reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

no ja przed ciążą standardowo kwas foliowy i też w ciąży.

bryszka ja tez bym mogła chodzić cały czas w ciąży, mimo iż nie wiem co czeka mnie dalej bo to pierwsza dzidzia. ale tak jak już pisałam czuje się rewelacyjnie (odpukać), zero różnych ciążowych dolegliwości, mimo częstego biegania do toalety ale to tez dopiero nie dawno się ujawniło i częściej jem. nie wiedziałam że można tak fajnie ciąże znosić:)

reklama
Ja też biorę Pharmaton Matruelle i kwas foliowy :-)
Na dolegliwości w ciąży narazie nie mogę narzekać, niewielkie mdłości, zero wymiotów, na początku przez 6 tyg.dokuczał mi krzyż, ale samo przeszło. Od dwóch nocy latam siku 3 razy, tak zwykle 2 razy. Zawsze myślałam, że gorzej będę znosić ciążę.

Ale moja malutka dziś szaleje ..:-)chyba dlatego że dziś weszłyśmy w 20 tydzień...hehhe
ja biorę feminital N

Cześć dziewczyny!

Parę dni mnie tu nie było z powodu przeprowadzki, ale już powoli dobiega końca! :-D:-):-) Tzn. już się przeprowadziliśmy i teraz się urządzamy w nowym domku. :-) Strasznie dużo mamy miejsca i jest po prostu super! :happy2::happy2:

Nie mam szans na nadrobienie Waszej produkcji. Mam nadzieję, ze u Was wszystko OK! Mamy więcej dziewczynek na wątku? Ja poznam płeć za 2 tyg. i już się nie mogę doczekać! :-):happy: Mój M. już bardzo bardzo by chciał wiedzieć. :happy: Rodzinka też czeka w napięciu. :-)

A macie już postanowione imionka?

mary beth dziewczyny pisaly o imionach akurat przez te dni co ciebie nie bylo. zdaje sie ze juz prawie kazda mama ma jakies typy. Ja bede sie decydowac jak poznam płeć.

dziewczynki a która zna juz płeć i jakie ma zachcianki albo dolegliwości? :)

Ja już wiem, że będzie dziewczynka. Zachcianek nie mam żadnych, bo od samego początku bardzo wymiotowałam, teraz już rzedziej, ale jeszcze robi mi się momentami niedobrze. Także nie mam za bardzo na nic ochoty...No może jedynie na owoce, ale to nie zachcianka, bo zawsze lubiłam...

Helouuuuu kochane:)
Niech to szlag, na chwilę ok 10 tej wyłączyli prąd i od tamtej pory aż do teraz nie miałam neta!
Jeździłam wczoraj z klimą i dziś jestem załatwiona, mam katar (myślałam, że to ciąg dalszy alergii, ale definitywnie się przeziębiłam!).
Witam nową ciężarówkę moncia86 fajnie, że do nas dołączyłaś - co do witamin to od końca 1 trymestru biorę Pharmaton Matruelle- jest ok;-)
Ja na obiad dziś zrobiłam zupkę pieczarkową z lanym ciachem, a na drugie młoda kapustka (w Tesco 0,90 gr za sztukę - ja znowu o tym Tesco, powinni mi za reklamę płacić:-D) z koperkiem, jajucho sadzone i ziemniaczki, jestem objedzona jak stonka wyglądam :-D

reklama
Laski produkcja postow jest zastraszajaca:d ja zdazylam sie obudzic posiedziec u rodzicow w ogordku i nadrabianie zaleglosci zajelo mi ponad godzine:D:D:D:

Strach mnie ogarnia jak myślę sobie o nieodpowiedzialności innych ludzi... A czy któraś z Was myślała o adapterach do pasów w aucie? Bo czeka mnie podróż z Gdańska do Warszawy za parę tygodni a już 2 mce temu czułam lekki dyskomfort na tym samym odcinku i chciałabym wiedzieć, czy może mi któraś coś polecić :)
ja myslalam o adapterze ale zanim mialam kupic stwierdzilam ze sprawdze swoj patent na reklamowke. Otoz zawilam reklamowke na dolna czesc pasa za uska taka petelke jakby robie i jak sie zapinam to siatke podkladam pod tylek tzn siadam na niej lub pod noge i tez nie uciskaja mnie dolne pasy. Jak jestem pasazerem to po prostu reka sobie przytrzymuje pasy zeby nie zawadzaly:) Ze zadzialalo to nie kupialm adaptera:) Jest mi wygodnie i nie uciska brzuszka:) Dziewczyny maja jeszcze taki patent ze zapinaja pasy przed wejsciem do auta i ten gorny pas tylko przez glowe przeciskaja a na dolnym siadaja.

Witam serdecznie wszystkie Mamusie :)

Właśnie przyjechałam z ryneczku (zakupy z mężem, bo trochę tego było) i powiem Wam dziewczyny, że jestem załamana cenami warzyw i owoców. Zostawiałam na targu 60 zł za trochę włoszczyzny, ziemniaki, banany, czereśnie, trochę truskawek, troszkę zieleniny...takie tam, nic szczególnego. A moi chłopcy omiotą to w 2 dni, a co to będzie jak będę miała 3 mężczyzn w domu :szok:
Nie wiem czy mnie się wydaje, czy to wszystko w tym roku ma takie wygórowane ceny.
kurde to prawda ze drogo, raz ze ceny po prostu skoczyly dwa moze totez skutek tej paniki z E-coli. Ja w kazdym razie ogorkow nie jem:D:D:D

hej dziewczyny :) jestem tu nowa można się dołączyc?
mysle ze nie ma przeciwskazan;)

Dziewczyny a Wy jakieś witaminy bierzecie? bo mi lekarz na razie nic nie mówił (no chyba że teraz w pon powie) no i nie wiem czy sama mogę coś brać. ewentualnie co polecacie?
ja mam Pharmaton Maturelle, nimfi mnie zainspirowala:) przeczytalam sklad i uznalam ze jest idealny:) ma wystarczajaco jak dla mnie witaminy A i duzo jodu a do tego kwasy omega i dha:) no i pachnie pieknie czekolada:) do tego dwa razy dziennie lykam Magnez z B6:) a reszte lekow mam juz odlozonych:) kwasu foliowego juz nie musze, duphastonu juz nie musze tylko clexane mi zostal ale to jeszcze dwa tygodnie i juz:)

dziewczynki a która zna juz płeć i jakie ma zachcianki albo dolegliwości? :)
moncia poczytaj sobie wszystkie posty nizej tam jest mnostwo informacji o nas:)

Ja nie mam jakis specjalnych zachcianek ale zauwazylam ze coraz czesciej glodna chodze:D:D:D nie mam tez zadnych ciazowych przypadlosci ktore bylyby uciazliwe;) no, poza szybszym meczeniem sie, czasami bolami plecow i kluciem badz lekkim ciagnieciem brzucha:) tak to od poczatku ciazy czuje sie super:)

Dziewczyny u nas sie kula burza i sie nie moze przekulac....powialo, pogrzmialo nie spadl deszcz tylko grzmi i wiatr troche sie zerwal a powietrze tez jakies extra super rzeskie sie nie zrobilo....no ale i tak jest lepiej niz rano bo rano to czulam jak mozg mi sie topi...

Do góry