reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2011

Dziewczyny dzisiejszej nocy rodzina sie zmowila przeciwko mnie chyba :-( Chłopaki zasneli wczoraj wczesniej bo juz po 20, a co za tym idzie pierwsze karmienie Kuby wypadlo mi o 1 w nocy. z tym ze ja do 23 nie moglam spac spokojnie bpo maz naprawial komp. Dalsza czesc nocy po karmieniu o 1 wygladala tak ze o 4 obudzil mnie Kuba swoim wierceniem, pozniej o 5 chcial juz jesc. Takze przed 6 obudzil sie Maciek, potem maz szedl do pracy i tak... nie mam dalej spania .
:-(
To ja juz wole jak sie wszystcy kladziemy razem po 22 spac, bo przynajmniej mam te kilka godzin spokoju.

niuninia masz na mysli to becikowe z zasilkow rodzinnych? My juz je mamy ;) fajna sprawa zeby jakos pociagnac koniec z koncem. licze ze wam sie uda.

Ostatnia edycja:
reklama
mini mini wydało 3 płyty z kołysankami :tak:

Moj starszy syn uwielbia te piosenki ;) i nie tylko kolysanki
andrzelika a ja mam jeszcze takie stare i dobre kolysanki sprzed lat do ktorych ja sama zasypialam. Maz kiedys sciagnaol z neta.
Ale w sumie do usypiania ich nie uzywalam. Mo Maciek przez pewna chwile mial taki czas ze zasypial przy piosence z fimu "Uwierz w ducha"
Unchained Melody The Righteous Brothers - Uwierz w ducha. - YouTube
Puszczalam mu na zmiane jeszcze z inna ale nie pamietam juz jaka.

ponko
wspolczuje problemow. Ja z moim mezem przy pierwszym dziecku tez mialam mnustwo klutni o kase. A mieszkalismy jeszcze z moja mama zeby latwiej nam bylo finansowo. Tylko ze wtedy w jego glowie jeszcze siedzialy takie egoistyczne mysli zeby wydac kase na piwo czy na swoje przyjemnosci a nie nasz dom i nasza rodzine. Byl strasznie niedojrzaly te 3 latat temu.
Zmienilo sie to teraz przy drugim dziecku i gdy mieszkami sami i po prostu musimy zwiazac koniec z koncem bez niczyjej pomocy finansowej.

anek tak mysle ze aby spokojnie dziecko zanselo trzeba najpierw zlokalizowac problem - powod dla ktorego nie chce spac. Jesli masz juz wyciszenie, spokojny nastroj wieczorem a dziecko nadal placze gdy je odlozysz staraj sie poobserwowac dlaczego tak jest?
Pisalas ze zasnela po 4 karmieniu z rzedu? Czy jest mozliwe ze sie nie najada? Moj Maciek taki byl niespokojny do spania gdy karmilam go tylko piersia. I chcial wisiec caly czas na piersi. Jak mial 3 msc juz bylo oczywistym dla mnie ze sie nie najada i stad jego zle spanie. malo przybral na wadze wiec MM poszlo w ruch i nagle dziecko o wiele spokojniejsze sie zrobilo. \
Teraz z Kuba mialam podonnie. Przy dokarmianiu MM spi spokojniej, bo tez nie dostawal tyle mleka z piersi ile potrzebowal.
A jesli nie to jest problemem tylko np bol brzuszka, to z jakiego powodu? Jesli probowalas roznych sposobow na kolki i nic nie dziala, i dziecko placze wieczorami dobrze zapytac pediatry bo moze to jakas wieksza dolegliwosc np nietolerancja laktozy, czy alergia.

Ostatnia edycja:
Nimfii współczuję nieprzespanej nocy... nie masz lekko z tymi facetami!!

Moja mała wynagrodziła mi wczorajszy dzień (który cały przemarudziła) bo w noc spała nieprzerwanie od godz ok 22 do 7:30:-):-):-)
Teraz leży w łóżeczku ale coś "gada" więc nie wiem czy jeszcze pośpi...

Hej!!
u nas nocka normalna :-) karmienie co 3 godziny. Synek przyszedl po 2 do nas i spal juz z nami, bo strasznie wiało i dalej wieje, wiec bał sie spac sam w pokoju. Mała miała problem z zasnieciem, dałam jej 50ml mleka modyfikowanego (zjadla polowe) ale jak zobaczyla cyca to az sie usmiechnela i tak sobie jadla,jadla przez dobre 15 minut, pozniej do lozeczka, 15 minut drzemki i znow pobudka, pożaliła sie troche, ale wziełam ja sobie na brzuszek. wtuliła sie tak ładnie po czym zasnela o 23 i spala do 2.30. Zauważyłam ze na wieczór po witaminie D robi sie taka krecąca.
Nimfii fajny ten lapotop, nawet taki u kogos widzialam...my nie mamy mini mini w naszym pakiecie TV :-( ale zawsze jak jestesmy w polsce u Rodzicow to leci non stop. Moj Synus naszczescie zjada zupy, aczkolwiek dwie na zmiane rosol i pomidorówka. Moze jak pojdzie do przedszkola to zacznie jesc wszystko?
Margo masz racje, zeby Małej nie narażac na zarazki w przychodni. My bylismy z Nasza Malutka w trzeciej dobie zycia bo jej si epepek paskudził i tam musiala sie zarazić, bo po dwoch dniach miala katar, pozniej kaszel a pozniej szpital :-( do dzisiaj ma katar, ale tak bardzo głeboko, ze go sluchac ale nie widać. wydaje mi sie ze to pozostalosc po zapaleniu pluc. Ja codziennie rano pskiam sola, klade Mała na brzuch na 5 minut i wyciagam to co splynie. pozniej to powtarzam o 16. Niewiele tego wyciagam, pamietam ze przed jej choroba było tego całe mnostwo - cale mnostwo zielonych gilaczkow. Wiec obserwuj narazie Malutką
Onanana to sie wyspałyscie niesamowicie mocno :-) kochana Majeczka.
Niuniunia trzymamy kciuki za Wasze dodatkowe becikowe.
Ponko moj Mąż to bardzo podobny typ. Skarpeta taka ze niego, ze hej. ale powiem Ci ze po 8 latach bycia znim jestem szczesliwa, bo jakbysmy oboje byli rozrzutni jak ja zylibysmy na bieżaco Faceci nie reaguja na takie rzeczy jak remont, trzeba cos kupic do domu. ale jesli chodiz o nowy samochod, telefon, aparat to na to sa zawsze pieniadze :-)

lece bo Niedzwiedz wstał. udaneog dzionka

cześć dziewczyny, my dziś wybieramy się na pierwsze szczepienia (6 t ż). Mam nadzieję, że nie będzie naszego malucha bolało i wszystko pójdzie dobrze. Dziś od 3 mamy pobudkę bo naszego maluszka bolał brzuch, więc trzeba było go trochę ponosić na rękach. Ale już jest lepiej, no nic może odeśpię w dzień.

Anek u nas jest ten sam problem po wieczornej kapieli i karmieniu wygaszamy swiatło przyciszamy tv i staram sie uspic Zuzie i wtedy sie zaczyna płacz jak nie wiem co dopiero na rękach sie wycisza a wiedze ze jest mega zmeczona i spiaca tylko tak marudzi. Nie wiem co jej sie poprzestawiało bo wczesniej było ok a teraz masakra.
ponko mam nadzieje ze dojdziecie do porozumienia,głowa do góry:-)
margo przykro mi z powodu choroby siostry mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej.Dobrze ze ma Was i ma kto ją wspierac.
Nimfii faktycznie faceci dali ci popalic musisz to sobie jakos odbic:-)

Na dodatek chlopaki sie wyspali bo do 9 spali :sorry: Tylko ze od 4 na zmiane kazdy z nich sie wiercil i czegos chcial, wiec tylko ja jestem stratna na tej nocy, bo juz od 7 na nogach. Nie dalam rady nawet polezec, bo ciezko jak dzieci sie wybudzaja co chwile.

anus
sama nie wiem jak to bedzie w przedszkolu z jedzeniem. Az strach pomyslec, bo moja kuzynka tez byla takim niejadkiem i w przedszkolu nie tknela nic doslownie, a jak wrocila do domu to sie rzucala na suchy chleb bo byla glodna :( Mam jeszcze 9msc zeby jakos uregulowac te obiadu. Ja bym chciala zeby choc troszke poprobowal, a on zawsze sie bawi jedzneiem jak mu naloze. Najlepsza zabawe ma z ziewmniakami ktore naklada na kotleta - ale zjesc nie chce.

A z bajek to ostatnio rzadzi u Nas Klub Myszki miki puszczany z Youtube :-)

asia
zastanawiam sie jak tutaj odpoczac, bo w ciagu dnia nie mam szans ;-) Jedyne wyjscie to wyslac Macka na dzien do babci a wtedy troche relaksu moje, bo Kuba przesypia wiekszosc dnia to ja razem z nim :p

Poki co strzele sobie 3 łyki kawy rozpuszczalnej i dostane powera na pol dnia :)
Ja kawki niemal w ogole nie pijam, i ostatnio jak wypilam 3 łyki w Wigilie to w nocy mi sie spac nie chcialo.

Ostatnia edycja:
Onanana, nie jedziemy bo... nas nie stać :-D no to tyle rozmowy na ten temat :-p ja znalazłam ofertę, wszystko załatwiałam, dzwoniłam do biura bo jedziemy z małym dzieckiem... a tu nagle ucięcie tematu, że nie mamy kasy :szok: No i tak ostatnio jest ze wszystkim. Nie mówię już o tym, że to rodzice A. nam płacą za rachunki wszystkie, bo nam potem przecież nic by nie zostało... Nikogo nie obchodzi moje zdanie, mój A. bierze, bo dają. Ach, można w nieskończoność ciągnąć dyskusję na ten temat. Jak moja siostra to usłyszała (że nie stać nas na remont), to złapała się za głowę. Nie dziwię się ;-)

Wczoraj się pokłóciliśmy bardzo mocno, ale jakoś doszliśmy do porozumienia. Mam nadzieję, że będzie tylko dobrze.

Nimfii,ja mam tak samo w nocy, niby śpi długo, ale mimo wszystko wybudza się dość często, a między 7 a 10 muszę na siłę go zmuszać do zasypiania (sesje na pół godziny) bo bym chodziła jak trupek. I zdaję sobie sprawę, że dwójki dzieci się już tak nie da.

niuniunia,ponko- wiem jak to jest spłacać długi mi jeszcze może mamy z 5tys takich na już przez głupiego pacana który zrobił nas w balona i zostanie nam wtedy tylko kredyt i opłaty będzie lżej, bo tak tragedia jest totalna. A nam nikt nie pomaga, bo rodzicą też nie jest łatwo...

Niuniunia- A jak tam twoje paluszki???

Nimfii- no ja właśnie muszę małemu coś zgrać i codziennie puszczać przed snem żeby się nauczył i sam później przy tej melodi usypiał jak będzie większy.

Mój maluszek wczoraj usnął 1 w nocy bo miał chęć na zabawe :p teraz śpi bąk w wózku

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak przychodzą do Was znajomi oglądać dzieciaczki to przygotowujecie jakąś wyżerkę?? czy kawa, ciasto??

Do góry