reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

bira...a jak u Ciebie z porodem?
podjęliscie decyzję w związku z wywołaniem?:-)

Jesteśmy absolutnie zdecydowani. Chyba, ze szyjka nie zacznie się skracać wcześniej, to lekarz powiedział mi, że będę musiała odczekac kilka dni. Jutro mam gina, zobaczymy co tam u młodej słychać a od wtorku odstawiam fenoterol. W każdym razie w obecnej sytuacji raczej każdy dzień obecności mojego meża w domu będzie na wagę złota, dlatego nie chcę przeciągać. To będzie w sumie tylko kilka dni..
dzięki anineczko,mam nadzieje ze tak będzie;-):-)

becikowe wypłaca Urząd Miasta i dodatkowy tysiąc MOPS:rofl2:

Ja myśalłam, ze becikowe wypłaca tylko MOPS, o UM nic nie wiedziałam. Muszę dopytać...

reklama
Jesteśmy absolutnie zdecydowani. Chyba, ze szyjka nie zacznie się skracać wcześniej, to lekarz powiedział mi, że będę musiała odczekac kilka dni. Jutro mam gina, zobaczymy co tam u młodej słychać a od wtorku odstawiam fenoterol. W każdym razie w obecnej sytuacji raczej każdy dzień obecności mojego meża w domu będzie na wagę złota, dlatego nie chcę przeciągać. To będzie w sumie tylko kilka dni..

Ja myśalłam, ze becikowe wypłaca tylko MOPS, o UM nic nie wiedziałam. Muszę dopytać...
MOPS wypłaca jedynie ten tysiąc jeśli dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 504zł, a becikowe UM jako jednorazowy dodatek do zasiłku rodzinnego:tak::tak::tak:+ u nas w Bydgoszczy dodatkowy 1000 dla kazdej bydgoszczanki

mnie dzisiaj cały dzien brzuch boli,
twardy i momentami skurcze mnie łapią
dzwoniłam do połoznej i jutro rano przyjedzie do mnie
zbada mnie i zobaczymy
jak szyjka obnizona to biore przyspieszacze:-):-p

heeeeeej

ale dzis rozleniwiona jestem, przespalam i przelezalam prawie cale popoludnie

dziewczyny ja nie wiem czy dobrze robie z ta posciela do wozka. Mam w wozeczku juz cos takiego jak kombinezon. Tzn do wozka wklada sie takie COS co mozna wyciagac z wozka. Jest zapinane na zamek i ma raczki by dziecko w tym przenosic. Taki dodatek do wozka. A wogole to dostalam jeden kombinezon i takie z koca grube jakby kombinezon na zamek zapinane. Cos jak pajacyk bez nozek z kapturkiem. Pomyslalam, ze posciel sie przyda... a jak nie to trudno. 15zl na allegro wiec nie majatek :-p:-D Hmm... TZN KOCHANE POSZEWKA na posciel sorki :laugh2: bo posciel do wozka tez dostalam. Rodzice trzymali to po mnie. Ja tym do chrztu szlam. Taki becik to byl z 2 czesci zlozony. Teraz bedzie mi sluzyc jako kolderka do wozeczka i pod maluszka. Pasuje idealnie :tak::-D Heh... to ma juz 26 lat hehehe... i nadal w dobrym stanie :-D;-)

mirka mnie tez maluszek naciska na dole i kopie w zeberka... Chcialbym juz urodzic. Zaczynam sie zastanawiac ktora bedzie pierwsza z nas (jeden dzien roznicy) :-p:-D Maz sie smieje, ze ten alarm przedwczesnym porodem u mnie to byl falszywy, ze maluch "wyjdzie" po rodzicach czyli 2 tyg po terminie. Bo jak i ja tak i moj mezus to liniwce od dnia poczecia :zawstydzona/y::-D Urodzeni 2 tyg po terminie jestesmy :laugh2: No ale zobaczymy. Zaczely mi jakies zylki wychodzic na brzuszku. Tzn przez skore widze je... to nie zylaki czy rozstepy bo takie inne.... Ehh.. poczatek ciazy przechodzilam lepiej niz te koncowke. Wiecej moglam dzialac i robic cokolwiek a teraz te ograniczenia i ciagle zasapywanie sie ze zmeczenia ...

no to ponazekalam troszke to teraz ide do kuchni cos zszamac ;-)

larvunia ja juz tez nie moge sie doczekac:tak: no i cos czuje ze predzej przenosze niz urodze wczesniej. Moja mama przenosila mnie 2tyg:-p ehh boshe chyba nie wytrzymam tyle czekac:rofl2:

Witam wieczorowo:-),ale mam dzis lenia na maxa,nawet ziemniakow nie obralam tylko maz mnie wyreczyl,starlam tylko ogorki na mizerje i stuklam ziemniaki,bo miesko mamy ze wczoraj.Pojechalismy kupic spodnie na meza ,a kupilam spiworek dla dzidzi,nic sie temu mojemu nie podoba,nie cierpie robic z nim zakupow jest gorszy od baby:no:.

Women no ale nas nastraszylas wczoraj,juz myslalm ,ze jestes nastepna;-):-p.

Pati trzymam kciuki moze to juz jutro:tak:?

Kathe moze nie bedzie ,za tak zle,nie musisz przenosic jak twoja mama,chociaz kto to tam wie????????

Larvuniu ale Cie maz rozpieszczal dzisiaj,a pozniej sama zostawil,oj nie ladnie:blink:.

Mirka jak tam?? Nadal maluszek dokazuje??Moj za kazdym razem kiedy nic nie robie to sie wierci,jak nieboskie stworzenie,maz jak na to patrzy to sie pyta co mam w brzuchu,dziecko,czy zabe:-).

mirka mnie tez maluszek naciska na dole i kopie w zeberka... Chcialbym juz urodzic. Zaczynam sie zastanawiac ktora bedzie pierwsza z nas (jeden dzien roznicy) :-p:-D Maz sie smieje, ze ten alarm przedwczesnym porodem u mnie to byl falszywy, ze maluch "wyjdzie" po rodzicach czyli 2 tyg po terminie. Bo jak i ja tak i moj mezus to liniwce od dnia poczecia :zawstydzona/y::-D Urodzeni 2 tyg po terminie jestesmy :laugh2: No ale zobaczymy. Zaczely mi jakies zylki wychodzic na brzuszku. Tzn przez skore widze je... to nie zylaki czy rozstepy bo takie inne.... Ehh.. poczatek ciazy przechodzilam lepiej niz te koncowke. Wiecej moglam dzialac i robic cokolwiek a teraz te ograniczenia i ciagle zasapywanie sie ze zmeczenia ...

no to ponazekalam troszke to teraz ide do kuchni cos zszamac ;-)
ja bym juz chciala
a co do tych zylek to ja tez ma .... tzn brzuch sie zrobil jakis taki przezroczysty

maly sie troche uspokoil ....... juto ide do szpitala , zrobic formalnosci przed porodem

moja mam przenosila mnie 4 dni wiec nie tak zle

sylwia..dzięki:-)
póki co ja też na to liczę
o 11tej wizyta położnej takze trzymajcie kciuki moje Kochaniutkie;-):tak::-D:-):rofl2:

reklama
...ja tez juz bym chciala urodzic maluszka...:tak::tak::tak:

...a poki co wierci sie i wypina szalenie... no coz... wedlug ostatniej miesiaczki leci mi 39 tydzien (9 dni do rozwiazajnia) a wedlug II-go USG 38 tydzien... hmmm, a teraz wychodzilo, ze jest duuuuzo wiekszy... wiec moglby sie ulitowac i juz chciec przyjsc...

jutro mam znowu KTG... zobaczymy... choc najwieksze skurcze mam wieczorem, a na KTG mam byc do poludnia...
no coz, co ma byc to bedzie, w kazdym razie teraz juz KTG co tydzien...

Do góry