reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Widzę ze ciocia Patrycja już przekazała informacje,dziekuje
A wieć kochane mój synuś robi sobie z mamusi niezłe jaja.
Takie rwanie ze szokkkkkkkkk,byłam przekonana ze to sie zaczyna,jeszcze takiego bólu nie miałam,jak by ktoś wyrywał mi jajniki i wszystkie narządy rodcze okropne,po kapieli liczyłam skurcze ktore słabły i tak usnełam,i teraz sie obudziłam i jest juz ok.

Malinois i Anulka trzymam kciuki za Was dziś

reklama
ja zwariuje chyba no, nie wiem co robic czy jechac i niech mnie zbadaja- nie lubie panikowac i nie chce wyjsc na panikare na pogotowiu:sorry2: gdybym byla pewna ze to ten czop to bym spokojnie czekala do skurczow a tak- nie wiem co to bylo i czy to przypadkiem nie cos groznego:-:)-:)-:)-(help

Moim zdaniem nie ma co panikowac, stres nie sluzy Twojemu dzieciatku. Poczekaj i poobserwuj, moze to faktycznie ten slynny sluz - jesli tak to w krotce wyjdzie ci go wiecej i gestszy, a jesli to nie sluz to poprostu twoja macica zaczela sie rozszerzac mimo ze ty nic nie czujesz i naczynka w srodku mogly popekac i stad ta krew. Dopiero jak mocniej zaczniesz krwawic to radze pojechac.
Ja w niedziele mialam lekkie krwawienie, lacznie ze skrzepami krwi, ale dzisiaj bylam u poloznej i powiedziala ze wszsytko w porzadku, ze to normalne a skrzep mi sie zrobil dlatego ze jestem teraz przeziebiona.
Tak wiec nie ma sie co przejmowac.

Kathhe na moje weź telefon i zadzwoń na izbę położniczą w szpitalu w którym bedziesz rodzić,lub dzwoń do swojego lekarza do przychodni.Nie wolno pozostawiać tego bez konsultacji lekarskiej.
Krew lub zabarwienie krwią nigdy nie jest normalną oznaką.Wiec kochana dzwoń i nie siedz dłuzej i sie nie zastanawiaj!

Widzę ze ciocia Patrycja już przekazała informacje,dziekuje
A wieć kochane mój synuś robi sobie z mamusi niezłe jaja.
Takie rwanie ze szokkkkkkkkk,byłam przekonana ze to sie zaczyna,jeszcze takiego bólu nie miałam,jak by ktoś wyrywał mi jajniki i wszystkie narządy rodcze okropne,po kapieli liczyłam skurcze ktore słabły i tak usnełam,i teraz sie obudziłam i jest juz ok.

Malinois i Anulka trzymam kciuki za Was dziś
szkoda a juz myslalam ze jeste w trakcie no coz ale maly sie juz szykuje
o tych bolach to chyba wiem o co ci chodzi jakby ktos wyrywal i nozem cial
i w kazdej pozycji jest zle ... ja mam odpewnego czasu tak wieczorami
ale po jakims czasie przechodzi

women juz wszystkie bylysmy chyba z Toba na porodowce ;-)

kathe, spokojnie
z tego co piszesz to bardzo prawdopodobne ze to czop
ale od wyjscia czopu do porodu moze Cie dzielic albo dzien albo tydzien
ze COS zaczyna sie dziac znakiem sa REGULARNE skurcze, ktore nie ustaja ani nie slabna
w moim przypadku po odejsciu czopa ( ktory wcale nie byla jakims wielkim zlogiem sluzu ) minely 24h nim maly byl na swiecie ale znam dziewczyny ktorym czop odszedl np na 5 dni przed
takze wyluzuj sie i czekaj co bedzie dalej
poloz sie, napij herbatki, moze wez kapiel i pro forma dorzuc reszte rzeczy do torby ale nie nakrecaj sie ze to juz i ze przeoczysz albo cos :no: tego sie NIE DA przeoczyc :-p
nic zlego sie nie dzieje
a jesli moja odp Cie nic nie uspokoila to zadzwon na izbe przyjec do szpitala i zapytaj poloznej

uszy do gory :tak:

a co do prób to pewnie:-) ja sie wykąpałam w pieknych olejkach:-) cudnie pachnących hehehe :-)
a co do końca dnia nadzieje trzeba mieć:-) :-)

dzieki za link, juz mam swoj wlasny suwaczek hihi :-D
a co do sposobow na wywolanie ciazy to slyszalam (oprocz tych co wczesniej wymienilyscie) ze herbatka z malinek pomaga, ale oczywiscie trzeba pic pare dni, jeden raz nie starczy, i tak samo jest dobra juz po...pomaga w skurczaniu sie macicy i szybszym powrocie do wagi sprzed ciazy. Tak wiec zycze powodzenia !!!

no Wisienka suwaczek piękny:-)

WOmen kurde no ja bylam pewna że śigasz juz na porodówke.......:-)

Bo jak nas tak będziecie z Doriankiem straszyć to w końcu wam nei uwierzymy:-) heheh a tak serio to kurde jak PAti napisała że rodzisz to chyba zaczął mnie brzuch boleś:-) i co chwile sprawdzałam BB czy Pati cos nowego wpisała:-)

Kathe jak już sie dowiesz to daj znać:-) ale tak jak mówi Sugar uszka do góry:-) to napewno ten czop:-)

reklama
dzieki dziewczyny za odp, uspokoily mnie:tak: narazie obserwuje ruchy malenstwa i jest wszystko ok, troszke brzuch pobolewa ale bardzo delikatnie i nieregularnie. Poczekam,poobserwuje siebie do jutra i w razie czego pojade do przychodni:tak:
Jeszcze raz dzieki :-) fajnie ze jestescie;-)

Do góry