecie pionowe wykonuje się jedynie jeżeli cięcie jest wykonywane nagle i trzeba dziecko wydobyć bardzo szybko bo np. spada jego tętno (ale to tez naprawde rzadko!!!). No i oczywiscie jeżeli trafi się na niedouczonege lekarza, który nie wie jak zrobic ciecie poziome. Lepsze jest w każdym razie poziome bo szybciej sie goi, rzadziej powstają bliznowce i mniej komplikacji jest, ale jest ciut trudniejsze dla lekarza.

Ostatnia edycja:
reklama
Kati82 powiem szczerze ze zaskakujesz mnie informacjami...
Ciecie pionowe wykonuje się jedynie jeżeli cięcie jest wykonywane nagle i trzeba dziecko wydobyć bardzo szybko bo np. spada jego tętno (ale to tez naprawde rzadko!!!). No i oczywiscie jeżeli trafi się na niedouczonege lekarza, który nie wie jak zrobic ciecie poziome. Lepsze jest w każdym razie poziome bo szybciej sie goi, rzadziej powstają bliznowce i mniej komplikacji jest, ale jest ciut trudniejsze dla lekarza.
wiesz jedna z nas tak miała i to dlatego trochę się wystraszylam bo myślałam że to bardzo stara metoda ale pewno tam była sytuacja podbramkowa , a ja mam w macicy ponoć też te żylaki wiec zaczęłam dumać czy aby na pewno natną mnie na bikini wolę się zapytać bo jak się przygotuję psych. to jakoś bym to przetrawiła ach ile to człowiek musi się na główkować kiedyś ludzie żyli w ciemnocie i też było dobrze a my obcykane i potem mamy stresa :)

Do góry